BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

fiii lui Dumnezeu

Discuţii teologice despre dumnezeire şi doctrina Dumnezeirii.

fiii lui Dumnezeu

Mesajde sofia » Dum Mai 28, 2006 6:15 pm

geneza6;2
fiii lui Dumnezeu au vazut ca fiicele oamenilor erau frumoase si din toate si-au luat de sotii pe acelea pe caresi le-au ales.

Are cineva vre-o sursa /idee/document despre acesti fii de Dumnezeu.?Cine sint ei?
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Lun Mai 29, 2006 9:58 am

Sofia, ţi-aş recomada să citeşti Cartea apocrifă a lui Enoh - nu în ideea că este Scriptură autentică, însă aruncă o lumină asupra acelui episod descris în Biblie.
Fiii lui Dumnezeu sunt îngerii, care au fost făcuţi perfecţi de Creator, însă unii dintre ei au ales să-l urmeze pe Satan, în rebeliunea lui.
Aceşti îngeri - demoni au coborât pe Pământ, luând corpuri carnale, deci s-au materializat, pt a întreţine relaţii intime cu femeile . Din aceste uniri amoroase s-au născut fiinţe diforme şi pline de răutate - uriaşii, care apar în numeroase mituri (cum ar fi Enkidu din Epopeea lui Ghilgames sau Hercule etc.). Din cauza acestor uriaşi dar şi a răutăţii oamenilor în general, Dumnezeu a hotărât Potopul.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Lun Mai 29, 2006 10:48 am

aşa este sunt îngerii decăzuţi.......

îngerii care au părăsit misiunea lor din cer (2Petru 2:4; Iuda 6), pentru a se căsători cu fiicele oamenilor, dând naştere la uriaşi, ei sunt descrişi prin expresia "fii lui Dumnezeu" (Geneza 6:1-4)
Este interesant că manuscrisul Alexandrin (Septuaginta) consemnează că: "îngerii lui Dumnezeu" şi-au luat soţii.
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Lun Mai 29, 2006 10:26 pm

Da,va multumesc ptr raspuns.Dar exista contradictii aici,caci Enkidu "care ucise cu mine lei " si intra astfel in nemurire cum spune Nichita,sau Hercule,si,de ce nu, Confucius sint eroi pozitivi .
Insa,si aici va multumesc,as putea sa-mi limpezesc aceste idei.
Exista ingeri care si-au luat sotii ,aceia sint ceea ce se numesc Nefilimi,ingerii cazuti/grabiti /nemultumiti.Acestia sint unii din ei,parintii uriasilor.
Satan ca atare nu are legatura,Satan se confunda in momentul de fata cu multe,dar el este o fiinta ce se poate materializa si intrupa,decit ca este animal cu suflet sa zicem asemanator omului.
Apoi exista Lucifer,confundat cu Satan,dar acesta este un inger nescultator care a vrut sa scoata omul din timpul tridimensional,pe scurt,s-a grabit sa faca omul divin inainte de vreme.(regret daca suna aiurea)
Apoi,exista acele fiinte diforme,care sint alte creatii,tot ale unor fii de Dumnezeu,de pe vremea cind fii luminii inca nu se luptau cu ai lui Belial.
Peste toate acestea a venit potopul.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Mar Mai 30, 2006 8:27 am

Sofia, eu aşa ştiam: Lucifer este un nume "aproximativ" al lui Satan, el a fost greşit însuşit de către catolici, deoarece aceştia au atribuit lui Satan un nume care în Biblie făcea referire la împăratul Babilonului :

Isaia 14:12  Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Mai 30, 2006 9:35 am

radu scrie: eu aşa ştiam: Lucifer este un nume "aproximativ" al lui Satan, el a fost greşit însuşit de către catolici
este doar o lozinca anti-catolica gasita de ortodocsi...

corespondenta intre Satan si Lucifer provine din mistica iudaica, la ale carei texte au ajuns mai intai catolicii, pentru ca mistica iudaica s-a dezvoltat in spatiul crestin catolic (Spania si Franta)
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde calea » Mar Mai 30, 2006 11:34 am

Draga Radu
Eu cred că Isaia 14:12 Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!
Se aplică şi la Satan.....de fapt fiecare putere politică şi militară are în spate un duh.........cel al Babilonului îl avea în spate pe Satan.....astfel steaua strălucitoare - Lucifer este regele Babilonului, atât referinduse la omul ce conducea, cât şi la Duhul ce conducea Babilonul.
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Mar Mai 30, 2006 1:06 pm

da, aşa e, numai că prelaţii catolici au folosit comparaţia făcută cu un luceafăr a împăratului Babilonului drept nume propriu al diavolului, ceea ce nu se prea justifică.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mie Mai 31, 2006 8:54 am

radu scrie:da, aşa e, numai că prelaţii catolici au folosit comparaţia făcută cu un luceafăr a împăratului Babilonului drept nume propriu al diavolului, ceea ce nu se prea justifică.
reiau:

este vorba despre o lozinca anti-catolica gasita de ortodocsi/protestanti...

corespondenta intre Satan si Lucifer provine din mistica iudaica, la ale carei texte au ajuns mai intai catolicii, pentru ca mistica iudaica s-a dezvoltat in spatiul crestin catolic (Spania si Franta)

daca cultele protestante au gasit in aceasta un motiv de critica a Catolicismului este pentru ca asta au vrut sa gaseasca...
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mie Mai 31, 2006 9:37 am

mistica iudaică, adică Quabbalah ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mie Mai 31, 2006 12:00 pm

radu scrie:mistica iudaică, adică Quabbalah ?
Kabbalah este mistica iudaica
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mie Mai 31, 2006 12:18 pm

există şi forma "quabbalah" - caută cu google pe net şi vei vedea.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mie Mai 31, 2006 12:36 pm

radu scrie:există şi forma "quabbalah" - caută cu google pe net şi vei vedea.
da, pe filiera franceza
si Romania se poate scrie in multe feluri

totusi, in limba romana se scrie cam cum se citeste
si banuiesc ca nu citesti c-u-a-b-b-a-l-a-h, ci c-a-b-a-l-a

asa dupa cum familia de cuvinte este: cabalist, cabalistica...
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mie Mai 31, 2006 1:39 pm

oricum ar fi, cabala e de domeniul ocultului. Să o lăsăm pe Madona să o practice.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Iun 01, 2006 12:31 pm

radu scrie:oricum ar fi, cabala e de domeniul ocultului. Să o lăsăm pe Madona să o practice.
da si nu
Kabbalah este de domeniul ocultului, dar ceea ce practica Madona nu este Kabbalah, ci un fel de Yoga practicata intr-o comunitate de europeni, dupa o carte de Yoga scrisa de un european...
Kabbalah este practicata cu adevarat de misticii evrei, este un fel de "Rugaciunea inimii" din Orotodxie, si a determinat mistica din Catolicism (Ioan al Crucii, Tereza cea Mare...)
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 12:37 pm

a, da...nu ştiam.

Iar Madona nu cred că are importanţă ce-i trăzneşte mintea...
radu
Membru Special
Membru Special

Înapoi la Despre dumnezeire