BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Acum este Joi Mai 16, 2024 11:51 am

News News of Confesiunea Ortodoxă.

Site map of Confesiunea Ortodoxă. » Forum : Confesiunea Ortodoxă.

Păreri despre relaţiile Bisericii Ortodoxe cu alte confesiuni. A nu se scrie despre alte religii păgâne.
Reguli forum
Acest forum se adresează creştinilor ortodocşi şi celor care vor să poarte un dialog cu ei. Este un forum de discuţii pe teme ortodoxe care promovează dezbaterea de idei şi nu atacul la persoane sau la credinţa ortodoxă.
Mesajele nu pot avea conţinut necuviincios, ilegal, xenofob, rasist, defăimător, obscen, instigator, ameninţător, sfidător sau jignitor. Toate mesajele postate reprezintă opinii personale ale autorilor, pentru care sunt direct răspunzători. Abuzurile de orice fel vor duce la ştergerea mesajului respectiv si la restricţionarea accesului. Îndepărtarea de la tematica forumului duce de-asemenea la ştergerea mesajului.

Forum Ortodox - Regulament

Acest forum se adresează creştinilor ortodocşi şi celor care vor să poarte un dialog cu ei. Este un forum de discuţii pe teme ortodoxe care promovează dezbaterea de idei şi nu atacul la persoane sau la credinţa ortodoxă.

Mesajele nu pot avea conţinut necuviincios, ilegal, xenofob, rasist, defăimător, obscen, instigator, ameninţător, sfidător sau jignitor. Toate mesajele postate reprezintă opinii personale ale autorilor, pentru care sunt direct răspunzători. Abuzurile de orice fel vor duce la ştergerea ...
Read more : Forum Ortodox - Regulament | Vizualizări : 1058 | Răspunsuri : 0


Maica Domnului ?

Stiti voi cine-i Maica Domnului ?

Ea este Imparateasa Heruvimilor, imparateasa a toata faptura; camara intruparii lui Dumnezeu Cuvantul ! Usa Luminii, ca lumina cea neapropiata ganditoare prin ea a venit in lume. Usa vietii, ca Viata Hristos prin ea a intrat ! Poarta cea incuiata prin care n-a trecut nimeni decat Domnul, cum spune Proorocul Iezechiel ( cap. 44, 2 ).

Scara catre cer, pod catre cer; porumbita care a incetat pierderea sau potopul ...
Read more : Maica Domnului ? | Vizualizări : 2399 | Răspunsuri : 28


practica spovedaniei

din moment ce preoţii sunt simpli oameni şi nu pot ierta păcatele, ce rost are să le spunem lor ce am greşit ?
Read more : practica spovedaniei | Vizualizări : 1897 | Răspunsuri : 24


Istoria creştină şi icoanele

Prin anii 700, icoanele erau o caracteristică comună a vieţii spirituale ortodoxe în Imperiul Bizantin. Era şi timpul să izbucnească o mişcare împotriva icoanelor. Iconolasmul (mişcarea de „distrugere a icoanelor”) a început chiar din interiorul bisericii. Câţiva episcopi iconolaşti din Asia Mică (Turcia modernă) aveau încredinţarea că Biblia, în mod special Exodul 20:4, interzicea asemenea imagini:

„Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, ...
Read more : Istoria creştină şi icoanele | Vizualizări : 5393 | Răspunsuri : 69


călugăria

Călugăria a luat naştere într-o dimineaţă de duminică a anului 270 sau 271, într-un sat egiptean. Pasajul din Evanghelie care a fost citit la slujbă în acea zi, cuprindea următoarele cuvinte: „Dacă vrei să fii desăvârşit, i-a zis Isus, du-te de vinde ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino, şi urmează-Mă”(Matei 19:21). În mijlocul acelei adunări se afla un tânăr, pe nume Anton, care la auzirea acestor cuvinte, ...
Read more : călugăria | Vizualizări : 1174 | Răspunsuri : 11


Theosis

Ideea de theosis sau a “divinizării” ocupă un loc central în ortodoxism. Aforismul senzaţional – atribuit multor părinţi ai bisericii timpurii, inclusiv promotorului trinitarianismului, Athanasius – concluzionează foarte bine această idee: „zéul a devenit om pentru ca oamenii să poată deveni zéi.”

De fapt, theosis se bucură de sprijin scriptural, după cum găsim scris în 2 Petru 1:4: „ ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi ...
Read more : Theosis | Vizualizări : 512 | Răspunsuri : 1


Ortodocşii versus Sola Scriptura

Conform teologului ortodox John Meyendorff (d. 1992), „credinţa şi experienţa creştină nu pot fi compatibile în nici un mod cu noţiunea de sola scriptura” şi cu respingerea oricărei autorităţi ecleziastice în afara Scripturii. George Florovsky (d. 1979) considera această plasare a Bibliei inaintea bisericii, care are drept consecinţă interpretarea personală a Bibliei, ca fiind „păcatul reformei.”

Cu siguranţă, ortodocşii cred ca Duhul lui Dumnezeu vorbeşte poporului Său prin tradiţia apostolică. Această tradiţie este exprimată prin ...
Read more : Ortodocşii versus Sola Scriptura | Vizualizări : 672 | Răspunsuri : 1


Particularităţile ortodoxiei

Marea majoritate a americanilor atunci când se gândesc la religie, se gândesc la cele trei mari categorii – protestanţi, catolici şi evrei. Dar ortodocşii? Cine sunt ei? Asemenea protestanţilor, ei nu sunt un monolit cu crezuri uniforme. Pe de altă parte, există anumite caracteristici care îi deosebesc de protestanţi şi celelate confesiuni. Care sunt acestea?
Read more : Particularităţile ortodoxiei | Vizualizări : 7120 | Răspunsuri : 11


 

Autentificare  •  Înregistrare


Statistici

Total mesaje 4669 • Total subiecte 421 • Total membri 120

cron