![]() XHost |
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
radu scrie:dragă Waelsch, cum îţi explici că unele icoane fac minuni, în sensul că plâng, sau emană miresme plăcut mirositoare, poate au loc vindecări ale persoanelor care se roagă sau pentru care se fac rugăciuni în faţa acestor icoane, iar majoritatea icoanelor rămân ceea ce sunt ?
omul vede doar ceea ce este pregatit sa vadamarinaru scrie:in opinia mea nu sunt decat alte inselatorii pentru a atrage multimea...
radu scrie:spectacol, asta sunt icoanele, pompă.
marinaru scrie:Waelsch pentru mine termenul de icoana include inchinare...daca acele picturi le-ai denumi altfel poate as putea sa le privesc asa cum spui tu dar altfel eu nu pot sa le vad decat ca idoli...
Ce inseamna cercul din jurul capului ? La icoane toate persoanele au un cerc...cel putin la ortodoxi sigur au
marinaru scrie:Waelsch in vechime cei care se rugau la idoli erau macelariti de poporul lui Dumnezeu...
marinaru scrie:Waelsch cunosti ca termenul ICOANA nu apare in scripturi ? El apare la cateva secole dupa...?
Waelsch scrie:radu scrie:spectacol, asta sunt icoanele, pompă.
Depinde. Cum am zis, tot ce tine de icoane plângätoare si fetishism în icoane, tine de idolatrie. Vitelul de aur era o "imagine" pe carea jizii rebeli o au fäcut pt a reprezenta pe YHWH, pentru a-l palpa, prin materie.
Dar acolo unde icoana e didacticä, poate fi o pompä utilä.
Probelma e ce faci cu obiectul, nu obiectul în sine. Un cutit taie, o furculitä împunge. Depinde la ce le folosesti, si cum le folosesti.
Înapoi la Confesiunea Ortodoxă.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori