BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Manuscrise arameice

Hebrews, Israelites, Israel. Despre tradiĹŁiile, sărbătorile ebraice (jews), rezidirea templului (rebuilding of temple), evreii mesianici (messianic jews - messiatic judaism), etc. English, Latino, Italian, Romanian, Hebrew languages are alowed.

Manuscrise arameice

Mesajde OryNider » Mie Mai 03, 2006 12:41 pm

Pentru cei ce cunosc limba, evanghelia după Matei în arameică e disponibilă aici.

S-au mai descoperit la Marea Moartă manuscrise ale unui cult ebraic care cam din 200 î.e.n. până în anul 60 e.n. a locuit în zonă, printre acestea şi texte care vorbesc de Domnul. E posibil ca unele din ele să fi fost inspirate!
O să încerc să bag câteva aici şi să le traduc:
Imagine
'Bareh de 'El eth'amar wabar `elyon eqroneh'
“Fiul lui Dumnezeu!” va fi zis, şi “Fiul celui Preaînalt” ei Îl vor numi.'
Compară cu Luca 1:32,35
Despre următorul text se crede că ar face parte din Iov:
Imagine
'Lmishema` 'aden shema`thak wak`an `ayni hazthak'
' “O ureche care poate auzi, eu te-am auzit şi acum, ochii mei, te-am văzut!'
Compară cu Iov 42:5

Dacă ştie cineva arameica am o imagine a unui manuscris cu text din Fapte care aşi vrea să-l traduc dar imaginea nu e foarte clară şi nu pricep nimik. Deasemenea mai am o pagină din Ioan scanată, în greacă cu care mă chinui :!:
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde calea » Mie Mai 03, 2006 3:51 pm

este de apreciat munca ce o faci...............poate ar trbui să faci vreun curs de ebraică să înveţi limba..............îţi trimit prin e-mail alfabetul ebraic poate o sa te ajute..............
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde OryNider » Mie Mai 03, 2006 5:47 pm

Îl am alfabetul ebraic dar mi-ar trebui alfabetul arameic şi dicţionarul :D
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde calea » Mie Mai 03, 2006 8:38 pm

încearcă să-l cauţi pe internet............
calea
Membru Special
Membru Special

Înapoi la Israeiţii şi Iudeea