marinaru scrie:Waelsch aici nu este in discutie unde sau cand a vb. Moise despre inviere dar prin neputinta ta de a dovedi dogma trinitatii scriptural deviezi de la subiect.
Ba da. Cum tu îmi ceri sä dovedesc Sf Treime din scripturi, tot asa saducheii îi cereau lui Iisus sä le arate unde scrie în Moise despre înviere. Si, fie-mi iertat sä spun, în situatia respectivä nici Iisus n'a putut "dovedi" învierea din Tora, mai mult decât eu Sf Treime din scripturi.
Cu alte cuvinte, Biblia nu e un manual de dogmaticä, nici un manual de drept canonic.
Musulmanii cred ca Isus este doar un profet nimic mai mult...
Cred ei mai multe. Citeste numai Coranul, îndeobste surata Mariei.
Eu nu sunt extremist dar ceea ce spui tu ca Isus este om si ca Isus este Dumnezeu si ca versetele se aplica in functie de cum ne convine noua nu arata decat ca ceea ce provaduiesti este o minciuna. Eu nu imi permit sa modific cuvantul pentru a demonstra o doctrina care nu se gaseste in scripturi.
Nu "în functie de ce ne convine", ci în felul în care Iisus l-a fäcut. Si anume, nu ai nevoie de "texte explicite" ca sä "dovedesti" ceea ce Biserica - crestinii dintotdeauna - au crezut dintotdeauna färä ezitare.
Crestinismul nu e un joc de scrabble.
Eu nu am versete care imi convin sau care nu si nu am nevoie de "artificii" pentru a le explica asa cum faci tu...
Si Iisus folosea acele "artificii".
Eu nu am o doctrina si nu incerc sa modelez cuvantul dupa doctrina mea.
Tocmai asta faci. Plus idolatria cärtii. Cuvîntul e Iisus Christos. Cuvîntul fäcut trup (vezi Ioan 1). Câtä vreme n'ai habar de el si gräiesti blasfeme, literele din cärtile tipärite, ce se chemä biblii o sä rämânä goale pt tine, pt cä idolatrizezi.
Pentru mine este simplu singurul Dumnezeu adevarat este Tatal Nostru si Tatal Domnului nostru Isus Cristos. Acest lucru il spune insusi Isus.
Fals. Dumnezeu e "unul", nu "singurul". Mare diferentä. Nici mäcar un musulman n'ar spune asemenea prostie.
Eu nu imi permit nici sa il corectez nici sa il contrazic si nici sa cred altceva. Nici pe apostoli nu ii pot contrazice pentru ca insusi Pavel spune ca dupa evanghelia lui va judeca Dumnezeu lumea...si tot el spune ca...
1 Corinteni 8:5 Caci chiar daca ar fi asa numiti „dumnezei”, fie în cer, fie pe pamînt
totusi pentru noi nu este decît un singur Dumnezeu: Tatal, dela care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sînt toate lucrurile si prin El si noi.
Tu iei versete izolate, ca toti ceilalti ereticii.
Indiferent ce il consideri tu pe Isus, om sau Dumnezeu, si cand il plasezi in timp si cand il consideri in timp una sau alta, sau daca crezi ca el este ambele odata eu nu pot sa consider decat ca Tatal este singurul Dumnezeu pentru care traiesc...si nu pot sa consider decat ca Isus este singurul Domn.
Pt cä ti-ai fäcut zéu dupä chipul si asemänarea ta. Dacä tu nu poti fi om & Dumnezeu deodatä; dacä tu nu poti fi 3 persoane si una fiintä, atunci crezi cä asa trebuie sä fie si Dumnezeu. Si vrând-nevrând, l-ai lepädat, fäcându-ti un zéu dupä imaginatie.
Imi pare rau ca Biserica ta nu invata acest lucru dar pentru mine este mai important ce spune scriptura decat ce spune Biserica ta.
Ce "Biserica TA"? Nu "a mea". Du-te la ce Bisericä crestinä vrei; toti te considerä eretic. Du-te la penticostali, baptisti, chiar si adventisti. Doar iehovistii si mormonii o sä zicä cä ai dreptate, dar si ei o sä spunä cä esti destinat iadului, pt cä nu intri în organizatiile lor.
Si atunci, unde e Biserica? Tu singur esti Biserica?
Gândire dräceascä...
Eu nu te consider prost si nici nu am sa imi permit sa te insult.
Cred ca mai mult timp Biserica a gresit...mai ales ca au amestecat cuvantul cu traditiile si cu invataturile pagane.
Lasä povestile. Numai iehovistii gäsesc bube la toatä lumea, numai la ei nu.
Christos spune: "Tu esti Petru, si pe aceasta piaträ voiu zidi Biserica mea, si portile iadului nu o vor înfrânge."
Anumite Biserici locale au avut erori doctrinale; dar Biserica Universalä a lui Christos n'a avut niciodatä.
Problema e cä te faci tu însuti pe tine înstuti propriul täu dumnezeu; si Duhul Sfânt nu te poate lumina, când citesti scripturile; pt cä nu esti, decât un rätäcit de unul singur.
Spune-mi si mie vreo Bisericä localä ce are aceeasi credintä ca tine.
YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).