![]() |
Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi. |
marinaru scrie:Ce inseamna Sfanta Treime pentru mine ? Inseamna ca Tatal exista si este Sfant, Fiul exista si este Sfant. Duhul Sfant exista si este Sfant.
Nu inseamna ca Tatal este egal cu Fiul. Nu stiu sigur 100% daca Duhul Sfant este o persoana sau o putere. Stiu ca Tatal nu are inceput. Stiu ca Fiul are un inceput. Dar mai stiu si ca Fiul a existat in Tatal din vesnicie...
Pot sa numesc SFANTA TREIME sau TRINITATE ? Nu stiu...
marinaru scrie:Ce inseamna Sfanta Treime pentru mine ? Inseamna ca Tatal exista si este Sfant, Fiul exista si este Sfant. Duhul Sfant exista si este Sfant.
Nu inseamna ca Tatal este egal cu Fiul. Nu stiu sigur 100% daca Duhul Sfant este o persoana sau o putere. Stiu ca Tatal nu are inceput. Stiu ca Fiul are un inceput. Dar mai stiu si ca Fiul a existat in Tatal din vesnicie...
Pot sa numesc SFANTA TREIME sau TRINITATE ? Nu stiu...
marinaru scrie:OryNider probabil ai dreptate. Eu nu pot sa spun ce nu spune scriptura.
radu scrie:dragă Waelsch, cui s-a rugat Isus în grădina Ghetsemani, când a venit un înger să-l întărească ? Avea nevoie Dumnezeu de un înger pentru a-i da putere să reziste ?
vizitator scrie:DACA VOI CREDETI CACI ISUS ESTE UNUL SI ACELAS IN DUMNEZEU CA SI DUHUL SFINT ATUNCI VA INTREB;
DE CE APARENTA LUI ISUS NU E PREZENTA IN VCHIUL TESTAMENT SI CUM SE FACE CACI IN VECHIUL TESTAMENT ESTE PROROCIT DESPRE ISUS SI IL DESCRIE CUM?
Cum se face caci ISUS DEVINE IMPARAT SI FORMEAZA O IMPARATIE ATIT PE PAMINT CIT SI IN CER SI DACA E ACEEASI PERSOANA IN DUMNEZEU TOTUSI VEDEM CACI PE SCAUNUL DE DOMNIE SE GASESC DOUA PERSONALITATI.Apocalips 22 cu 1
Iar in evrei 1 cu 9 si 13ce se scrie?
calea scrie:Draga Waelsch lasă speculaţiile.............ce spui tu se bazeaza doar pe argumente deductive şi speculative...........ai vreu singur argument clar din Scriptură că Dumnezeul Bibliei sunt trei persoane?
Undeva unde să spună: Dumnezeu este: tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt?
Waelsch scrie:Mergând învätati toate neamurile, botezându-le în numele Tatälui si al Fiului si al Sfântului Duh...
marinaru scrie:Draga calea tot ce a spus Isus este nul pentru ca este vb. despre "natura umana" deci nu are rost sa prezinti argumente de atunci. Bine asta pentru cei care sustin trinitatea nu pentru altcineva...
de ce oare este atat de greu de inteles?!?radu scrie: Isus a spus pe cruce frazele memorabile: "Eli, eli, lamasabactani" . Ce a vrut să spună ?
ideea e ca Isus nu se "ruga" lui Dumnezeu, ci doar a inceput rugaciunea pe care sa o continuam noi - dar noi preferam sa facem teoria chibritului...radu scrie:ideea era că Isus nu putea fi de aceeaşi fiinţă cu Tatăl,aşa cum susţin trinitarienii (sau doar o parte dintre ei), dacă se ruga lui Dumnezeu, mai ales în felul menţionat mai sus.
aici s-a rugat si in multe alte locuri - de ce sa nu se roage?!?radu scrie:nici în Grădina Ghetsemani nu s-a rugat ? Iar îngerul trimis din Cer pentru a-l întări pe Isus era o plăsmuire a imaginaţiei ?
scuret si cuprinzator: Isus Cristos a fost om adevarat - si prin "omenitatea" lui s-a rugatradu scrie:scopul argumentării era următorul: dacă Isus s-a rugat Tatălui, care i-a trimis un înger pentru a-l întări, şi în alte ipostaze etc., este evident că Isus nu este de aceeaşi fiinţă cu Tatăl. Scurt şi cuprinzător...
calea scrie:Dragă Waelsch
Pe mine nu mă interează ce au stabilit conciliile ci ce spune biblia.......
Cine este Adevăratul Dumnezeu? Avem în acest domeniu învăţătura clară a Domnului Isus care confirmă clar că Dumnezeul evreilor, nu este o trinitate, ci doar Tatăl, după cum reiese în mod elocvent din Ioan 8:54 unde se precizează:”…Tatăl meu mă slăveşte, El, despre care voi ziceţi: El este Dumnezeul nostru” Deci Dumnezeul Vechiului Legământ este o singură persoană, doar Tatăl. Dar oare Noul Legământ prezintă o învăţătură diferită? Nu, căci Dumnezeu nu se schimbă, în plus Fiul lui Dumnezeu Isus Cristos declară în Ioan 17:3 o învăţătură simplă dar care contrazice flagrant trinitatea prin cuvintele: “…Isus şi-a ridicat ochii spre cer şi a zis: Tată, a sosit ceasul!…Şi viaţa veşnică este aceasta: să te cunoască pe tine SINGURUL DUMNEZEU ADEVĂRAT, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu”(Ioan 17:1,3). Deci Singurul Dumnezeu Adevărat este Tatăl la care se ruga Isus . De fapt poate Dumnezeu să se roage la Dumnezeu sau să aibe un Dumnezeu ? Deci dacă Isus este Dumnezeu adevărat în sens absolut cum poate să se roage la Dumnezeu, căci El a făcut lucrul acesta când a fost pe pământ (Matei 27:46), cât şi după plecarea la cer şi turnarea Duhului Sfânt (Ioan 14:16; 16:26). De asemenea Biblia descrie că El are un Dumnezeu şi după înviere (Ioan 20:17) şi înălţarea la cer (Efeseni 1:17; Apocalipsa 1:6; 3:12).
Pe lângă toate aceste argumente şi apostoli au înţeles tot aşa după cum reiese din învăţătura lor despre faptul că “Dumnezeu este Unul singur”, nu trei în unul (Galateni 3:20; Iacov 2:19) şi acesta este Tatăl (1Corinteni 8:5,6; Efeseni 4:4-6; 1Timotei 6:15,16). În continuare să vedem dacă Isus are început.
ISUS ARE ÎNCEPUT, TATĂL, NU ARE:
Dumnezeu nu are început, fiind din veşnicie (Psalmii 90:2; 93:2; 106: 48) pe când Isus are început, tocmai arătând că nu este Dumnezeu, căci “ Dumnezeu este din veşnicie în veşnicie”. Faptul că Isus are început reiese din Coloseni 1:15 unde se spune despre El că este:”…Cel întîi-născut peste toată creaţia “ astfel El este primul creat, acest lucru reiese şi din Apocalipsa 1:5; 3:14 unde se spune despre Isus Martorul Credincios şi Adevărat că este:”…începutul creaţiei lui Dumnezeu”. Iar în Proverbe 30:4 este descris Isus ca fiind Fiu al Creatorului, dar de ce este numit Isus, Fiu, înainte de naşterea sa din Maria dacă nu are început, poate cineva să fie Fiu dar să nu fie creat? (vezi şi Proverbe 8:22). Dacă Isus era co-etern ar fi fost numit frate cu Dumnezeu nu fiul lui Dumnezeu.
TATĂL ÎNTODEAUNA SUPERIOR FIULUI:
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator