BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Preotimea

botez, cicină, ungere, etc.

Mesajde MariaB » Mie Mai 24, 2006 2:01 pm

radu scrie:celibatul este menţionat biblic
era vorba de celibatul preotilor catolici...
sa nu il acceptam pentru ca nu este biblic, dar sa acceptam un preot cu mai multe sotii - pentru ca este biblic?!?
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Mie Mai 24, 2006 2:05 pm

MariaB preot sau nepreot nici un crestin nu are voie sa aibe mai mult de o sotie. Legea lui Cristos nu prevede asta...Scriptura nu obliga pe nimeni nici sa aibe sotie nici sa nu aibe. Pavel este destul de clar mai ales ca explica pe indelete :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Mie Mai 24, 2006 2:07 pm

da, e destul de clar...
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Mai 25, 2006 9:22 am

marinaru scrie: nici un crestin nu are voie sa aibe mai mult de o sotie. Legea lui Cristos nu prevede asta...Scriptura nu obliga pe nimeni nici sa aibe sotie nici sa nu aibe. Pavel este destul de clar mai ales ca explica pe indelete :)
unde vorbeste scriptura despre "a nu avea mai mult de o sotie"?
VT este plin de personaje cu mai multe sotii (vezi Patriarhii, regii), dar nimeni nu este condamnat pentru asta

si atunci, de ce sa condamnam pe baza textului bilbic celibatul preotesc?
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Joi Mai 25, 2006 9:26 am

MariaB scrie:
marinaru scrie: nici un crestin nu are voie sa aibe mai mult de o sotie. Legea lui Cristos nu prevede asta...Scriptura nu obliga pe nimeni nici sa aibe sotie nici sa nu aibe. Pavel este destul de clar mai ales ca explica pe indelete :)
unde vorbeste scriptura despre "a nu avea mai mult de o sotie"?
VT este plin de personaje cu mai multe sotii (vezi Patriarhii, regii), dar nimeni nu este condamnat pentru asta

si atunci, de ce sa condamnam pe baza textului bilbic celibatul preotesc?

exemple:

1 Timotei 3:2  Dar trebuie ca episcopul (Sau: privighetor) să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, cumpătat, înţelept, vrednic de cinste, primitor de oaspeţi, în stare să înveţe pe alţii.
1 Timotei 3:12  Diaconii să fie bărbaţi ai unei singure neveste şi să ştie să-şi cârmuiască bine copiii şi casele lor.
Tit 1:6  Dacă este cineva fără prihană, bărbat al unei singure neveste, având copii credincioşi, care să nu fie învinuiţi de destrăbălare sau neascultare.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Mai 25, 2006 9:38 am

radu scrie: bărbatul unei singure neveste...
da, se vorbeste desptre acestia, dar sunt condamnati ceilalti? NU
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Joi Mai 25, 2006 9:40 am

MariaB scrie:
radu scrie: bărbatul unei singure neveste...
da, se vorbeste desptre acestia, dar sunt condamnati ceilalti? NU

adică ce vrei să sugerezi, că bărbaţii creştini pot avea mai multe soţii ?
nu prea înţeleg ce vrei să spui, luminează-mă !
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Mai 25, 2006 9:43 am

radu scrie:nu prea înţeleg ce vrei să spui, luminează-mă !
spun ca nu este condamnata biblic poligamia
si atunci, de ce sa condamnam celibatul preotesc?
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Joi Mai 25, 2006 9:45 am

pt că celibatul preoţesc este impus
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Joi Mai 25, 2006 10:16 am

Se pare că tu MariaB nu ai ochi de văzut adevărul lui Dumnezeu..dar o să trezeşti la judecata când tradiţia şi teologia catolică nu o să facă doi bani.......
Tu nu pricepi că pt. creştini nu e valabil V:T. cu poligamia?
Dă-ne tu exemple de creştini poligami în NT...........

iar în 1Timotei 3.1 soţ al unei singur soţii are sensul aici de soţ al 'primei soţi' (vezi 1Timotei 5:9).

iar ca să revin înţelege MariaB..........nimeni nu-ţi vrea răul de pe forum.......dar e timpul să te trezeşti şi să laşi învăţăturile demonice:

1 Timotei 4:1 Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, 2 abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roşu în însuşi cugetul lor.
3 Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulţumiri de către cei ce cred şi cunosc adevărul.
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Mai 25, 2006 11:38 am

calea scrie: o să trezeşti la judecata când tradiţia şi teologia catolică nu o să facă doi bani
vom muri si vom vedea!

calea scrie: Tu nu pricepi că pt. creştini nu e valabil V:T. cu poligamia?
Dă-ne tu exemple de creştini poligami în NT...
eu cerusem exemple biblice de refuz ale poligamiei - nu eu insist sa ma tin aproape de textul biblic in litera lui, refuzand Crestinismul trait ulterior scrierii textelor...

calea scrie: e timpul să te trezeşti şi să laşi învăţăturile demonice
doar Dumnezeu ne judeca - nu ne putem judeca unii pe altii in mod obiectiv pentru ca omul nu are aceasta capacitate

catolic, celibatul preotesc nu este o impunere, ci o alegere
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Joi Mai 25, 2006 11:47 am

păi şi se pot ordina şi seminarişti care sunt căsătoriţi ? Dacă este o alegere, ar trebui să se poată ...
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Mai 25, 2006 1:01 pm

radu scrie:păi şi se pot ordina şi seminarişti care sunt căsătoriţi ? Dacă este o alegere, ar trebui să se poată ...
mi se pare ca nu se poate chiar din cauza legilor statului roman: daca esti in liceu, nu poti fi casatorit

nu stiu daca are rost sa judecam Biserica Catolica dupa o regula de ordine interioara care chiar urmeaza a fie schimbata curand...
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Joi Mai 25, 2006 1:08 pm

nu la liceeni mă refeream (că doar nu sunt atât de prost :P ), ci la cei care sunt la facultăţile de teologie şi doresc să fie preoţi, dar au şi planuri de a-şi întemeia o familie.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Joi Mai 25, 2006 6:08 pm

MariaB a spus: "o regula de ordine interioara care chiar urmeaza a fie schimbata curand..."

Şti ceva sigur în această privinţă?
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Vin Mai 26, 2006 9:36 am

calea scrie:Şti ceva sigur în această privinţă?
tot ce am spus stiu sigur
de la preotul meu care a facut o specializare la Roma acum doi ani (tema s-a discutat in cadru oficial, la Institut - nu e vorba de zvonuri!)
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Vin Mai 26, 2006 10:16 am

oricum ar fi, tot papa decide !
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Vin Mai 26, 2006 10:31 am

radu scrie:oricum ar fi, tot papa decide !
nu tocmai!
papa nu are putere de decizie in probleme de credinta sau morala, ci doar proclama hotararea Consiliului Episcopal (al carui membru este)
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Vin Mai 26, 2006 10:35 am

MariaB scrie:
radu scrie:oricum ar fi, tot papa decide !
nu tocmai!
papa nu are putere de decizie in probleme de credinta sau morala, ci doar proclama hotararea Consiliului Episcopal (al carui membru este)

nu ştim noi ce jocuri se fac la nivel înalt.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Vin Mai 26, 2006 10:55 am

MariaB ma indoiesc eu ca or sa fie ceva schimbari in bine :) sau ca or sa fie ceva schimbari...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Vin Mai 26, 2006 11:29 am

radu scrie:nu ştim noi ce jocuri se fac la nivel înalt
stim!

marinaru scrie:MariaB ma indoiesc eu ca or sa fie ceva schimbari in bine :) sau ca or sa fie ceva schimbari...
schimbari se fac continuu - iar cei care critica un anumit aspect, de multe ori critica un trecut peste care s-a cam "trecut"...
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Vin Mai 26, 2006 11:50 am

MariaB ce fel de schimbari ? Poti sa enumeri ? Eu laud faptul ca au terminat cu inchizitia...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Vin Mai 26, 2006 12:35 pm

marinaru scrie:MariaB ce fel de schimbari ? Poti sa enumeri ?
de exemplu, Liturghia in limba poporului

ca sa intelegi schimbarile trebuie sa le traiesti, nu doar sa-ti fie enumerate...
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Vin Mai 26, 2006 4:27 pm

Liturghia in limba poporului ? Adica nu se mai face in latina nu...asta banuiesc ca vrei sa spui...Cand s-a produs aceasta schimbare ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Mai 29, 2006 10:52 am

marinaru scrie:Liturghia in limba poporului ? Adica nu se mai face in latina nu...asta banuiesc ca vrei sa spui...Cand s-a produs aceasta schimbare ?
la Conciliul Vatican II
de 40 de ani nu se mai celebreaza Liturghia in limba latina in Biserica Catolica - abia acum ai aflat?

nu-i de mirare ca multi au critici de adus Catolicismului, daca ceea ce cred ei ca este Catolicismul este cu ci totul altceva decat in realitate!
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Lun Mai 29, 2006 10:54 am

o explicaţie ar fi şi faptul că preoţii ăştia tineri n-au mai învăţat latina aşa cum trebuie la şcoală ! :lol:
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Lun Mai 29, 2006 10:58 am

MariaB sa fim seriosi nu asta este problema la biserica catolica...problema cea mai mare este idolatria care este de sute de ani si care nu se schimba.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Mai 29, 2006 11:28 am

marinaru scrie:nu asta este problema la biserica catolica...problema cea mai mare este idolatria care este de sute de ani si care nu se schimba.
parerea ta
pe ce te bazezi? pe observatii exterioare, superficiale...
Dumnezeu nu ne priveste prin ochiii tai!

oricum, exemplul meu nu s-a dorit a fi cel mai..., ci doar un exemplu pentru afirmatia ta:
ma indoiesc eu ca or sa fie ceva schimbari in bine sau ca or sa fie ceva schimbari
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Lun Mai 29, 2006 12:53 pm

mai există şi organizaţia iezuiţilor, creată de catolici, care, după unele surse destul de avizate, desfăşoară o activitate gen masonerie, adică strict secretă şi iniţiatică.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Lun Mai 29, 2006 3:47 pm

MariaB nu cred ca are rost sa intram in polemici cu privire la idolatrie este plina scriptura de porunci impotriva idolatriei din scoarta in scoarta gasesti asta si este extrem de clara...trebuie sa fi orb sau sa ai inima mult prea impietrita sa nu vezi asta...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Mar Mai 30, 2006 12:56 am

Imi cer scuze,eu n-am nimic cu nimeni,dar cam prea multa indoctrinare in catolicism,toate ordinele astea interioare,liturghii in alta limba,papi care se sfintesc singuri,femeia este inferioara,popii nu se-nsoara(multi au copii din flori),cultul cadavrelor (ce cauta de tot dezgroapa atitia morti),icoane si statui de cult si mai presus de toate-agresivitatea asta si intoleranta.
Unde-i Isus in toate astea?
Mie catolicismul mi se pare de departe o profetie mincinoasa,avida de bani,putere si inimi impietrite ca si statuile lor.Probabil ca si acesta este un semn in vazul tuturor:" urmati-ne si veti deveni impietriti ca statuile astea,in caz ca nu va dezgropam noi nitel pina atunci " Ei,Ei.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Mar Mai 30, 2006 8:47 am

Aşa e Sofia, eşti în asentimentul meu ! La fel putem spune şi despre Ortodoxie (încărcată şi ea de aceeaşi ipocrizie).
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Joi Iun 01, 2006 12:28 pm

Da,sigur,si ortodoxia si multe altele.
Omul este facut sa fie liber,voi sinteti lumina lumii a spus Isus ,inainte de a veni El,eram luminati de sus,dupa El sintem chiar noi cei care putem lumina,datorita lui.
Ce face biserica cu oamenii?
Ii pune sub obroc,le spala mintile .
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 12:36 pm

numai pe alocuri mai găsim "păstori" pe care îi interesează condiţia spirituală a enoriaşilor.
radu
Membru Special
Membru Special

Re: Preotimea

Mesajde OryNider » Lun Dec 15, 2008 2:18 pm

Arhiereu e doar unul singur, Marele Preot Christos, Ierei suntem toţi deoarece suntem regi şi preoţi înpreună cu el sau vom fi în Împărăţia Milenară, Episcopos e îngerul adunării locale care la propunerea adunării poate unge prezbiteri sau diaconi care sunt echivaleţi cu preoţii catolici şi ortodocşi în funcţie de darurile şi cunoştinţele teologice. Diferenţa dintre prezbiteri şi diaconi e că prezbiterii sunt capabili să înveţe pe alţii şi să conducă un serviciu divin (cina sau împărtăşania) iar diaconii se ocupă de alte nevoi ale adunării atât spirituale cât şi de organizare, inclusiv să conducă o adunare de rugăciune în lipsa prezbiterilor numiţi cu punerea mâinilor. Prezbiterii şi diaconii sunt lucrători în adunare iar ceilaţi membri sjujesc fiecare cu darul lor.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Re:

Mesajde OryNider » Lun Dec 15, 2008 2:31 pm

MariaB scrie:
radu scrie:păi şi se pot ordina şi seminarişti care sunt căsătoriţi ? Dacă este o alegere, ar trebui să se poată ...
mi se pare ca nu se poate chiar din cauza legilor statului roman: daca esti in liceu, nu poti fi casatorit

nu stiu daca are rost sa judecam Biserica Catolica dupa o regula de ordine interioara care chiar urmeaza a fie schimbata curand...

Eu am avut atât în liceu cât şi în facultate colegi şi colege care erau căsătoriţi. Unii aveau şi copii iar alţii au înfiat copii. Legea respectivă se referă doar la minori. Am avut colegi şi colege familişti de peste 35 de ani cu atât în liceu cât şi facultate.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Anterior

Înapoi la Lucrări sfiinte.