BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Domnul vs. Iahve

Discuţii teologice despre dumnezeire şi doctrina Dumnezeirii.

Domnul vs. Iahve

Mesajde OryNider » Dum Iul 21, 2013 9:08 pm

Propun să trimitem în acest subiect versete în care IHVH este folosit cu privire la Dumnezeu, IHVH este folosit cu privire la Mesia, versete în care Iisus este numit IAHVE, versete în care Dumnezeu este confundat cu Fiul.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Re: Domnul vs. Iahve

Mesajde OryNider » Dum Iul 21, 2013 9:40 pm

Filipeni 2:9-11-

BOR:
Pentru aceea, şi Dumnezeu L-a preaînălţat şi I-a dăruit Lui nume, care este mai presus de orice nume;
Ca întru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cereşti şi al celor pământeşti şi al celor de dedesubt.
Şi să mărturisească toată limba că Domn este Iisus Hristos, întru slava lui Dumnezeu-Tatăl.

Dumitru Cornilescu:
De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dat Numele care este mai presus de orice nume;
pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ,
şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

Biblia HalleluYah:
Aşadar şi Iahve la preaînălţat, şi ia dat Numele care este deasupra fiecărui nume;
De aceea ca în Numele lui Ieşua orice genunchi să se plece, al celor din ceruri, şi a celor de pe pământ, şi de sub pământ,
şi a ca orice limbă să mărturisească că Ieşua Mesia este Stăpân, să de-a slavă lui Iahve, Tatăl.

Peshitta:
Pentru aceea chiar Dumnezeu L-a preaînălţat şi I-a dăruit Lui nume, care este deasupra tuturor nume(lor);
Ca în numele lui Ieşua totul îngenuncheze (de bShem de Ieşue kol b'aruk tekup), al celor în ceruri şi în arie şi dedesubtul ariei.
Şi orice limbă mărturisească că IAHVE este Iisus Mesia (de Marya hu Yeşue Mâşiha), la slava Dumnezeului Tatăl.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde OryNider » Dum Iul 21, 2013 10:08 pm

Ap. Faptele 2:38 –

BOR:
Iar Petru a zis către ei: Pocăiţi-vă şi să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, şi veţi primi darul Duhului Sfânt.

Dumitru Cornilescu:
„Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh.

Peshitta:
A spus către ei Simeon: Pocăiţi-vă şi să se boteze fiecare dintre voi în numele Iahve Ieşua (în aram: b’şemhe de-Maria Ieşue), spre iertarea păcatelor voastre, şi veţi primi darul Duhului Sfântului [de-Ruha de-Kudâşa].
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde OryNider » Dum Iul 21, 2013 10:17 pm

2Corinteni 3:17-18 -

BOR:
Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate.
Iar noi toţi, privind ca în oglindă, cu faţa descoperită, slava Domnului, ne prefacem în acelaşi chip din slavă în slavă, ca de la Duhul Domnului.

Dumitru Cornilescu:
Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.
Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.

Peshitta:
Iahve este Duh, şi unde este Duhul lui Iahve, acolo este libertate.
Iar noi toţi, privind ca în oglindă, cu faţa descoperită, slava lui Iahve, ne prefacem în acelaşi chip din slavă în slavă, ca de la Iahve Duhul (MARIA RUHA)”.
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde OryNider » Dum Iul 21, 2013 10:23 pm

Zaharia 14:9 -

BOR:

Şi va fi Domnul Împărat peste tot pământul;

În vremea aceea va fi Domnul unul singur şi tot aşa şi numele Său unul singur.

Dumitru Cornilescu:

Şi Domnul va fi Împărat peste tot pământul.

În ziua aceea, Domnul va fi singurul Domn, şi Numele Lui va fi singurul Nume.

Textul Masoretic:

Şi este IAHVE Regele peste întreg Pământul
[ue haiah IAHVE le’Melekh al kol ha’Arăţ],
În ziua aceea, va fi IAHVE Unul, şi Numele Său Unul.
[b’yom ha’hoe iehieh Iahve echad ue le’Şem echad].
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Înapoi la Despre dumnezeire