![]() XHost |
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
calea scrie:Din păcate teoria asta nu e compatibilă 100% cu Biblia...........
unde condiţionată în Biblie mântuirea de a crede într-un Dumnezeu triunic?
marinaru scrie:Waelsch tu nu poti sa demonstrezi biblic aceasta teorie...Doar faci speculatii si fortezi versetele in incercarea disperata de a avea dreptate. Si chiar si asa sunt unele cu care nu ai ce sa faci si trebuie sa le accepti ca atare.
Acum daca iau orice "Eu Sunt" din scriptura si incerc sa spun ca este vb. despre ce a spus Dumnezeu la Exod o sa iasa o varza totala din aceasta talmacireDar totusi asa talmaciti voi care spune-ti ca aveti Duh Sfant si succesiune apostolica etc...
Ioan 14:20 În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine şi că Eu sunt în voi.
Si noi suntemDe ce nu spune Isus EU SUNT TATAL !!! ? E mult mai simplu si se intelege clar daca asa este...dar nu e este asa si pentru asta Isus nu spune asta...
marinaru scrie:Waelsch la ce anume te referi ? Unde spune Isus ca el este Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacob ? Care este acest verset ? Iar tu spui ceva ce nu gasesc si eu trebuie sa te intreb ce traducere ai...
Da Isus ne da adevarata talmacire a scripturilor iar cand el spune ca Tatal este mai mare ca el voi veniti si spune-ti ca tine de "natura umana"
Cu gramatica si cu interpretarea ta putem sa deducem orice si orice "eu sunt" putem sa spunem ca se refera la Iahve. Te pierzi in detalii si pierzi esenta.
Tot ce a facut Isus a facut spre marirea Tatalui...toata viata lui si-a dedicat-o pentru acest scop pe care tu nu vrei sa il accepti.
Si prin acest verset voi spune-ti ca Isus spune ca el este
Ioan 8:58 Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu.”
Dar uite ce spune v. 57
Ioan 8:57 „N-ai nici cincizeci ce ani” I-au zis Iudeii „şi ai văzut pe Avraam!”
Asadar este foarte clar ca nu are nici o legatura cu numele divin Isus doar spune ca el este inainte de Avraam. Din talmacirea ta e ca si cum Isus ar vb. aiurea...pentru ca nu ar avea nici un sens vb. lui...
Chiar nu inteleg de ce nu vrei sa accepti un lucru simplu si anume ca Isus are tot ce are pentru ca asa a vrut Tatal si nu are ca si-a luat el. De ce nu accepti ca Tatal este mai mare ca Isus ? Isus o spune...apostoli o spun...toata scriptura o spune...e negru pe alb.....?!?!?!?
marinaru scrie:Ioan 1:1 La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu.
2 El era la început cu Dumnezeu.
Cum poate cineva sa fie cu el insusi ? Ah alta taina am uitat![]()
Imi arati un singur verset unde Isus spune Tatal este mai mare ca mine cat timp sunt eu om ? Sau unde spune Eu sunt Dumnezeu ? Sau unde spune Eu sunt Tatal ? Sau unde spune dupa ce m-a ridic la cer o sa fiu EGAL cu TATAL ? Sau dupa ce ma ridic la cer nu mai exista TATAL si FIUL ca noi suntem aceiasi persoana sau acelasi DUMNEZEU ? Crezi ca macar una din cele indicate mai sus ?
Ce parere ai unde scriptura spune ca Isus este Intaiul Nascut ? Ce inseamna Intai Nascut pentru tine ? Sau cum poate Isus sa fie de-o varsta cu TATAL daca el este COPIA sau IMAGINEA sau OGLINDIREA Tatalui ?
De ce IGNORATI zeci de versete ? De ce ignorati ce spun profetii ce spune Isus si ce spun apostoli ?
marinaru scrie:Waelsch eu ignor speculatiile tale pentru ca nu pot sa ignor versetele care contrazic aceste speculatii. Vrei sa cred ce spui atunci ofera-mi o armonie in scripturi. Eu stiu ca exista contradictii biblice dar totusi nu am nici un interes sa fac cat mai multe. Nu poti sa talmacesti ceva si sa contrazici altceva. Scriptura este toata inspirata nu doar versetele care iti sunt pe plac. Daca din ceea ce cred eu contrazice un verset din scripturi atunci te rog sa imi atragi atentia si am sa revizuiesc...
calea scrie:Draga Waelsch
Hai să tragem concluzia că orbul din naştere e Iehova deoarece el a spus: "ego eimi"
Ioan 9:9 Unii ziceau: „El este.” Alţii ziceau: „Nu; dar seamănă cu el.” Şi el însuşi zicea: „Eu sunt.”
Numai cineva naiv poate crede astfel de argumente............
marinaru scrie:Waelsch crezi ca fariseii si saducheii au scris NT ? Daca este asa atunci ai dreptate. Si Moise a fost Dumnezeu si OM. Care mai este diferenta atunci ? Si Avraam a fost...
S-au prezentat atatea argumente scripturale la acest subiect incat eu cred ca si Isus daca vine si ti le spune personal tu nu ai sa doresti sa le vezi...
marinaru scrie:Isus este FIUL lui IAHVE. Crezi ca poti sa intelegi asta ? NU FRATELE. NU ALT DUMNEZEU. NU EGAL. Te las pe tine sa speculezi cat vrei pe o relatie intre un Fiu si un Tata.
Waelsch scrie:Iisus e Fiul Tatälui, färä îndioalä. Fiind fiul lui, e si egalul lui, si mai mult decât egalul (cäci altfel ar fi 2 dumnezei), ci de o fiintä cu el. E misterul lui Dumnezeu. Tu, însä, ai un dumnezeu nou, fäcut dupä chipul täu; în loc sä-l lasi pe Dumnezeu sä te pläsmuiascä dupä chipul lui.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori