BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Spiritul Sfânt

Discuţii teologice despre dumnezeire şi doctrina Dumnezeirii.

Mesajde marinaru » Joi Mai 25, 2006 6:09 pm

Ioan 7:39 Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Vin Mai 26, 2006 5:37 am

ceea ce spuneţi voi e bine.....însă tot nu explicaţi textul ce vi l-am dat...........
Ioan 16:13 Când va veni mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.
14 El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi.
15 Tot ce are Tatăl, este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu şi vă va descoperi.

Întrebările mele sunt:
1.Dacă Duhul e prezenţa divină doar, ce nevoie are prezenţa lui Dumnezeu care are totul în sine, să i-a lucruri de la Cristos?
2.Textul mai spune că Duhul îl va proslăvi pe Cristos, prin faptul că va lua din ceea ce este al Lui Cristos si ne va da. Cum poate prezenţa lui Cristos sa-l glorifice pe Cristos?
3.Textul mai spune că: Duhul "nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare. " dacă Duhul este prezenţa lui Cristos, natura Sa, atunci El ar fi vorbit de la sine, însă având în vedere că El nu vorbeşte de la sine, ci tot ce a auzit, nu lasa sa se inteleaga ca este o persoana distincta de Fiul si Tatal? (comp. cu Ioan 12:49).
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Vin Mai 26, 2006 6:43 am

Calea, nu trebuie sa ne grabim , ci mai intii sa meditam la tot ce spune Isus;Mingiietorul-mai numit si DUHUL ADEVARULUI SI NOI STIM CACI MINGIIETORUL nu poate fi reprezentat prin o persoana cind este definit si DUHUL ADEVARULUI!
Si ucenicii intradevar sau imbracat cu DUHUL ADEVEVARULUI pentru caci au PROPOVADUIT adevarul si l au practicat!Iar ce a luat din HRISTOS ESTE DE FAPT CE ESTE IN DUMNEZEU!Pentru caci tot ce are TATAL ESTE AL LUI (ISUS)
Si dupa cu ISUS A DEVENIT una in TATAL asa trebuieau si ucenicii sa devina una in ISUS PENTRU DESAVIRSHIRE SI CALITATILE TATALUI!
Cum va explicati caci si ap>PAVEL a ajuns la aceasta DESAVIRSHIRE SI CUNOSTINTA PE CARE AU PRIMIT-O UCENICII,fiinca el cu multul mai tirziu a cunoscut aceste lucruri si nu a umblat ca ucenicii cu ISUS?
Ce a primit de fapt si ce la determinat sa devina o noua personalitate si inca ce fel?Atit prin vorbire cit si prin fapte !si despre evanghelia ce o propovaduieste de fapt ce spune ?si de ce obirshie este?Galateni 1 cu 11
Daca DUHUL SFINT AR FI O PERSOANA OAMENII AR AJUNGE SA SE INCHINE CA LA DUMNEZEU TATAL SI CA LA ISUS HRISTOS .INSA VEDEM CACI DE FAPT TOTI ACESTIA AU PUTUT FACE ACEASTA LUCRARE FIINCA AU FOST PECETLUITI CU DUHUL SFINT CARE FUSESE FAGADUIT!
Si noi azi prin ce putem sa spunem caci cunoastem pe HRISTOS SI PRIN CE PUTEM SA SPUNEM CA DORIM SA PRODUCEM ROADELE DUHULUI?
PRIN CE PUTEM SA AJUNGEM LA STAREA DE NOI PERSONALITATI
Si in viata de ce trebuie sa ne lasam calauziti?Galateni 5 cu 18,24 la25!
deci la ce trebuie sa meditam si cum putem sa definim DUHUL ADEVARULUI(MINGIIETORUL) ,ca o persoana sau cace spune ap.Pavel in romani 8 cu 9la11.
Dorim sa stim realitatea si caci HRISTOS ESTE IN NOI?Si cum?versetul 13
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde MariaB » Vin Mai 26, 2006 10:23 am

calea scrie:1.Dacă Duhul e prezenţa divină doar, ce nevoie are prezenţa lui Dumnezeu care are totul în sine, să i-a lucruri de la Cristos?
macar pentru faptul ca Isus Cristos s-a intrupat, a murit si a inviat - experiente pe care nu le-a avut ca Dumnezeu, ci om fiind

calea scrie:2.Textul mai spune că Duhul îl va proslăvi pe Cristos, prin faptul că va lua din ceea ce este al Lui Cristos si ne va da. Cum poate prezenţa lui Cristos sa-l glorifice pe Cristos?
de ce sa nu poata?
la Dumnezeu totul este posibil....

calea scrie:3.Textul mai spune că: Duhul "nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare. " dacă Duhul este prezenţa lui Cristos, natura Sa, atunci El ar fi vorbit de la sine, însă având în vedere că El nu vorbeşte de la sine, ci tot ce a auzit, nu lasa sa se inteleaga ca este o persoana distincta de Fiul si Tatal? (comp. cu Ioan 12:49).
revelatia Duhului se face in credinta
crestinul trebuie sa creada ca sa vada!
oeconomia divina nu poate fi decat aproximata in cuvinte omenesti - ceea ce gasesti tu contradictoriu nu tine de esenta divina, ci de modul de exprimare omenesc
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde calea » Dum Mai 28, 2006 11:07 am

Deci tu MariaB crezi că Spiritul Sfânt este o prezenţă divină a lui Dumnezeu şi a lui Isus şi nu o persoană distinctă de EI?
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 11:51 am

Uite o idee...

Spiritul Sfant pleaca de la Tatal si ajunge la Iesus cand Iesus este botezat...

Ioan 15:26 Când va veni mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.

Matei 3:16 De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel şi venind peste El.

Spiritul Sfant face lucrarea Tatalui prin Fiul iar Fiul il numeste "degetul lui Dumnezeu"

Luca 11:20 Dar, dacă Eu scot dracii cu degetul lui Dumnezeu, Împărăţia lui Dumnezeu a ajuns până la voi.

Apoi Iesus poate si el sa dea Spiritul Sfant pentru ca acesta devine spiritul sau.

Ioan 20:22 După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: &#8222;Luaţi Duh Sfânt!

Fiul nu putea sa dea Spiritul Sfant inainte pentru ca el nu era inca proslavit...

Ioan 7:39 Spunea cuvintele acestea despre Duhul pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit.

Alte argumente...Spiritul lui Iesus locuieste in noi si pentru asta este si numit Domn ca Iesus este numit Domn...Unde este Duhul lui Iesus acolo este libertate pentru ca nu mai este LEGE

Romani 8:9 Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte într-adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

2 Corinteni 3:17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.

Duhul Tatalui este in toti ca doar el ne-a creat.....

Efeseni 4:6 Este un singur Dumnezeu şi Tată al tuturor, care este mai presus de toţi, care lucrează prin toţi şi care este în toţi.

Astept pareri :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 12:10 pm

Daniel si asta este adevarat...dar apoi au facut asta prin Spiritul lui Iesus. Iesus spune ca el o sa ramana cu noi pentru totdeauna...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Dum Mai 28, 2006 12:16 pm

Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:55 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 12:33 pm

Daniel poate vb. despre el la persoana III-a :) Tu daca ai vb. despre Duhul tau cum ai spune ? EU? sau EL ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 12:40 pm

Iesus este la dreapta Tatalui...dar Duhul sau poate fi in noi.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Dum Mai 28, 2006 12:50 pm

Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 4:56 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 2:03 pm

Daniel duhul a plecat de la Tatal asta este clar...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 5:22 pm

Daniel asa este :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Dum Mai 28, 2006 5:24 pm

nu aţi răspuns la întrebările ce le-am pus pe baza lui Ioan 16.........aştept.........

Mă bucur că ai observat Daniele, că Isus spune "un alt Mângâietor".......
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 5:29 pm

calea Spiritul Sfant este un alt mangaietor pentru ca Iesus este in cer...dar spiritul sau este omniprezent...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Dum Mai 28, 2006 5:31 pm

Spiritul Sfânt era şi pe pământ în Isus şi în ucenici.......
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 5:43 pm

Spiritul Sfant era de la Tatal...acesta a facut lucrarea prin Iesus. Inainte sa se inalte Iesus a dat Spirit Sfant la ucenici...Deci un fel de Spirit Sfant al Tatalui + Spirit Sfant al lui Iesus...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 5:45 pm

Spiritul Sfant purcede de la Tatal...Spiritul Sfant pe care il au crestinii este Spiritul venit de la Iesus dar acesta a plecat initial de la Tatal...Iesus este la Mijloc...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Mar Dec 19, 2006 7:56 pm

Spiritul Sfint detine mai multe calitati fiinca el produce roade care in ce constau?Isus ca persoana umana ne da exemplu de supravetuire si de actiune!Mai mult ca atit noi trebuie sa dezvoltam credinta in Isus finca stim caci Dumnezeu Tatal ia daruit puterea si imparatia si ap.Pavel ce spune prin cuvintele din Filipeni 2 cu 9la11?
Duhul Sfint vine din partea Tatalui si Isus poate sa ne ajute sa primim aceasta putere daca ajungem sa-l urmam in credinta,fapte si actiune!
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Anterior

Înapoi la Despre dumnezeire