BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Acum este Dum Apr 06, 2025 3:44 am

News News of Calea Creştină

Site map of Calea Creştină » Forum : Calea Creştină

Promovarea valorilor creştine

Mustul şi vinurile lipezite sau tari

Porunca în vechime era: “Împreună cu cel dintâi miel, să aduci a zecea parte dintr-o efă de floare de făină, frământată într-un sfert de hin de untdelemn de măsline fără drojdie şi o jertfă de băutură de un sfert de hin de vin.” (Exodul 29:40; Leviticul 23:13)
Porunca divină interzicea prezenţa drojdiei cu ocazia aducerii jertfelor. Drojdia se obţine prin fermentarea mustului când acesta se depune pe fund iar vinul limpezit sus.
Domnul Isus a ...
Read more : Mustul şi vinurile lipezite sau tari | Vizualizări : 3953 | Răspunsuri : 1 | Forum : Confesiuni Neoprotestante

'Adoniy-beh'-zek - Domnul meu Fulgerător 'Adoniy-beh'-zek - Domnul meu Fulgerător

Am citit pe un blog un titlu ciudat, Adoni-Bezeq and the seventy thumbless kings adică "Domnul meu Fulgerător şi cei şaptezeci de regi buclucaşi".

Autorul spune că titlul poate părea aprope o zicală pentru adormit copilaşi. El a decis ca un semestru din an să interacţioneze cu limba ebraică dup ce a avut momente bune cu greaca şi arameica. :)

Este curios că s-a gândit la aşa ...
Read more : 'Adoniy-beh'-zek - Domnul meu Fulgerător | Vizualizări : 4428 | Răspunsuri : 1 | Forum : Hebrew Forum

Binecuvântare :: Blessings!

Dacă azi te-ai trezit cu forţă
şi fără suferinţă…
…eşti mai binecuvântat decât mulţi alţii.

Dacă niciodată n-ai cunoscut pericolele războiului, singurătatea închisorii, foamea…
…eşti mai presus de 500 de milioane
de persoane din lume.

Dacă poţi merge la biserică, întrunire, la Templu sau să-ţi urmezi credinţa fără a fi persecutat…
… eşti mai binecuvântat decât multe milioane de persoane de pe această planetă.

Dacă nevoile tale de bază sunt acoperite...
…eşti mai bogat ...
Read more : Binecuvântare :: Blessings! | Vizualizări : 3568 | Răspunsuri : 1 | Forum : Tineret

Postul şi tentativa de Ispitire lui Isus Christos

Am auzit săptămâna trecută la o predică (la o adunare/strângere de rugăciune) cum că Domnul Iesous ar fi fost ispitit de Diavol imediat când a fost fus de Duhu' în pustie. Cum aţi înţeles voi din Evanghelii, a fost ispitit la începutul perioadei postului ori la sfârşit ?
Read more : Postul şi tentativa de Ispitire lui Isus Christos | Vizualizări : 7234 | Răspunsuri : 1 | Forum : Lucrări sfiinte.

Crăciunul

Protestanţii ţin crăciunul şi care din ei ?

Când s-a născut Mesia conform Bibliei. Unii cred că s-a născut primăvara în preajma paştelui la care s-a urcat cu familia şi ucencii în fiecare an. Alţii că s-a născut iarna în preajma Sărbătorii Hanuka, sau Sărbătoarea Innoirii Templului, în creştinism şi mesianism a Templului Trupului Domnului. Dar mai sunt încă două date susţinute de mesianici de celelate două sărbatori care ţin 8 zile cum este Sărbătoarea ...
Read more : Crăciunul | Vizualizări : 5668 | Răspunsuri : 1 | Forum : Confesiuni Protestante

Mai multă azimă?

Cei mici au nevoie de mai multă harnă decât cei mai mari ... În viaţa de credinţă e la fel...

Mah şalomka = Totul e bine? (Cum Eşti?, Ce mai faci?)

Şalom = Bine! (sau Bună! ... Ziua, Seara, s.a.)

----

Şalom! = Pace!

Şalom Adonai! = Pacea Domnului Nostru!

Acestea nu sunt folsite de evreii mozaici şi defapt nici de mesianici prima dată când vorbeşti cu cineva, deoarece nu e potrivit să îi ...
Read more : Mai multă azimă? | Vizualizări : 5365 | Răspunsuri : 1 | Forum : Hebrew Forum

PENTRU CINE A MURIT CHRISTOS ?

Iată o întrebare care după părerea mea ar trebui să provoace !

Deci ce răspundeţi ?

PENTRU CINE A MURIT CHRISTOS ?
Read more : PENTRU CINE A MURIT CHRISTOS ? | Vizualizări : 21157 | Răspunsuri : 14 | Forum : Discuţii libere

Daniel cap. 9

Dan 9:1 ????? ??? ??????? ???????????? ???? ??? ???? ???? ?? ????? ???????
Dan 9:2 ????? ??? ????? ??? ????? ????? ?????? ???? ?????? ???? ??? ???????? ???????? ????? ?????? ?????? ??????? ?????? ?????
Dan 9:3 ????? ?????? ??????? ?????? ????? ???? ???????? ???? ???? ?????
Dan 9:4 ??????? ????? ???? ?????? ????? ??? ???? ??? ????? ?????? ???? ????? ????? ?????? ??????? ???????
Dan 9:5 ????? ?????? ???????? ?????? ???? ?????? ??????????
Dan 9:6 ...
Read more : Daniel cap. 9 | Vizualizări : 3876 | Răspunsuri : 1 | Forum : Numele lui Dumnezeu

Autentificare  •  Înregistrare

Statistici

Total mesaje 4669 • Total subiecte 421 • Total membri 120