OryNider scrie:Eu nu văd nici o umilinţă în slujirea celor mai mici

dar să speli picioarele unuia căruia îi miros rău văd

Şi zic că cine e împotriva spălatului (nu ca ritual) are lipsă multe calităţi

Ee. tocmai asta este ,ca spalatul picioarelor pentru majoritatea a devenit un ritual ,ne smerim si ne umilim numai atunci cand efectuam acest act iar dupa aceea ? implinim noi ceea ce reprezinta si simbolizeaza acest lucru in viata de zi cu zi si mai ales in adunare ?
Te intreb ? tu spui ca nu vezi nici o umilinta in slujirea celor mai mici,cum te simti cind in adunare un lider se comporta ca si cum ar stapanii peste tine si te priveste cu un aer de superioritate ? cu toate ca el nu arata asta direct ,si mai mult decat atat i-ti spala si el picioarele.
Mintuitorul ne da o porunca in privinta asta :
Luca 22:
24. Între apostoli s-a iscat şi o ceartă, ca să ştie care din ei avea să fie socotit ca cel mai mare?
25. Isus le-a zis: ;Împăraţii Neamurilor domnesc peste ele; şi celor ce le stăpânesc, li se dă numele de binefăcători.
26.
Voi să nu fiţi aşa. Ci cel mai mare dintre voi, să fie ca cel mai mic; şi cel ce cârmuieşte, ca cel ce slujeşte.
27. Căci care este mai mare: cine stă la masă, sau cine slujeşte la masă? Nu cine stă la masă? Şi Eu totuşi, sunt în mijlocul vostru ca cel ce slujeşte la masă.
Eu presupun ca aceasta trebuie implinita ,dar nici cealalta lasata nefacuta.