![]() XHost |
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
asa cum auzeau de la evrei - se citea "Numele" in textele in care aparea tetragramaradu scrie:în ipoteza în care primii creştini neevrei ar fi folosit în închinare tetragrama, cum ar fi pronunţat numele divin ?
asa cum auzeau de la evrei - se citea "Numele" in textele in care aparea tetragrama[/quote]MariaB scrie:
radu scrie:MariaB scrie: asa cum auzeau de la evrei - se citea "Numele" in textele in care aparea tetragrama
de unde ştii ? scuză-mă dar cred că doar faci o presupunere (dealtfel foarte logică) - ar putea tot la fel de bine să nu fie aşa, adică apostolii însuşi să fi folosit una din variante pentru tetragrama.
nici cum se citeau diftongii grecesti nu stim (lingvistii nu pot stabili cu precizie) - si asta pentru simplul motiv ca este vorba de o citire, de o zicere care nu a fost "pastrata" - ceea ce detinem, demn de luat in seama la nivel stiintific, este doar textul scrisradu scrie:şi atunci cum se explică faptul că nu ştim, nu avem nici cea mai mică idee, şi nu noi, ci savanţii care se ocupă cu studierea acestei problematice, care este numele divin ?
MariaB scrie:probabil ca te afli in acea perioada a vietii in care crezi ca stiinta poate totul - vei descoperi incet-incet ca stiinta poate mult mai putin decat o poate face intuitia...
radu scrie:Nu am trecut niciodată prin această perioadă ...eu doar remarcam ideea următoare: Dacă Dumnezeu dorea ca poporul Lui să-I cunoască numele şi să îl folosească în închinare, ar fi apărut în Noul Testament.
Canonul Noului Testament s-a incheiat mult prea repede ca sa poata cuprinde tot ce Dumnezeu a vrut sa ne spuna prin Intruparea, Moartea si Invierea Fiuluiradu scrie:Dacă Dumnezeu dorea ca poporul Lui să-I cunoască numele şi să îl folosească în închinare, ar fi apărut în Noul Testament.
radu scrie:da, dragă Florin, dar de ce nu există explicit în Biblia de astăzi, ca să poată citi tot omu ?
BW scrie:ASV Genesis 2:4 These are the generations of the heavens and of the earth when they were created, in the day that Jehovah God made earth and heaven.
BW scrie:KJV Genesis 2:4 These are the generations of the heavens and of the earth when they were created, in the day that the LORD God made the earth and the heavens,
calea scrie:Isus s-a rugat cu "Tată" şi El este exemplu nostru.
"Astfel în concluzie, la întrebarea: Este greşit să folosim numele în Noul legământ?
radu scrie:dacă-mi permiţi, ţi-aş răspunde şi eu la această întrebare:
"pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis"
dacă îl urmăm pe Isus automat îl urmăm pe Tatăl şi viceversa...e aceeaşi cale .
adevaratradu scrie:pentru mine concluzia este că indiferent dacă folosim sau nu vreo variantă a numelui divin, nu prin asta vom fi ascultaţi ci doar credinţa sinceră este garantul răspunsului divin.
calea scrie:cum îţi expici că Isus nu a folosit tetragrama?
OryNider scrie:În unele familii membrii chiar nu îşi spun deloc pe nume
calea scrie:Degeabă acceptă că în NT nu apare tetragrama............că o văd în imaginţaia lor............
calea scrie:Ory,
ne poţi da un link despre afirmaţia ta:
"Există traducerea modernă "Evanghelia Ebraică după Matei" care este făcută de profesorul Howard după nouă manuscrise ebraice ale Matei şi conţine atât Numele divin cât şi redarea de la sfârşit care nu conţine referire la botez. Versiunea e în eraică paralel cu engleză."
mulţumesc mult............!
Florin scrie:În Matei 28 nu apare nici o referire la botez dacă ţinem seama de toate manuscrisele şi din start nu are legătură cu vreo formulă.
Domnul Isus le-a dat autoritate la ucenici de mai multe ori în Numele Lui şi deci o referinţă în plus sau în minus nu schimbă sensul la înţelegerea N.T.
Totuş uite un document interesant care oferă o traducere mai bună la Shem-Tob: Link.
"Mergeţi la ei şi învăţaţi (apare în 8 din 9 manuscrise folosite de G. Howard) să continue toate lucrurile pe care eu vi le-am poruncit vouă în etern".
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori