bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

eu sunt Maria

Aici userii să se prezinte. Please introduce yourself.
English, Latino, Italian, Romanian, Hebrew, and other languages are alowed.
Here you can request a forum in your own home language!

eu sunt Maria

Mesajde MariaB » Joi Mai 11, 2006 9:33 am

eu sunt Maria
sunt catolica practicanta

particip la dicutiile pe teme de religie pe mai multe frumuri
despre acest forum am aflat de pe forumul catolic
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Joi Mai 11, 2006 10:52 am

MariaB bine ai venit :) Sper sa nu te superi pe cei (mai ales pe mine eu sunt mai agresiv :) ) care sunt mai duri si sa scri cu privire la cat mai multe subiecte...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Joi Mai 11, 2006 4:00 pm

Maria bine ai venit pe Forum.........Dumnezeu să te binecuvânteze cu lumina Lui............
calea
Membru Special
Membru Special

Re: eu sunt Maria

Mesajde Waelsch » Joi Mai 11, 2006 5:14 pm

Cu toate cä sunt multe lucruri ce nu-mi plac deloc în Bis Cat, totusi câtä vreme ai fost atee la bazä, si apoi te-ai convertit, cred cä esti o näscutä-din-nou, si cred cä ai, sau o sä ai multe prigoane din partea celor din propria ta parohie.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde MariaB » Vin Mai 12, 2006 9:01 am

Waelsch scrie:Cu toate cä sunt multe lucruri ce nu-mi plac deloc în Bis Cat, totusi câtä vreme ai fost atee la bazä, si apoi te-ai convertit, cred cä esti o näscutä-din-nou, si cred cä ai, sau o sä ai multe prigoane din partea celor din propria ta parohie.
nu am fost chiar bine-venita si nici nu sunt multi cei care ma inteleg, dar preotul a facut sa nu ma afecteze prea mult acele atitudini

fatul ca am trecut de la ateism la Catolicsm corespunde cu ceea ce unele comunitati crestine numesc "nasterea-din-nou" - aceasta m-a ajutat sa-mi traiesc cu adevarat credinta (ai intuit bine!)
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde vizitator » Sâm Mai 13, 2006 12:18 am

Maria bun venit la forumul acesta si participare placuta la discutiile de aici sau de pe alte forumuri prin care doresti ca sa ajungi la cunostinta divinitatii si inchinarii adevarate !intradevar e o mare bucurie sa ajungi sa intelegi caci intreg universul cu tot ce este pe el e conceput de CREATOR SI prin puterea lui ajungem sa traim sa gindim si sa ne bucuram de ce a facut!Aceste lucrui interesant caci sint descoperite si relatate prin cuvintul sau ce formeaza BIBLIA si ne ajuta ca sa ne modelam vietile ca sa devenim persoane sfinte.Insa sa nu uitam caci ca sa putem intelege toate aceste lucruri din partea noastra se cere un pic de sacrificiu in ;DRAGOSTE,SMERENIE,POCAINTA,CREDINTA,CRECETAREA SCRIPTURILOR SI PUNEREA LOR IN PRACTICA!Deci la prima vedere totul e frumos si placut ca si cind intrii in gradina botanica si veizi si te bucuri de ceea ce exista si cum supravetuiesc acele lucruri frumoase acolo!Dar sa nu uitam caci ca sa existe acolo e nevoie de intretinere,efort pentru ingrijire si pastrarea lor in viata!
Asa e si cu viata de crestin!Si Biblia spune acest lucru si il explica dar sa fim atenti si sa meditam ce se spune prin cuvintele din proverbe capitolul 2 si capitolul3! se pote continua cu discutia ca si cu inceperea invatarii alfabetului si continua cu formarea propozitiilor si frazelor ce contin si formeaza o poveste,un roman,o scrisoare e.t.c Sint multe faze prin care o persoana crestina trebuie sa treaca si sa ajunga sa se sfinteasca,dar nu trebuie sa te lasi dusa in eroare de doctrina religiilor si sa dai mai putina atentie continutului scriptural care de fapt ap.Pavel prin cuvintele din 2 timotei 3 cu 16 la 17 ce spune?Ramine sa analizezi si sa continuam subiectul!pina atunci cind ai timp si placerea treci si pe la ; www.devotional.ro si acceseaza subiectul fagaduinte -priveste,citeste,asculta si pe urma mediteaza la cele ce vei vedea,citi si auzi si singura vei lua o decizie pentru viata ta!cu stima si respect toate acestea ti le spun ca sa ajungi in viata sa fii fericita ,sa intelegi puterea CREATORULUI ,DRAGOSTEA LUI SI JERTFA DE RASCUMPARARE A LUI ISUS HRISTOS PENTRU CA SI NOI CEI CE INAINTE NU AM CUNOSCUT ACESTE LUCRURI SA AJUNGEM SA LE CUNOASTEM SI SA NE BUCURAM DE ELE PRIN DEVENIREA DE PERSOANE CRESTINE,SFINTE CA TOT CE FACEM SA FIE PENTRU GLORIFICAREA ,MULTUMIREA SI LAUDA LUI DUMNEZEU SI A FIULUI SAU ISUS HRISTOS!
Cu stima si respect pentru efortul ce-l depui ca sa poti sa ajungi sa intelegi aceste lucruri !Te salut cu psalmul 20 .
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Waelsch » Dum Mai 14, 2006 3:01 am

Scuze, dacä's prea indiscret. De ce rit? Bizantin sau latin?
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Lun Mai 15, 2006 8:09 am

dragă Waelsch,
adică biserica catolică de rit bizantin, sunt greco-catolicii, nu ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Mai 15, 2006 1:21 pm

eu sunt romano-catolica

in Bucuresti, cand spui catolic se intelege romano-catolic
poate ca in Ardeal, cand spui ca esti catolic esti mai degraba greco-catolic (catolicii de rit bizantin)
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Lun Mai 15, 2006 1:29 pm

în Ardeal este o delimitare strictă între romano-catolici şi greco-catolici, cele 2 noţiuni nu se interpun.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Mai 15, 2006 1:33 pm

radu scrie:în Ardeal este o delimitare strictă între romano-catolici şi greco-catolici, cele 2 noţiuni nu se interpun.
asa este in intreg Catolicismul
cea ce spuneam este ca, in afara Ardealului, daca spui pe scurt ca esti catolic, se intelege romano-catolic
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde Waelsch » Lun Mai 15, 2006 1:37 pm

În MM si CJ, Bistritza, etc, când spui "catolic" în popor, se întelege "greco-catolic". Mai mult, în Crisana la romano-catolici le spune "svabi", chiar dacä ar fi de alt neam. În anumite pärti din Crisana, Banat, Oas..., "catolic" înseamnä "romano-catolic", îndeosebi în satele unde nu sunt alte neamuri, decât români ortodocsi.

La Buc stiu cä este si o bisericutä ardeleneascä gr-cat. Ce-i drept, restul sunt romano-catolici.

Din teologii catolici români, doar Claudiu Dumea îmi place. Restul sunt släbuti räu...
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde MariaB » Lun Mai 15, 2006 1:41 pm

Waelsch scrie:Din teologii catolici români, doar Claudiu Dumea îmi place. Restul sunt ...
in formare!
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Lun Mai 15, 2006 1:50 pm

MariaB şi Waelsch, vă rog să îmi spuneţi şi mie dacă unitarienii sau uniţii (spun ce am auzit după ureche, nu sunt documentat), sunt acelaşi lucru cu greco-catolicii.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Mai 15, 2006 1:56 pm

radu scrie:MariaB şi Waelsch, vă rog să îmi spuneţi şi mie dacă unitarienii sau uniţii (spun ce am auzit după ureche, nu sunt documentat), sunt acelaşi lucru cu greco-catolicii.

greco-catolicii sunt crestinii de rit bizantin uniti cu Roma - pe scurt: uniti
ei provin din ortodocsii care au fost nevoiti din considerente politice si economice sa treaca la Catolicism
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Lun Mai 15, 2006 1:58 pm

mulţumesc
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Lun Mai 15, 2006 4:41 pm

radu scrie:MariaB şi Waelsch, vă rog să îmi spuneţi şi mie dacă unitarienii sau uniţii (spun ce am auzit după ureche, nu sunt documentat), sunt acelaşi lucru cu greco-catolicii.

Mari vorbeste despre uniti sau uniati.

Unitarienii, însä, sunt altceva.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Unitarian

Totusi, "uniati" sunä foarte pejorativ în unele täri si medii. Se spune mai degrabä: catolici de rit bizantin, catolici români (în SUA), catolici ucrainieni. Sau pur si simplu: melkiti, ruteni.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 7:51 am

da, uniţii sunt priviţi cu mult reproş de către ortodocşi .
biserica greco-catolică este un amalgam între ortodoxie şi catolicism, totuşi, greco-catolicii cred în papă ? - dacă este aşa, acest lucru mi se pare definitoriu pentru a remarca ruptura greco-catolicilor de ortodocşi.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Mai 16, 2006 9:32 am

radu scrie:da, uniţii sunt priviţi cu mult reproş de către ortodocşi .
biserica greco-catolică este un amalgam între ortodoxie şi catolicism, totuşi, greco-catolicii cred în papă ? - dacă este aşa, acest lucru mi se pare definitoriu pentru a remarca ruptura greco-catolicilor de ortodocşi.
nicaieri in Crez nu se spune "cred in Papa"
greco-catolicii nu cred in Papa, ci in Isus Cristos, Dumenzeu adevarat din Dumenzeu adevarat...
dar il recunosc pe Papa drept conducator al Bisericii din care fac parte
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 9:43 am

MariaB, dacă facem apel la istorie vom observa fără echivoc ce putere a avut papalitatea şi cum s-a raportat la conducerea Bisericii: papii au avut o influenţă politică atât de mare încât purtau războaie şi întronau regi. Ba chiar au fost şi papi criminali ca Borgia.
În ziua de azi credinţa a scăzut enorm de mult şi omenirea s-a secularizat, de aceea Biserica nu mai are influenţă prin conducătorii ei.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Mai 16, 2006 9:54 am

radu scrie:papii au avut o influenţă politică atât de mare încât purtau războaie şi întronau regi
sigur ca da - Papa a fost singurul conducator al populatiilor peninsulei italice in vremea atacurilor barbare...
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 9:56 am

păi şi Domnul Isus nu a spus că ucenicii Lui nu fac parte din lume (nu se amestecă în treburile lumeşti) ? - Ioan 15:19, Iacov 1:27
oricum, papii s-au amestecat până în gât, chiar au fost factorii promotori, ai multor războaie europene, între naţiuni creştine.
Nu s-au bătut de-a lungul întregului Ev Mediu şi nu numai, catolici cu catolici, adică: francezi, italieni, spanioli, englezi (până la ruperea de papă), maghiari, germani, austrieci.

ce părere ai de atitudinea avută de Paul VI faţă de fascism ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Mai 16, 2006 10:42 am

radu scrie:păi şi Domnul Isus nu a spus că ucenicii Lui nu fac parte din lume (nu se amestecă în treburile lumeşti) ?
tu, in cate treburi lumesti te amesteci? de ce?

radu scrie:ce părere ai de atitudinea avută de Paul VI faţă de fascism ?
este oarecum atitudine biblica: a avut-o si Sfantul Paul fata de sclavagie
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 10:47 am

nu mă amestec în treburi lumeşti, pentru ca credinţa mea să fie aprobată de Domnul Isus.

acum....ce înţelegem prin treburi lumeşti ?
eu înţeleg atitudini păcătoase.

atitudinea lui Pavel faţă de sclavagie ? care este analogia cu fascismul ?
Papa Paul VI a încheiat un concordat cu Mussolini.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Mai 16, 2006 2:51 pm

greseala de postare
Ultima oară modificat de MariaB pe Mar Mai 16, 2006 2:59 pm, modificat 1 dată în total.
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde MariaB » Mar Mai 16, 2006 2:52 pm

radu scrie:acum....ce înţelegem prin treburi lumeşti ?
eu înţeleg atitudini păcătoase.
dar si sa critici credinta altora este atitudine pacatoasa...
si atunci, cine esti tu ca sa dai cu pietre?!?

radu scrie:atitudinea lui Pavel faţă de sclavagie ? care este analogia cu fascismul ?
adica tu ai accepta sclavia, dar nu fascismul?!?
parerea mea este ca sunt amandoua de un fel
si daca Paul a acceptat sclavia la vremea sa (dovezi biblice), Papa a acceptat fascismul la vremea sa din aceleasi considerente crestinesti
Ultima oară modificat de MariaB pe Mar Mai 16, 2006 2:59 pm, modificat 1 dată în total.
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 2:58 pm

nu dau cu pietre ...nu lapidez....fac doar puţină polemică în jurul unor subiecte (într-adevăr spinoase...).
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Mai 16, 2006 3:01 pm

radu scrie:nu dau cu pietre ...nu lapidez....fac doar puţină polemică în jurul unor subiecte (într-adevăr spinoase...).
este alegerea ta sa treci printre spini - nu te astepta sa fii laudat de Dumnezeu pentru asta
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 3:06 pm

oricum, sclavagismul din vremea lui Pavel nu se aseamănă cu partide politice, precum naziştii în Germania, fasciştii în Italia, legionarii în Romania, hortiştii în Ungaria, franchiştii în Spania, partide şi guverne care au apărut şi au dispărut. La fel şi comunismul.
Sclavagismul este o realitate prezentă de când lumea : slujim pe alţii care beneficiază de munca noastră, un om stăpâneşte peste alt om pentru a-l face nenorocit, cum zicea Ecleziastul.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Mai 16, 2006 3:14 pm

radu scrie:Sclavagismul este o realitate prezentă de când lumea
nu
nu pentru triburile primitive... si nici biblic nu e!
aduci justificari pe de o parte, dar de ce nu accepti si justificarile de pe cealalta parte?!? nu e corect, nu e evanghelic...
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 3:16 pm

papa a vrut să se pună bine cu Mussolini pt că era şeful statului.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Mar Mai 16, 2006 3:32 pm

întrebare pt. MariaB: cum se face că exponentul Creştinismului, Ioan Paul II, a acceptat (poate chiar el a fost iniţiatorul) să primească o binecuvântare din partea unui preot al zeului Shiva ? Ca să nu mai vorbim de alte "întâlniri" cu lideri ai altor culte creştine şi necreştine precum amerindieni, musulmani etc., cu care s-a rugat împreună ...ba chiar papa a sărutat Coranul (cu multă evlavie... :wink: ).
Cred că numai din considerente politice a făcut papa aceste gesturi.
Un creştin nu sărută şi nu se lasă binecuvântat de păgâni, căci altfel cum l-ar mai predica pe Isus, care singurul este "Calea, Adevărul şi Viaţa" ?
Dacă un creştin se lasă antrenat într-o formă a închinării păgâne, cum ar mai putea să spună dup-aia că zeii păgâni sunt, în realitate, demoni ?

1 Corinteni 10:20  Dimpotrivă, eu zic că ce jertfesc Neamurile, jertfesc dracilor şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să fiţi în împărtăşire cu dracii.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mie Mai 17, 2006 9:37 am

radu scrie:întrebare pt. MariaB: cum se face că exponentul Creştinismului, Ioan Paul II, a acceptat (poate chiar el a fost iniţiatorul) să primească o binecuvântare din partea unui preot al zeului Shiva ? Ca să nu mai vorbim de alte "întâlniri" cu lideri ai altor culte creştine şi necreştine precum amerindieni, musulmani etc., cu care s-a rugat împreună ...ba chiar papa a sărutat Coranul (cu multă evlavie... :wink: ).
Un creştin nu sărută şi nu se lasă binecuvântat de păgâni, căci altfel cum l-ar mai predica pe Isus, care singurul este "Calea, Adevărul şi Viaţa" ?
Dacă un creştin se lasă antrenat într-o formă a închinării păgâne, cum ar mai putea să spună dup-aia că zeii păgâni sunt, în realitate, demoni ?

sunt doua lucruri total deosebite aici pe care tu le consideri identice!!!
1. un crestin se lasa binecuvantat de un necrestin
2. un crestin se inchina unui cult pagan
cand Papa Ioan Paul al II-lea a acceptat sa fie prezent la o celebrare a unui alt cult, nu a facut nici mai mult nici mai putin decat a facut cand a fost prezent la o Liturghie ortodoxa: a fost doar o prezenta, nu participare (pentru ca nu exista inca o intelegere intre BO si BC care sa permita celebrarea in comun a Litughiei) - fiind prezent la o celebrare a unui alt cult, nu insemna ca a celebrat ceva in cultul respectiv
si daca a avut o atitudine necritica la aceste manifestari este pentru ca acesta este spiritul crestin: ii judeca Dumnezeu, nu noi
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mie Mai 17, 2006 9:51 am

chiar trebuia să pupe Coranul? asta nu echivalează cu închinarea ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Mie Mai 17, 2006 3:49 pm

2 Corinteni 6:14  Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?
15 Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?

16  Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi Suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.”
17  De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor, şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi.
18  Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul Cel Atotputernic.”
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Joi Mai 18, 2006 4:27 am

radu scrie:întrebare pt. MariaB: cum se face că exponentul Creştinismului, Ioan Paul II, a acceptat (poate chiar el a fost iniţiatorul) să primească o binecuvântare din partea unui preot al zeului Shiva ? Ca să nu mai vorbim de alte "întâlniri" cu lideri ai altor culte creştine şi necreştine precum amerindieni, musulmani etc., cu care s-a rugat împreună ...ba chiar papa a sărutat Coranul (cu multă evlavie... :wink: ).

1 Corinteni 10:20 Dimpotrivă, eu zic că ce jertfesc Neamurile, jertfesc dracilor şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să fiţi în împărtăşire cu dracii.

Întru totul de acord!
YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Waelsch » Joi Mai 18, 2006 4:30 am

calea scrie:2 Corinteni 6:14 Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?
15 Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?

16 Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii?

Cam asa zic si eu? Ce legäturä are Christos cu Arie, al doilea Iuda? Sau ce legäturä au crestinii cu arienii?

Je suis méchant... Dar îmi face pläcere sä tachinez.
YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Joi Mai 18, 2006 8:07 am

dragă Waelsch, eu zic că exagerezi, Arie nu e al doilea Iuda, pentru că:
1. au fost mulţi trădători de la Iuda până la Arie;
2. Arie nu a lovit în Isus, nu l-a trădat, nu s-a lepădat de Isus, el doar a emis o teorie legitimă asupra unei problematici şi aşa destul de complicată.
radu
Membru Special
Membru Special

Înapoi la Cine sunt? Who I'm?