BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Simbolul atanasian.

Discuţii teologice despre dumnezeire şi doctrina Dumnezeirii.

Simbolul atanasian.

Mesajde Waelsch » Lun Mai 15, 2006 1:06 am

Pun mai jos simbolul atanasian. Îi rog pe cei ce consimt, sä subscrie. Multzam.

---
1. Orişicine vrea să se mântuiască, înainte de toate trebuie să ţină credinţa cea catolicească:
2. Carea, fără dacă fiecare nu o va păstra întreagă şi neştirbită, fără îndoială va pieri în veci.
3. Căci credinţa cea catolicească aceasta este: să ne închinăm lui Dumnezeu în Treime, şi Treimii în unime.
4. Nici amestecând ipostasurile, nici despărţind fiinţa.
5. Căci altul e ipostasul Tatălui, altul al Fiului, altul al Duhului Sfânt:
6. Ci Tatălui, şi Fiului, şi Duhului Sfânt una e dumnezeirea, deopotrivă mărirea, împreună veşnică măreţia.
7. Cum e Tatăl, asemenea Fiul, asemenea şi Duhul Sfânt.
8. Nezidit e Tatăl, nezidit Fiul, nezidit şi Duhul Sfânt.
9. Necuprins e Tatăl, necuprins Fiul, cuprins şi Duhul Sfânt.
10. Veşnic e Tatăl, veşnic Fiul, veşnic şi Duhul Sfânt.
11. Şi totuşi nu trei veşnici, ci unul veşnic.
12. Precum nu trei nezidiţi, nici trei necuprinşi, ci unul nezidit şi unul nemărginit.
13. Aşişderea atotputernic e Tatăl, atotputernic Fiul, atotputernic şi Duhul Sfânt.
14. Şi totuşi nu trei atotputernici, ci unul atotputernic.
15. Astfel Tatăl e Dumnezeu, Fiul Dumnezeu, şi Duhul Sfânt Dumnezeu.
16. Şi totuşi nu trei dumnezei, ci unul Dumnezeu.
17. Astfel Tatăl e Domn, Fiul Domn, şi Duhul Sfânt e Domn.
18. Şi totuşi nu trei domni, ci unul e Domnul.
19. Că precum adevărul creştin ne sileşte a mărturisi pe fiecare ipostas în parte Dumnezeu şi Domn:
20. Asemenea religiunea cea catolicească ne opreşte a grăi de trei dumnezei au trei domni.
21. Tatăl de nimeni nu s’a făcut, nici zidit, nici născut.
22. Fiul din Tatăl singur e: nu făcut, nici zidit, ci născut.
23. Duhul Sfânt din Tatăl e: nu făcut, nici zidit, nici născut, ci purcezând.
24. Unul, dar, e Tatăl, nu trei taţi; unul Fiul, nu trei fii; unul Duhul Sfânt, nu trei duhuri sfinte.
25. Şi în această Treime, nicicare nu e mai înainte au mai pe urmă, nicicare mai mare au mai mic:
26. Ci toate cele trei ipostasuri împreună veşnice sunt laolaltă şi împreună deopotrivă.
27. Astfel încât întru toate, cum mai sus s’a spus, unimea în Treime, şi Treimea în unime să se cinstească.
28. Cine vrea dar să se mântuiască, despre Treime astfel să simţească.
29. Ci trebuinţă are pentru mântuirea cea veşnică, întruparea Domnului nostru Iisus Christos drept încă să o creadă.
30. Credinţa cea dreaptă dar e să credem şi să mărturisim că Domnul nostru Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, deopotrivă Dumnezeu şi om e.
31. Dumnezeu e din fiinţa Tatălui, înainte de veci născut; şi om e din fiinţa maicii în veac născut.
32. Dumnezeu desăvîrşit şi om desăvîrşit: din suflet grăitor şi din carne omenească.
33. Deopotrivă Tatălui, după dumnezeire; mai mic decât Tatăl, după omenire.
34. Carele după cuviinţă Dumnezeu fiind şi om, totuşi nu doi, ci unul e Christos.
35. Unul, însă nu prin prefacerea dumnezeirii în carne, ci prin luarea omenirii în Dumnezeu.
36. Unul întru totul, nu prin amestecare de fiinţă, ci prin unirea ipostasului.
37. Că precum suflet cuvîntător şi carne unul om e: aşişderea Dumnezeu şi om e Christos.
38. Carele a pătimit pentru mântuirea noastră; s’a pogorît la iad; a treia zi a înviat din morţi.
39. S’a suit la ceruri, şade de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl atotputernicul.
40. De unde va să vină să judece viii şi morţii.
41. La a cărui venire toţi oamenii vor învia cu trupurile lor;
42. Si vor da seamă de faptele cugetelor lor.
43. Şi cei ce vor fi făcut cele bune, vor merge în viaţa veşnică; iar cei ce vor fi făcut rele, în focul cel veşnic.
44. Aceasta e credinţa cea catolicească, pe carea dacă cineva nu o crede drept şi tare, nu se poate mântui.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde calea » Lun Mai 15, 2006 10:39 am

Din păcate teoria asta nu e compatibilă 100% cu Biblia...........
unde condiţionată în Biblie mântuirea de a crede într-un Dumnezeu triunic?
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Lun Mai 15, 2006 10:41 am

creştinismul presupune o relaţie cu Domnul Isus nu un set de doctrine
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Lun Mai 15, 2006 10:46 am

calea scrie:Din păcate teoria asta nu e compatibilă 100% cu Biblia...........
unde condiţionată în Biblie mântuirea de a crede într-un Dumnezeu triunic?

Peste tot. Nu mai repetesc ce am spus deja. Biblia nu e un manual de drept canonic. Scuzä-mä, dar esti saducheu... Nici saducheii nu credeau în înviere, cäci voiau din Tora un drept canonic, exact ca tine.

Iisus spune: "Dacä nu credeti cä EU SUNT, veti muri în päcatele voastre".

Pânä la urmä, esti de acord cu simbolul, sau mai degrabä esti arian, semi-arian, pneumatomah? Trebuie sä hotärästi în cine crezi.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Lun Mai 15, 2006 11:50 am

Waelsch tu nu poti sa demonstrezi biblic aceasta teorie...Doar faci speculatii si fortezi versetele in incercarea disperata de a avea dreptate. Si chiar si asa sunt unele cu care nu ai ce sa faci si trebuie sa le accepti ca atare.

Acum daca iau orice "Eu Sunt" din scriptura si incerc sa spun ca este vb. despre ce a spus Dumnezeu la Exod o sa iasa o varza totala din aceasta talmacire :) Dar totusi asa talmaciti voi care spune-ti ca aveti Duh Sfant si succesiune apostolica etc...

Ioan 14:20 În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.

Si noi suntem :) De ce nu spune Isus EU SUNT TATAL !!! ? E mult mai simplu si se intelege clar daca asa este...dar nu e este asa si pentru asta Isus nu spune asta...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Lun Mai 15, 2006 2:07 pm

marinaru scrie:Waelsch tu nu poti sa demonstrezi biblic aceasta teorie...Doar faci speculatii si fortezi versetele in incercarea disperata de a avea dreptate. Si chiar si asa sunt unele cu care nu ai ce sa faci si trebuie sa le accepti ca atare.

Sä ne hotärîm. Primesti argumentul lui Iisus, referitor la înviere? (episodul cu saducheii, când ei vreau cuvîntul "înviere" în Tora, iar Iisus le citeazä: "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacob")...

Dacä primesti argumentul lui Iisus, n'ai decât sä le primesti si pe ale mele. Dacä nu, atunci si Iisus face doar speculatii.

Iisus ne dä adevärata normä de tälmäcire a scripturilor. Pe vremea lui, aveai fariseii, cu o remorcä de datini bäbesti; cealaltä extremä saducheii, cari voiau argumente negru pe alb din Tora. Iisus îi balanseazä si pe unii, si pe altii.

Acum daca iau orice "Eu Sunt" din scriptura si incerc sa spun ca este vb. despre ce a spus Dumnezeu la Exod o sa iasa o varza totala din aceasta talmacire :) Dar totusi asa talmaciti voi care spune-ti ca aveti Duh Sfant si succesiune apostolica etc...

Ioan 14:20 În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.

Si noi suntem :) De ce nu spune Isus EU SUNT TATAL !!! ? E mult mai simplu si se intelege clar daca asa este...dar nu e este asa si pentru asta Isus nu spune asta...

Nu. În greacä nu ai nevoie de verbul "a fi" pt a face predicat nominal (ca în maghiarä). Predicatul nominal se poate face cu numele predicativ singur. "Egô to alpha kæ to ômega". Dar acolo unde spune "egô eimí", e "a fi".

Chestiune. De ce verbul "a fi" e atât de neregular? În toate limbile... CS Lewis spune asa. Doar Dumnezeu poate spune: "sunt". Omul poate spune doar "esti" si "e". Animalele pot spune numai "e". Când omul a spus "sunt", a avut loc päcatul strämosesc.

Omul existä; dar el nu poate spune, la drept vorbind, "sunt". Existä, adicä stä, venind din, "ex".

Pärintii latini vorbeau despre "Esse Dei". A venit Descartes, si a scris "De Dei existentia". A fäcut adicä din om un idol ("cogito, ergo SUM"), pe când Dumnezeu EXistä.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Lun Mai 15, 2006 2:21 pm

Waelsch la ce anume te referi ? Unde spune Isus ca el este Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacob ? Care este acest verset ? Iar tu spui ceva ce nu gasesc si eu trebuie sa te intreb ce traducere ai...

Da Isus ne da adevarata talmacire a scripturilor iar cand el spune ca Tatal este mai mare ca el voi veniti si spune-ti ca tine de "natura umana"

Cu gramatica si cu interpretarea ta putem sa deducem orice si orice "eu sunt" putem sa spunem ca se refera la Iahve. Te pierzi in detalii si pierzi esenta.

Tot ce a facut Isus a facut spre marirea Tatalui...toata viata lui si-a dedicat-o pentru acest scop pe care tu nu vrei sa il accepti.

Si prin acest verset voi spune-ti ca Isus spune ca el este

Ioan 8:58 Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu.”

Dar uite ce spune v. 57

Ioan 8:57 „N-ai nici cincizeci ce ani” I-au zis Iudeii „şi ai văzut pe Avraam!”

Asadar este foarte clar ca nu are nici o legatura cu numele divin Isus doar spune ca el este inainte de Avraam. Din talmacirea ta e ca si cum Isus ar vb. aiurea...pentru ca nu ar avea nici un sens vb. lui...

Chiar nu inteleg de ce nu vrei sa accepti un lucru simplu si anume ca Isus are tot ce are pentru ca asa a vrut Tatal si nu are ca si-a luat el. De ce nu accepti ca Tatal este mai mare ca Isus ? Isus o spune...apostoli o spun...toata scriptura o spune...e negru pe alb.....?!?!?!?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Lun Mai 15, 2006 3:21 pm

marinaru scrie:Waelsch la ce anume te referi ? Unde spune Isus ca el este Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacob ? Care este acest verset ? Iar tu spui ceva ce nu gasesc si eu trebuie sa te intreb ce traducere ai...

Lc 20:36-38. Saducheii nu credeau în înviere. Ei voiau un argument "stabil" din Tora. Iisus le dä versetul de la rugul aprins, si DINTR'ACESTA deduce învierea.

Da Isus ne da adevarata talmacire a scripturilor iar cand el spune ca Tatal este mai mare ca el voi veniti si spune-ti ca tine de "natura umana"

Exact. Mai mic decât Tatäl, ca om; egal cu Tatäl, ca Dumnezeu. Normal. Iisus e Dumnezeu întrupat.

Cu gramatica si cu interpretarea ta putem sa deducem orice si orice "eu sunt" putem sa spunem ca se refera la Iahve. Te pierzi in detalii si pierzi esenta.

Gramatica si lingvistica sunt f importante în teologie.

Tot ce a facut Isus a facut spre marirea Tatalui...toata viata lui si-a dedicat-o pentru acest scop pe care tu nu vrei sa il accepti.

Nu, ci spre mântuirea oamenilor. Ästa a fost scopul întrupärii. Iisus vestea împärätia cerurilor.

Si prin acest verset voi spune-ti ca Isus spune ca el este

Ioan 8:58 Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu.”

Dar uite ce spune v. 57

Ioan 8:57 „N-ai nici cincizeci ce ani” I-au zis Iudeii „şi ai văzut pe Avraam!”

Exact, ca om nu avea nici 50 de ani; ca Dumnezeu e vesnic, din vesnicie.

Asadar este foarte clar ca nu are nici o legatura cu numele divin Isus doar spune ca el este inainte de Avraam. Din talmacirea ta e ca si cum Isus ar vb. aiurea...pentru ca nu ar avea nici un sens vb. lui...

Are sens. Doar pt cei ce nu voiesc a primi întruparea, frazele n'au sens, si totul e o contrazicere. Pt cei ce primesc întruparea, totul e logic.

Chiar nu inteleg de ce nu vrei sa accepti un lucru simplu si anume ca Isus are tot ce are pentru ca asa a vrut Tatal si nu are ca si-a luat el. De ce nu accepti ca Tatal este mai mare ca Isus ? Isus o spune...apostoli o spun...toata scriptura o spune...e negru pe alb.....?!?!?!?

Toatä scriptura vorbeste despre Dumnezeu ca unime în pluralitate. Päcätos sunt, dar erezii nu profesez. Pentru a stabili canonul sfintelor scripturi, Dumnezeu s'a folosit de Pärinti trinitar; si eu sunt trinitar. Primul verset din Biblie îmi vorbeste de Dumnezeu unime în pluralitate; iar Biblia se gatä cu numele Iisus.

Iar ev dupä Ioan începe cu: "La început era Cuvîntul"; "si Cuvîntul s'a fäcut trup, si a corturärit între noi, si noi am väzut märirea lui, märire a unuia-näscut din Tatäl, plin de har si de adevär".
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Lun Mai 15, 2006 5:15 pm

Ioan 1:1 La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu.
2 El era la început cu Dumnezeu.

Cum poate cineva sa fie cu el insusi ? Ah alta taina am uitat :D

Imi arati un singur verset unde Isus spune Tatal este mai mare ca mine cat timp sunt eu om ? Sau unde spune Eu sunt Dumnezeu ? Sau unde spune Eu sunt Tatal ? Sau unde spune dupa ce m-a ridic la cer o sa fiu EGAL cu TATAL ? Sau dupa ce ma ridic la cer nu mai exista TATAL si FIUL ca noi suntem aceiasi persoana sau acelasi DUMNEZEU ? Crezi ca macar una din cele indicate mai sus ?

Ce parere ai unde scriptura spune ca Isus este Intaiul Nascut ? Ce inseamna Intai Nascut pentru tine ? Sau cum poate Isus sa fie de-o varsta cu TATAL daca el este COPIA sau IMAGINEA sau OGLINDIREA Tatalui ?

De ce IGNORATI zeci de versete ? De ce ignorati ce spun profetii ce spune Isus si ce spun apostoli ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Lun Mai 15, 2006 5:44 pm

marinaru scrie:Ioan 1:1 La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu.
2 El era la început cu Dumnezeu.

Cum poate cineva sa fie cu el insusi ? Ah alta taina am uitat :D

Imi arati un singur verset unde Isus spune Tatal este mai mare ca mine cat timp sunt eu om ? Sau unde spune Eu sunt Dumnezeu ? Sau unde spune Eu sunt Tatal ? Sau unde spune dupa ce m-a ridic la cer o sa fiu EGAL cu TATAL ? Sau dupa ce ma ridic la cer nu mai exista TATAL si FIUL ca noi suntem aceiasi persoana sau acelasi DUMNEZEU ? Crezi ca macar una din cele indicate mai sus ?

Ce parere ai unde scriptura spune ca Isus este Intaiul Nascut ? Ce inseamna Intai Nascut pentru tine ? Sau cum poate Isus sa fie de-o varsta cu TATAL daca el este COPIA sau IMAGINEA sau OGLINDIREA Tatalui ?

De ce IGNORATI zeci de versete ? De ce ignorati ce spun profetii ce spune Isus si ce spun apostoli ?

Tu ignori.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Lun Mai 15, 2006 6:16 pm

Waelsch eu ignor speculatiile tale pentru ca nu pot sa ignor versetele care contrazic aceste speculatii. Vrei sa cred ce spui atunci ofera-mi o armonie in scripturi. Eu stiu ca exista contradictii biblice dar totusi nu am nici un interes sa fac cat mai multe. Nu poti sa talmacesti ceva si sa contrazici altceva. Scriptura este toata inspirata nu doar versetele care iti sunt pe plac. Daca din ceea ce cred eu contrazice un verset din scripturi atunci te rog sa imi atragi atentia si am sa revizuiesc...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Lun Mai 15, 2006 8:30 pm

Waelsch vii cu rgumente deductive si ignori pe cele clare...aici e problema ta............Dumnezeu să aibă milă de sufletul tău..........
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Mar Mai 16, 2006 9:48 pm

45. De aceea este scris: "Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu." Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viaţă.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Mar Mai 16, 2006 9:55 pm

Draga Waelsch

Hai să tragem concluzia că orbul din naştere e Iehova deoarece el a spus: "ego eimi"

Ioan 9:9  Unii ziceau: „El este.” Alţii ziceau: „Nu; dar seamănă cu el.” Şi el însuşi zicea: „Eu sunt.”

Numai cineva naiv poate crede astfel de argumente............
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Mar Mai 16, 2006 10:31 pm

calea :D

Waelsch sper sa nu te superi dar sunt mult prea multe argumente biblice impotriva la acest crez...Eu sunt ortodox...si mergeam la slujbe duminica pupam icoane, pupam mana la preot, pupam tot ce era de pupat, cantam, spuneam Doamne Miluieste de 40 de ori, si altele care tin de acest cult.

Evanghelistii au fost primii care mi-au deschis ochii cu privire la idolatrie...am fost foarte devastat spiritual cand am vazut cam ce spune scriptura.

Eu as accepta cu drag ce spui tu dar din pacate nu prea se impaca cu tot ce spune scriptura...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Joi Mai 18, 2006 3:48 am

marinaru scrie:Waelsch eu ignor speculatiile tale pentru ca nu pot sa ignor versetele care contrazic aceste speculatii. Vrei sa cred ce spui atunci ofera-mi o armonie in scripturi. Eu stiu ca exista contradictii biblice dar totusi nu am nici un interes sa fac cat mai multe. Nu poti sa talmacesti ceva si sa contrazici altceva. Scriptura este toata inspirata nu doar versetele care iti sunt pe plac. Daca din ceea ce cred eu contrazice un verset din scripturi atunci te rog sa imi atragi atentia si am sa revizuiesc...

Ceea ce numesti "speculatie", e însäsi hermeneutica folositä de Iisus. Tu foloseste mai departe argumente de farisei si saduchei, cä astea musai duc ma mântuire...

Contraziceri nu sunt, decât pt eretici. Tocmai asta-i taina. Iisus Christos: Dumnezeu si om. Câtä vreme nu crezi în el TEL QUEL, cum se spune pe fr, nu ai cum sä vezi limpede, ci tot contradictii peste tot.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Waelsch » Joi Mai 18, 2006 3:49 am

calea scrie:Draga Waelsch

Hai să tragem concluzia că orbul din naştere e Iehova deoarece el a spus: "ego eimi"

Ioan 9:9 Unii ziceau: „El este.” Alţii ziceau: „Nu; dar seamănă cu el.” Şi el însuşi zicea: „Eu sunt.”

Numai cineva naiv poate crede astfel de argumente............

În cazul täu, e vorba de un predicat nominal, cäci se subîntelege numele predicativ: "cel vindecat". Or când Iisus spune "eu sunt", nu este nici un nume predicativ.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Joi Mai 18, 2006 11:19 am

Waelsch crezi ca fariseii si saducheii au scris NT ? Daca este asa atunci ai dreptate. Si Moise a fost Dumnezeu si OM. Care mai este diferenta atunci ? Si Avraam a fost...

S-au prezentat atatea argumente scripturale la acest subiect incat eu cred ca si Isus daca vine si ti le spune personal tu nu ai sa doresti sa le vezi...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Joi Mai 18, 2006 4:53 pm

marinaru scrie:Waelsch crezi ca fariseii si saducheii au scris NT ? Daca este asa atunci ai dreptate. Si Moise a fost Dumnezeu si OM. Care mai este diferenta atunci ? Si Avraam a fost...

S-au prezentat atatea argumente scripturale la acest subiect incat eu cred ca si Isus daca vine si ti le spune personal tu nu ai sa doresti sa le vezi...

Discutia mutatä la trinitatea.

Baiul e cä voi nu ascultati decât de diavolul, tatäl vostru, si de arie, slujitorul lui, al doilea Iuda.

Nici Moise, nici Avraam n'au fost dumnezeul CUIVA. Doar expresie simbolicä. Despre Iisus e vorba de a fi Dumnezeu. "Domnul MEU si Dumnezeu MEU", spune Toma.
YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Joi Mai 18, 2006 5:55 pm

Waelsch draga asadar pentru tine ceea ce spune Tatal este lipsit de valoare si este o minciuna cand el il numeste pe Moise Dumnezeu ?

Exod 7:1 IHVH a zis lui Moise: ,,Iata ca te fac ELOHIM(Dumnezeu) pentru Faraon; si fratele tau Aaron va fi proorocul tau.

Nu spun de Avraam ca acolo tot oamenii l-au numit Dumnezeu sau de Satan ca tot oamenii il numesc Dumnezeul lumii acesteia indiferent daca ei spun asta prin Spiritul Sfant...dar sa vedem ce spune Dumnezeu despre Isus...

Matei 3:16 De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel şi venind peste El.
17 Şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.”

Isus este FIUL lui IAHVE. Crezi ca poti sa intelegi asta ? NU FRATELE. NU ALT DUMNEZEU. NU EGAL. Te las pe tine sa speculezi cat vrei pe o relatie intre un Fiu si un Tata.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Waelsch » Joi Mai 18, 2006 6:09 pm

marinaru scrie:Isus este FIUL lui IAHVE. Crezi ca poti sa intelegi asta ? NU FRATELE. NU ALT DUMNEZEU. NU EGAL. Te las pe tine sa speculezi cat vrei pe o relatie intre un Fiu si un Tata.

Iisus e Fiul Tatälui, färä îndioalä. Fiind fiul lui, e si egalul lui, si mai mult decât egalul (cäci altfel ar fi 2 dumnezei), ci de o fiintä cu el. E misterul lui Dumnezeu. Tu, însä, ai un dumnezeu nou, fäcut dupä chipul täu; în loc sä-l lasi pe Dumnezeu sä te pläsmuiascä dupä chipul lui.

Eu specualez? Ok, si Iisus speculeazä. Te rog frumos, färä "speculatii", sä-mi dovedesti învierea, din Tora (cele 5 cärti ale lui Moise).

Te rog frumos, färä "speculatii", sä-mi dovedesti foar din VT, cä Iisus din Nazaret e Mesia.

Asta ti-e refrenul: "Speculatii, speculatii". Nu-ti dai seama cä faci si din Iisus un speculator? Uitä-te cum Iisus tälmäceste VT. Uitä-te cum apostolii o fac. În orice caz, nimeni nu o face ca si tine si ca si Calea. Voi facti tälmäciri aiurea, eretice, pt cä sunteti täiati de Bisericä, mireasa lui Dumnezeu, si voi tälmäciti scripturile, asa cum le tälmäceste diavolul atunci când gräieste cätre Eva, si cätre Iisus la ispitire (a se vedea textele).
YHWH Dumnezei a zis: "Iata ca omul s`a facut ca unul dintre NOI." (Facerea 3:22).
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Joi Mai 18, 2006 6:17 pm

Waelsch scrie:Iisus e Fiul Tatälui, färä îndioalä. Fiind fiul lui, e si egalul lui, si mai mult decât egalul (cäci altfel ar fi 2 dumnezei), ci de o fiintä cu el. E misterul lui Dumnezeu. Tu, însä, ai un dumnezeu nou, fäcut dupä chipul täu; în loc sä-l lasi pe Dumnezeu sä te pläsmuiascä dupä chipul lui.

Te contrazici dar nu ma mira ca insusi Trinitatea este o contradictie :) Spui ca Isus este Fiul Tatalui adica Fiul lui IHVH dar spui ca el este de o varsta cu Tatal si ca el este EGAL cu TATAL. Nu exista nici un verset din scripturi care sa sustina ca Isus este EGAL cu TATAL. Insusi ISUS ne-a spus ca TATAL este mai MARE ca el. El a fost INVATATORUL. Nu ma intereseaza alta invatatura iar daca eu spun ca Isus nu este EGAL cu TATAL si ma numesti ERETIC inseamna ca si pe ISUS il numesti ERETIC pentru ca asta m-a invatat el.

Fara speculatii eu cred ca Isus este Mesia pentru ca profetiile VT ale lui Isaia, Ieremia, Ezechiel etc...sau implinit prea exact in cazul lui. Apoi sunt scrierile VT care il confirma ca Mesia. Si pot sa spun ca asta si simt... Si cu siguranta pot sa spun ca asta CRED. Eu nu fac speculatii cand spun ca Isus este Mesia.

Tu nu numai ca faci speculatii dar il contrazici si pe Isus. Tu si BISERICA ta cu care te lauzi asa de mult. Fara suparare :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Sâm Iul 01, 2006 11:09 pm

Waelsch te comporţi de parcă ai fi Dumnezeu şi le-ai şti pe toate......mai înainte de toate întrebă-l pe Dumnezeu......şi lasă teoriile şi filozofiile făcute de alţii...........apelează la sursă.........
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Iul 02, 2006 10:53 am

Din pacate Waelsch ne-a parasit :) Sper sa fie temporar...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Înapoi la Despre dumnezeire