![]() XHost |
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
Moderator: MariaB
fara nicio supare!marinaru scrie:MariaB fara suparare dar ai vreo referinta scripturala cu privire la "semnul crucii" ? Adica cineva din scripturi si-a facut "semnul crucii" ? Exista macar acest concept ?
radu scrie:ştiu că au existat războaie în trecut între cei care se închinau cu 2 degete şi cei care se închinau cu 3. Asta în cazul ortodocşilor. Au învins cei care se închinau cu 3 degete.
asa esti tumarinaru scrie:MariaB am inteles...eu sunt indoctrinat si spalat pe creier si nu pot sa accept altceva...imi pare rau daca vrei sa discutam despre Dumnezeire o facem pe acele 66 de carti mai intai...apoi accept orice scriere istorica si orice scriere neinspirata si o tratez ca atare...daca contrazice scriptura atunci nu sunt de acord cu ele...
nu stiu cum ingenuncheaza ortodocsiradu scrie:e adevărat că ortodocşii se închină îngenunchind pe ambii genunchi în timp ce catolicii doar pe unul ?
la acuzarea catolicilor de catre ortodocsi pentru ca se inchina la statui, s-a ajuns prin mandrie omeneasca - motiv pe care il au si catolicii care ii critica pe ne-catolici pentru vreo traditie religioasaradu scrie:n-am văzut până acum ortodox să se închine la vreo statuetă. Nu ştiu catolicii dacă se închină la icoane. Cum s-a ajuns la asta ?
MariaB scrie:la Dumnezeu chiar nu conteaza daca stai pe unul, doi sau trei genunchi, dar conteaza atitudinea interioara si dorinta de a nu-i scandaliza pe ceilalti prin atitudinea ta exterioara
nu e o surpriza - o stiu!radu scrie:o mică surpriză pentru MariaB
aceeasi: respectul fata de celalalt, ca omradu scrie:papa a avut o motivaţie pentru acest gest, dar care ar fi motivaţia ta ?
radu scrie:310 Începutul folosirii semnului crucii
320 Începutul folosirii lumînărilor de ceară la slujbă
394 Introducerea liturghiei zilnice
500 Preoţimea începe să poarte uniforme
600 Papa Grigore I introduce limba latină pentru servicul divin. Încep să fie înălţate rugăciuni către Maria şi sfinţii decedaţi
650 Începutul sărbătorii în cinstea fecioarei Maria
850 Sfinţirea apei prin sare şi prin binecuvîntarea preoţească (agheasmă)
890 Venerarea lui Iosif, soţul Mariei
1079 Începutul celibatului la preoţi
1090 Introducerea rozariului
1100 Se introduce jertfa liturghiei
1200 Hostia înlocuieşte pîinea la cină
1215 Dogma transsubstanţierii; spovedania păcatelor (la ureche) la preot cel puţin o dată pe an
1220 Se introduce cultul hostiei
marinaru scrie:Waelsch eu nu am nimic cu lumanarile si eu am prin casa lumanari parfumate
Ce parere ai de partea unde trebuie sa aprindem lumnari pentru cei vi si pentru cei morti ? Este scriptural ?
marinaru scrie:Sa inteleg ca la voi la anglicani nu existaSau exista dar tu ai o opinie diferita ?
Înapoi la Confesiunea Catolică.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori