BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

Protestanţii şi Sola Scriptura

Despre luterani, calviniĹźti, metodiĹźti, unitarieni, anglicani Ĺźi adventiĹźti.

Mesajde vizitator » Mie Dec 20, 2006 1:07 am

Mike ,Isus nu spune caci a venit sa desfinteze Legea ci sa o implineasca!Si ap .Pavel ce spune prin cuvintele din romani 13cu 8la10?
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde innoire » Sâm Dec 23, 2006 9:11 pm

mike scrie:Sustin Adventistii ca doar ei au dreptul la mantuire? Nicidecum si niciodata. Slava Domnului ca nici unui muritor nu i s-a dat dreptul sa imparta mantuirea cui vrea el.

Surse care cunosc istoria reala a BAZ (Biserica ADVENTISTA de ZIUA A saptea) spun ca a existat o perioada de cativa ani buni dupa asazisa "marea deceptie" de dupa 1844, ca Ellena W. si alti lideri ai BAZ au sustinut doctrina "usii inchise". Multi tineri (care sunt tineri la credinta) adventisti nu-si cunosc cu adevarat istoria grupului lor si de aceea isi formeaza un punct de vedere oarecum distorsionat despre unele aspecte. Deci cuvantul "niciodata" suna putin cam nepotrivit aici.
innoire
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969

Mesajde mike » Lun Dec 25, 2006 5:49 pm

Nu stiu exact care este ethimoligia expresiei "a cauta nod in papura." Oricum daca ne intoarcem in timp cu zeci sau poate sute de ani in urma cu siguranta ca vom gasi greseli la inaintasii nostri...pentru simplu motiv ca si ei au apartinut tot rasei umane.
"Errare humanum est."

E o adevarat arta sa stii sa faci diferenta intre doctrina unei biserici si greselile unor practicanti ai doctrinei.

In rest, numai de bine, frumos si sa aveti un an cu multe binecuvantari pe care sa le impartasiti cu cei din jur.

mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Lun Dec 25, 2006 7:27 pm

mike explica-mi si mie...

Cele 10 porunci, mai sunt numite "tablele legamantului" si reprezinta vechiul legamant incheiat de Dumnezeu cu Israel prin Moise.

Din moment ce crestinii au un "nou legamant" incheiat prin Cristos cum mai pot fi crestinii sub cele 10 porunci, tablele legamantului, din moment ce ele reprezinta vechiul legamant ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Lun Dec 25, 2006 9:06 pm

Eu nu inteleg un lucru: cum poate cineva crede ca porunci ca: sa nu furi, sa nu comiti adulter, sa nu te inchini idolilor si alte porunci din cele 10 au fost date doar pentru poporul Israel!!!!

Daca aceasta lege morala, a fost data "doar" poporului Israel, inseamna ca noi, crestinii nu mai avem obligatia de a o respecta. Ce om cu logica sanatoasa poate sustine desfiintarea legii morale pentru crestini?

E adevarat, Isus a sumarizat intreaga Lege in doua porunci: iubeste-ti Dumnezeul si aproapele. Cand insa desfasuram aceste doua porunci si mergem in detalii, descoperim exact cele doua table ale legii: primele 4 porunci se refera la relatia omului cu Dumnezeu - cu alte cuvinte, cum arat respect si iubire fata de Dumnezeu.
Cea de-a doua tabla - ultimile 6 porunci - se refera la relatia omului cu semenul sau - altfel spus, ce inseamna sa-mi iubesc aproaple.

Cine imi spune mie cum sa iubesc? Daca nu inteleg corect conceptul iubirii si limitele lui, as putea ajunge la concluzii gresite. Pentru a se justifica, unii vor sustine ca si practica prostitutie este o forma de manifestare a iubirii.

Incearca sa mergi la guvern sau politie si spune-le ca tu nu mai crezi in legea statului sau a circulatiei pentru ca tu crezi doar in Legea Iubirii!?!?!

Desfiintati fratilor Legea lui Dumnezeu, propovaduiti o iubire fondata doar pe principii de interpretare umana si societatea noastra va cobora in cel mai mare haos.

Merry Christmas!

mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde OryNider » Lun Dec 25, 2006 9:31 pm

Dacă legile despre care vorbeşti nu sunt scrise în inima omului ele nu au nici o valoare pentru că dacă nu sunt scrise în inima omului de Spiritul Sfânt, acesta nu le poate respecta în mod natural sau se poate lăuda că a făcut ceva. Lucrarea lui va fi o lucrare de contrafacere a roadelor Duhului Sfânt şi deci un păcat mare.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde marinaru » Lun Dec 25, 2006 10:13 pm

mike...de ce nu trebuie sa respectam noi poruncile cu "ucide-i pe idolatri" si "ucide-i pe adulteri" care au fost date de Dumnezeu atunci ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde OryNider » Mar Dec 26, 2006 12:33 am

Dacă avem legea scrisă în inimă, inima nu ne va lăsa să ucidem pe cineva ci ne va îndemna să ne rugăm şi să plângem pentru el, dar dacă facem literar tot ce zice legea dată prin Moise, ca de exemplu să ucidem cu pietre pe curvari, există posibilitatea să întristăm pe Duhul Sfânt, dacă îl avem, şi să fim părtaşi la o lucrare de rătăcire. Apoi Noul Legământ ne învaţă să ne supunem şi autorităţilor şi legilor statale care le-am încălca dacă am face aşa.

Doctrina uşilor închise a fost o credinţă officială a Bisericii Adventiste iar în primul an nu s-a acceptat botezarea nimănui apoi s-a permis botezarea copiilor adventiştilor care erau deja membrii după care pentru că s-au prezentat la botez mulţi oameni sinceri care s-au pocăit deja şi nu i-a lăsat Spiritul Sfânt pe conducătorii adventişti să nu-i primească ştergând doctrina aceasta.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde marinaru » Mar Dec 26, 2006 1:57 pm

Ory deci sunt porunci din legea lui Moise pe care le interpretam literal si porunci pe care nu le interpretam literal ? Facem asta in functie de ce ne dicteaza inima ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde OryNider » Mie Dec 27, 2006 1:21 am

Dacă Spiritul Sfânt locuieşte în inima noastră atunci trebuie să înţelegem legea şi cu inima nu numai cu raţiunea. Domnul Isus a predicat inima legii. Când a fost întrebat care e cea mai mare din cele zece El nu a folosit nici una din formulările deja existente. Apoi ne-a trimis o ungere a inimii prin Mângâietorul, ungere care ne învaţă despre toate. (vezi 1 Ioan 2:27) Dacă avem inima curată dar ne neglijăm spiritual şi în inima noastră nu e umplută cu Duhul Adevărului atunci ni se pot strecura în inimă lucruri care să ne întineze din tabăra vrăjmaşului iar semnalul de alarmă îl trage în acest caz raţiunea. Trebuie să existe un echilibru între acestea două ca să ne putem păstra eliberaţi şi ca Mângâietorul să poată lucra în noi. Cei din tabăra Diavolului nu pot pune stăpânire pe un om născut din nou, dar dacă acesta este vulnerabil îşi pot încerca puterile pe el să se laude sau să-l facă să cadă de la credinţă.

Dau câteva exemple pe care le-am observat eu pentru că a venit vorba, acestea nu sunt relevante la oamenii din lume fiindcă ei nu au cum să fie conştienţi de ele:

Există legiuni de spirite care cunosc mai bine decât pot creştinii (care sunt limitaţi) scripturile şi tainele spirituale, iar aceştea se folosesc de raţiunea omului ca să îi amăgească punând stăpânire prin creier pe om dacă acesta nu ascultă şi de inimă. Chiar în cazul când nu pot introduce erezii în mintea omului totuşi dacă au acces la creier îl pot produce tulburări acolo unde e omul respectiv mai vulnerabil.

Alte spirite se folosesc de unele manifestări cum e muzica spiriuală modernă (să nu zic creştină) pentru a intra să înşele inima omului oferindui acestuia stări de extaz care sunt confundate în unele adunări cu prezenţa Duhului Sfânt. (nu cred că la protestanţi e cazul, eventual acasă nu în adunare iar spiritele de genul acesta sunt atrase de grupuri care deschid portiţa inimii şi sunt complect vulnerabile) Aceştea din acest exemplu pot deveni dependenţi în scurt timp de aceste stări şi nu vor mai putea deosebi duhurile cu inima doar cu raţiunea. Din cauza drogului cu care sunt amăgiţi astfel de creştini sunt greu de eliberat mai ales că spiritele nu renunţă la un grup de creştini pe care au pus stăpânire aşa deodată.

Exemplele acestea şi altele ar trebui discutate la forumul vecin din caleacrestina :!:
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde OryNider » Mie Dec 27, 2006 3:49 pm

mike: din loguri reiese că tu sau un administrator a şters ultimul mesaj scris de tine, din baza de date. Am luat dreptul userilor din acest forum (Biserici Protestante) să-şi mai poată şterge mesajele. Dacă se mai întâmplă o să schimbăm parolele adminii :(
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde mike » Joi Dec 28, 2006 6:11 pm

Regret cele intamplate. In nici un caz eu nu am sters niciunul din mesajele mele.
mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde OryNider » Sâm Dec 30, 2006 4:05 pm

Dacă avem Duhul Sfânt şi ascultăm de El nu vom încălca nici o iotă din lege dar nu pentru asta suntem mântuiţi fiindcă doar unul născut din femeie a fost perfect, ci prin har că altfel ne-am şi lăud... Să-mi spună mie un om din orice religie că el nu a încălcat măcar odată una din cele zece porunci. :)) Apoi de exemplu mândria e păcat şi mai mare :D sau să întristezi pe Duhul Sfânt s.a. Legea ne-a fost dată ca îndrumător dar acum avem pe Duhul Sfânt care e mai mare decât legea. Dacă cineva renunţă la har că vrea să se îndreptăţească prin lege se face vinovat de mândrie şi probabil îşi pierde mântuirea fiindcă dacă era cu putinţă ca cineva să se îndreptăţească prin lege nu mai trebuia să moară Cristosul.
Peste tot nu doar la adventişti există câte unul care face aşa dar la voi unii fac aşa din cauza doctrinei. Eu m-am mai rugat şi o să mă mai rog pentru voi.

edit: Eu nu o să spun ca să nu mă îndreptăţesc ce ţin eu şi ce nu fiincă nu legea lui Moise ci Duhul mă învaţă ce să fac şi ce nu; dar în lege nu era voie să se mănânce grăsimea animalelor şi mie mi se pare o neconsecvenţă că adventiştii din zona unde sunt eu îngraşă gâşte şi mână grăsimea acestora. Cum e cu grăsimea?
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde mike » Sâm Dec 30, 2006 8:08 pm

Cand spun ca se face o mare confuzie intre Legea morala a celor zece porunci si legea ceremoniala nu ma credeti... Oameni buni, lasati Duhul Sfant sa va lumineze mintile inundate de prea multa iubire fara orientare si acceptati principiile stabilite de Dumnezeu nu doar pentru o generatie sau un popor, ci principiile Sale general valabile pentru OM.
Anumite porunci ale lui Dumnezeu de a ucide un popor, sau anumite persoane nu fac parte din Legea Sa morala ci s-a aplicat doar la cazuri cu totul izolate. Un principiu se aplica in orice situatie, circumstanta sau oricarei fiinte umane. Da, sunt de acord cu toti cei ce sustin ca Legea iubirii este cea care trebuie sa ne conduca viata. Dar eu vad in Cele 10 Porunci iubirea lui Dumnezeu exprimata in 10 cuvinte care ne fac fericiti.
Stiti de ce atata dusmanie impotriva acestei Legi? De ce atati crestini urasc aceasta Lege? Nu, nimeni nu are nimic impotriva poruncii Sa nu ucizi sau sa nu ai alti dumnezei afara de Mine sau oricare din cele 10 porunci. Totul este ok pana ajungem la porunca a 4-a. Si atunci crestinul condus de iubire sustine ca porunca 1-2-3.... 5-6-7-8-9-10 sunt pentru noi, crestinii de azi, iar porunca a 4-a a fost doar pentru evrei. Fratilor, ori luam toata Legea asa cum a fost ea data, ori o aruncam la gunoi si aducem haos.
Pentru a scapa de ziua de odihna recomandata de Dumnezeu - Sabatul - suntem in stare sa ne lepadam de intreaga Lege, bine stiind ca..."cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într'o singură poruncă, se face vinovat de toate." Iacov 2:10 E mai simplu asa: folosesti iubirea ca pe o patura sub care ascunzi tot ceeace iti place. Ce nu, zici ca e desfiintat si astfel iti linistesti constiinta. Sa fie oare aceasta singurul mod de a aborda mantuirea? Ia sapati ceva mai adanc si lasati Duhul Domnului sa va conduca.
Va urez o zi buna. Promit sa ma rog ptr.voi.
Cu dragoste, mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Sâm Dec 30, 2006 8:21 pm

Mike tu crezi ca Mihail este Cristos ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde OryNider » Sâm Dec 30, 2006 8:43 pm

Pentru creştini toate zilele sunt sabate fiindcă Domnul lor e Rege al sabatului, până în mileniu când cred se va ţine ziua de sabat din nou ca în vechime dar pe tot Pământul, dar ce ziceai că să nu mănânci grăsime e legea ceremonială iar cu carnea de porc e legea morală, sau invers? :shock:

marinaru: vezi că este un document la download, aici pe caleacrestina, care pune întrebarea cine este Arhanghelul MihaEL, dar nu cred că e aşa important pentru noi să ştim asta :P
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde mike » Lun Ian 01, 2007 8:40 am

Prieteni,
As dori sa raspund in acest mesaj la doua din intrebarile voastre. Prima se refera la Mihail din Daniel 12:1, cea de a doua o scurta referire la Legea morala si ceremoniala.

Cred ca intrebarea Cine este Mihail, este o intrebare buna. In acelasi timp nu cred ca mantuirea noastra depinde de raspunsul pe care il vom da acestei intrebari. De doua ori este amintit in Biblie numele Mihail. Daca suntem consecventi in identificarea personajului in ambele pasaje vom considera ca este vorba de una si aceeasi persoana, fie ca este vorba de Isus, fie de o capetenie a ingerilor.

Asadar, in Daniel 12:1 gasim “În vremea aceea se va scula marele voivod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău;...” Cel de-al doilea pasaj ne prezinta o scena de lupta ce a avut loc in cer, intr-un trecut necunoscut: “Şi în cer s'a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s'au luptat cu balaurul.” Apocalipsa 12:7
Numele Mihail isi are originea in limba ebraica מִיכָאֵל / מיכאל si se traduce “Cine este ca Dumnezeu” sau “asemenea lui Dumnezeu.”

Ambele pasaje amintite mai sus fac referire la un timp de criza teribila din istoria existentei noastre si chiar inainte. Daniel vorbeste despre un timp de stramtorare care va veni asupra locuitorilor pamantului cu putin inaintea aratarii in slava a Mantuitorului. Scena capata un dramatism deosebit prin caracterizarea acestui tablou, “...căci aceasta va fi o vreme de strîmtorare, cum n'a mai fost de cînd sînt neamurile şi pînă la vremea aceasta.”

Ioan, scriitorul Apocalipsei face referire la razboiul ideologic ce a avut loc in cer cu ocazia razvratirii lui Lucifer. La mijloc era mai mult decat viitorul planetei Pamant. Pacea si armonia intregului Univers depindea de castigarea acestei batalii. Sa nu uitam ca in acest “razboi” Dumnezeu a pierdut 1/3 din ingerii Sai, ceeace nu este deloc un numar neglijabil.

Ambele momente le gasesc prea importante ca Dumnezeu sa incredinteze astfel de misiuni unor ingeri, indiferent ce grad si importanta ar avea. Apoi expresia “archangel” sau “capetenia ingerilor” poate fi aplicata fara fortarea traducerii la Isus care cu adevarat este Creatorul ingerilor si deci si Capetenia lor.

In concluzie, raspunsul meu este, “Da, eu cred ca Mihail din Daniel 12:1 poate fi identificat cu Domnul Hristos.”

Cu privire la cea de a doua problema, incerc sa fac pe cat posibil clar diferenta dintre Legea Morala a celor 10 porunci care are valabilitate vesnica. Cand fac referire la termenul “vesnic” desigur ma refer la o perioada de timp nedefinita,insemnand atata timp cat conditia o cere. Sunt sigur ca atunci cand Isus va schimba natura noastra si pacatul va fi distrus odata cu incepatorul lui, precum si cei ce l-au iubit, Legea nu va mai fi prezentata sub forma unor restrictii de genul “Sa nu...”, pentru ca tendintele spre pacat pur si simplu nu vor mai exista.

Legea ceremoniala, care si-a gasit implinirea in jertfa de la Golgota se referea la Legea jertfelor, darurilor de mancare, sarbatorile de peste an – sarbatoarea spicelor, a trambitelor, a lunilor noi, a corturilor, etc.

Ma veti intreba Leviticul 11, care face referire la animalele curate si necurate din care lege face parte. Nu, nu e a 11-a porunca a legii morale, dar valabilitatea ei continua si azi nu ca o recomandare cu conotatie morala ci mai degraba un sfat pentru mentinerea sanatatii. Cititi intregul capitol si pe langa porc, mai sunt multe alte animale, pasari, pesti care sunt considerate necurate si pe care majoritatea populatiei pamantului nu le folosesc ca hrana.

Mai sunt si alte recomandari ale Biblie care nu fac parte nici din legea Morala nici din cea ceremoniala cum ar fi consumul de bauturi alcoolice, consultarea spiritelor mortilor sau anumite practici oculte legate de inchinare.

Iertati-ma va rog pentru lungimea mesajului.

Va doresc tuturor un 2007 plin de prezenta divina.

mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Lun Ian 01, 2007 5:02 pm

mike scrie:Cred ca intrebarea Cine este Mihail, este o intrebare buna. In acelasi timp nu cred ca mantuirea noastra depinde de raspunsul pe care il vom da acestei intrebari.

Sunt multe invataturi de care nu depind mantuirea. Daca asta este sau nu una din ele mai ramane de studiat...

mike scrie:In concluzie, raspunsul meu este, &#8220;Da, eu cred ca Mihail din Daniel 12:1 poate fi identificat cu Domnul Hristos.&#8221;

Asta inseamna implicit ca esti de acord cu urmatoarele concluzii...

1. Cuvantul este Cristos.
2. Cristos este Dumnezeu Atotputernic.
3. Cristos este Arhanghelul Mihail.
4. Arhanghelul Mihail este Dumnezeu Atotputernic.
5. Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic) este Ingerul Domnului.
6. Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic) este Capetenia Ostirilor.
7. Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic) este "UNA din capeteniile cele mai de seama" sau "PRIMUL din capeteniile cele mai de seama"
8. Dumnezeu Atotputernic a pierdut o batalie inaintea "cornului mic" cand acesta i-a smuls jertfa necurmata si i-a surpat localul sau cel sfant si a distrus o parte din ostirea cerului atunci cand s-a ridicat la cer...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Mar Ian 02, 2007 8:36 am

Da, in general cred ca pot fi de acord cu intreaga lista prezentata, in masura in care punctele se refera la Domnul Hristos ca fiind nu doar "Fiul lui Dumnezeu" asa cum reiese din doctrina anumitor biserici, ci Dumnezeu Insusi.

Isus nu este cu nimic inferior Tatalui si Duhului Sfant, pentru simplul motiv ca El (Isus) nu este creat - fie si "Cel dintai din toata zidirea" - ci Creator.

Impreuna cu Tatal si Duhul Sfant, Isus formeaza ceeace noi numim "Unitatea Dumnezeirii", sau Trinitate, termen neintalnit in Biblie dar care reiese f. clar din multe pasaje.

Numai de bine,
mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde mike » Mar Ian 02, 2007 8:56 am

8. Dumnezeu Atotputernic a pierdut o batalie inaintea "cornului mic" cand acesta i-a smuls jertfa necurmata si i-a surpat localul sau cel sfant si a distrus o parte din ostirea cerului atunci cand s-a ridicat la cer...(regret...nu stiu sa folosesc comanda "citeaza")

Sa fiu sincer nu prea am inteles la ce anume te referi in cadrul punctului 8. Profetia referitoare la "cornul mic" este ceva mai complexa si nu cred ca poate fi epuizata in coloanele unui forum ca cel de fata.

Referitor la "pierderea bataliei" la care te referi, trebuie sa admitem ca Dumnezeu a pierdut in confruntarea pe care a avut-o cu Lucifer - asa cum spuneam intr-un mesaj precedent - o treime din numarul total al ingerilor. "Cu coada trăgea după el a treia parte din stelele cerului, şi le arunca pe pămînt." Apoc 12:4

Aceasta pierdere nu s-a datorat neputintei lui Dumnezeu de a face fata unei situatii de criza, ci mai degraba liberului arbitru sau libertatea de constiinta cu care Dumnezeu a inzestrat orice fiinta creata de El. De ce nu a oprit El mana Evei cand aceasta a fost intinsa pentru a lua si manca din fructul pomului oprit? Eva trebuia din proprie vointa sa asculte porunca lui Dumnezeu si nu un robot programat sa asculte.

Si tu si eu avem aceasta libertate de a alege sa-i slujim lui Dumnezeu sau sa urmam inclinatiile naturii umane degenerate din cauza pacatului. Ceeace ne arata standardul unei vieti asa cum trebuie traita este tocmai Legea celor 10 Porunci. Legea nu ne mantuieste, ci mai degraba are rol de indicator spre Hristos - singurul care ne poate mantui.

O zi buna tuturor,
mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Mar Ian 02, 2007 2:10 pm

mike pai asta spune la Daniel 8.

Daniel 8:8 Ţapul însă a ajuns foarte puternic; dar când a fost puternic de tot i s-a frânt cornul cel mare. În locul lui au crescut patru coarne mari, în cele patru vânturi ale cerurilor.
9 Dintr-unul din ele a crescut un corn mic, care s-a mărit nespus de mult spre miazăzi, spre răsărit şi spre ţara cea minunată.
10 S-a înălţat până la oştirea cerurilor, a doborât la pământ o parte din oştirea aceasta şi din stele şi le-a călcat în picioare.
11 S-a înălţat până la căpetenia oştirii, i-a smuls jertfa necurmată şi i-a surpat locul locaşului său celui Sfânt.

Deci "cornul mic" s-a luptat cu Dumnezeu Atotputernic si l-a infrant

:?: :!:

Asta inseamna ca acesta este mai puternic si ca Dumnezeu...:shock:

Cam de prin ce pasaje reiese foarte clar TRINITATEA ?

Cam pe unde apare in biblie expresia "Legea celor 10 porunci" ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Mar Ian 02, 2007 8:12 pm

sa inteleg din mesajul tau ca Dumnezeu nu este atotputernic sau ca El este nevoit uneori sa-si decline competenta ca Stapan absolut al acestui Univers si ca o alta autoritate Il poate infrange intr-un eventual conflict?
Imi este greu sa admit aceasta.

Citeste intregul capitol 40 din cartea profetului Isaia. In mod deosebit v. 25 si 26 "Cu cine Mă veţi asemăna, ca să fiu deopotrivă cu el?`` zice Cel Sfînt. Ridicaţi-vă ochii în sus, şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în şir, oştirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că una nu lipseşte."

Da-mi numele unui alt Creator decat Dumnezeu si eu ma inchin lui.

Trinitate? spuneam ca termenul nu exista in Biblie dar numeroase pasaje ne prezinta realitatea aceste triuniuni.

Vrei cateva exemple?
"Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu -i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh." Mat 28:19

"Harul Domnului Isus Hristos, şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfîntului Duh, să fie cu voi cu toţi! Amin" 2 Corinteni 13:14

"...dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu Tatal, prin sfintirea lucrata de Duhul, spre ascultarea si stropirea cu singele lui Isus Hristos: Harul si pacea sa va fie inmultite!" 2 Petru 1:2

si mai sunt inca multe altele...

Numai de bine,
mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Mar Ian 02, 2007 9:32 pm

mike scrie:sa inteleg din mesajul tau ca Dumnezeu nu este atotputernic sau ca El este nevoit uneori sa-si decline competenta ca Stapan absolut al acestui Univers si ca o alta autoritate Il poate infrange intr-un eventual conflict?
Imi este greu sa admit aceasta.

Citeste intregul capitol 40 din cartea profetului Isaia. In mod deosebit v. 25 si 26 "Cu cine Mă veţi asemăna, ca să fiu deopotrivă cu el?`` zice Cel Sfînt. Ridicaţi-vă ochii în sus, şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în şir, oştirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că una nu lipseşte."

Da-mi numele unui alt Creator decat Dumnezeu si eu ma inchin lui.

Mike scuza-ma dar astea sunt concluziile tale...Probabil ca nu ai citit atent ce am mentionat eu in cele 8 puncte sau nu le-am scris eu bine...Am sa rescriu...

1. Cuvantul este Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic).
2. Cristos este Dumnezeu Atotputernic.
3. Cristos este Arhanghelul Mihail.
4. Arhanghelul Mihail este Dumnezeu Atotputernic.
5. Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic) este Ingerul Domnului.
6. Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic) este Capetenia Ostirilor.
7. Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic) este "UNA din capeteniile cele mai de seama" sau "PRIMUL din capeteniile cele mai de seama"
8. Arhanghelul Mihail (Cristos) (Dumnezeu Atotputernic) (Capetenia Ostirilor) a pierdut o batalie inaintea "cornului mic" cand acesta i-a smuls jertfa necurmata si i-a surpat localul sau cel sfant si a distrus o parte din ostirea cerului atunci cand s-a ridicat la cer...(Daniel 8...8:11)

Daca tu crezi ca Cristos este Mihail si Dumnezeu atunci cele mai de sus sunt valabile...

mike scrie:Trinitate? spuneam ca termenul nu exista in Biblie dar numeroase pasaje ne prezinta realitatea aceste triuniuni.

Vrei cateva exemple?
"Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu -i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh." Mat 28:19

"Harul Domnului Isus Hristos, şi dragostea lui Dumnezeu, şi împărtăşirea Sfîntului Duh, să fie cu voi cu toţi! Amin" 2 Corinteni 13:14

"...dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu Tatal, prin sfintirea lucrata de Duhul, spre ascultarea si stropirea cu singele lui Isus Hristos: Harul si pacea sa va fie inmultite!" 2 Petru 1:2

si mai sunt inca multe altele...

Numai de bine,
mike

Ce legatura au versetele scrise de tine cu Trinitatea :!: :?: :!: :?:
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Mar Ian 02, 2007 10:22 pm

marinarule, am impresia ca vorbim doua limbi diferite...asa ca iti doresc numai de bine.
mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde OryNider » Mar Ian 02, 2007 11:00 pm

Marinaru vezi că punctele acelea sunt nişte aberaţii. Dacă chiar, mai trebuia "Domnul este Duhul" deci prin urmare... :P
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Mesajde marinaru » Mie Ian 03, 2007 3:23 am

Ory draga este o deductie logica formata pe urmatoarele premize.

1. Cuvantul este Cristos.
2. Arhanghelul Mihail este Cristos.
3. Exista Trinitate.

Mike pai te rog lumineaza-ma daca eu gresesc pe undeva...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Mie Ian 03, 2007 5:03 am

Marinarule, ori eu nu-ti inteleg logica ori tu navighezi prin ape tulburi.
Te-as ruga sa-ti prezinti punctul de vedere ca sa stiu de unde bate vantul de la pupa sau de la prora.

Daca esti unitarian, spune-ne mai multe despre bazele teologice ale doctrinei unitariene. Cred ca scopul unui forum (mai ales pe teme teologice) nu este sa judecam pe cel ce are un punct de vedere diferit de cel al nostru. Putem avea conceptii diferite si in acelasi timp sa ne respectam unul pe altul.
Nu cred ca identitatea arhanghelului din Daniel 12 sa nasca asemenea dispute ireconciliabile. Merita? Sunt subiecte mai vrednice de dezbatut. Nu crezi?

iti doresc numai de bine.

mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Mie Ian 03, 2007 8:06 pm

mike scrie:Marinarule, ori eu nu-ti inteleg logica ori tu navighezi prin ape tulburi.
Te-as ruga sa-ti prezinti punctul de vedere ca sa stiu de unde bate vantul de la pupa sau de la prora.

Daca esti unitarian, spune-ne mai multe despre bazele teologice ale doctrinei unitariene. Cred ca scopul unui forum (mai ales pe teme teologice) nu este sa judecam pe cel ce are un punct de vedere diferit de cel al nostru. Putem avea conceptii diferite si in acelasi timp sa ne respectam unul pe altul.

Mike scuza-ma eu am pus doar o simpla intrebare si am tras concluzii conform invataturii adventiste...In continuare ti-am prezentat deductii logice plecand de la premizele enumerate. Daca consideri ca nu sunt adevarate poti sa comentezi si sa spui de ce crezi ca nu este asa...

Eu nu vad nici un fel de "dispute ireconciabile" mai ales ca eu nici macar nu am spus parerea mea...nici nu era cazul de altfel...

Eu nu cred ca nu te-am respectat si nici nu cred ca te-am insultat deci nu are sens sa vorbesti de "respect".

Eu te respect indiferent daca ai conceptii diferite de mine...unde am scris eu ca nu ar fi asa ?

mike scrie:Nu cred ca identitatea arhanghelului din Daniel 12 sa nasca asemenea dispute ireconciliabile. Merita? Sunt subiecte mai vrednice de dezbatut. Nu crezi?

Deci tu crezi ca nu conteaza sa vedem cine este Dumnezeu ? Nu este important sa il identificam ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Joi Ian 04, 2007 12:01 am

Si azi mai apar acelash lucruri cu privire la ce sa mincam si ce sa nu mincam !Insa ne este greu sa intelegem si sa meditam la vedenia ce a avut-o Petru inainte de a intra in casa lui Corneliu si sa intelegem in ce consta sfintenia si credinta!
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde mike » Joi Ian 04, 2007 8:04 am

marinarule, nu te supara si tu acum... nu te acuz cu nimic, dar acea lista cu "deductii logice" pe care mi-o pui in cont pornind doar de la faptul ca eu sustin ca Arhanghelul Mihail a fost Domnul Hristos, iti apartine.

Tu de fapt ai citat si comentat doar ideile mele neprezentandu-ti punctul de vedere. As fi interesat de opinia ta. Nu ma plang de lipsa de respect din partea ta. La randul meu respect ideile oricui.

mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde mike » Joi Ian 04, 2007 8:19 am

Si azi mai apar acelash lucruri cu privire la ce sa mincam si ce sa nu mincam !Insa ne este greu sa intelegem si sa meditam la vedenia ce a avut-o Petru inainte de a intra in casa lui Corneliu si sa intelegem in ce consta sfintenia si credinta!

Fratilor nu vreti sa intelegeti ca vedenia lui Petru de pe acoperisul casei nu are nimic de a face cu animalele curate sau necurate?

Dumnezeu il pregatea pe Petru pentru a accepta trimisii lui Corneliu, sutasul Roman care era interesat de crestinism si in urma unei vedenii, a trimis dupa Petru care sa-l invete cum poate deveni Crestin.

Puneti alaturi cele doua pasaje din Fapte 10 si veti descoperi motivul vedeniei lui Petru. Cei care-si bazeaza libertatea de a manca orice fel de carne - inclusiv porc - pe Fapte 10 ar trebui sa-si caute alte pasaje in Biblie mai concludente.

"În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare de pe pămînt şi păsările cerului.Şi un glas i -a zis: ,,Petre, scoală-te, taie şi mănîncă.``"Nicidecum, Doamne``, a răspuns Petru. ,,Căci niciodată n'am mîncat ceva spurcat sau necurat.``Şi glasul i -a zis iarăş a doua oară:"Ce a curăţit Dumnezeu, să nu numeşti spurcat.`` Fapte 10:12-15

,,Ştiţi``, le -a zis el, ,,că nu este îngăduit de Lege unui Iudeu să se însoţească împreună cu unul de alt neam, sau să vină la el; dar Dumnezeu mi -a arătat să nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat." Fapte 10:28
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Joi Ian 04, 2007 4:49 pm

mike scrie:marinarule, nu te supara si tu acum... nu te acuz cu nimic, dar acea lista cu "deductii logice" pe care mi-o pui in cont pornind doar de la faptul ca eu sustin ca Arhanghelul Mihail a fost Domnul Hristos, iti apartine.

Tu de fapt ai citat si comentat doar ideile mele neprezentandu-ti punctul de vedere. As fi interesat de opinia ta. Nu ma plang de lipsa de respect din partea ta. La randul meu respect ideile oricui.

mike

Eu am scris...

marinaru scrie:Mike pai te rog lumineaza-ma daca eu gresesc pe undeva...

Daca consideri ca nu sunt valabile te rog sa le comentezi si sa spui de ce nu sunt valabile...sigur daca doresti asta. :wink:

Eu nu cred nici ca Mihail este Cristos si nici nu cred in TRINITATE.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Vin Ian 05, 2007 6:02 pm

nu eu trebuie sa demonstrez ca declaratiile tale nu sunt corecte, ci tu trebuie sa le demonstrezi baza lor teologica...sunt ale tale...iti apartin.

Numai de bine
mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Sâm Ian 06, 2007 12:46 pm

mike scrie:nu eu trebuie sa demonstrez ca declaratiile tale nu sunt corecte, ci tu trebuie sa le demonstrezi baza lor teologica...sunt ale tale...iti apartin.

Numai de bine
mike

Pai eu cred ca baza lor logica este mult prea simpla ca sa fie demonstrata mai ales ca ea reiese din ceea ce am scris eu. Daca tu nu esti de acord cu o afirmatie(asta dupa ce ai spus ca esti dar nu e problema oricine are dreptul sa se razgandeasca :wink: ) poti sa spui de ce nu esti sau ce consideri ca nu este bine...Daca nu vrei sa le comentezi si tu esti multumit de ele sau ai alte motive este iar bine...doar discutam si tragem concluzii din urma discutiilor nu suntem la un proces... :P
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Lun Ian 08, 2007 6:04 am

marinarule, nu m-ai convins ca "baza lor logica este mult prea simpla ca sa fie demonstrata mai ales ca ea reiese din ceea ce am scris eu."

Lasa pe altii sa aprecieze daca ceeace ai scris tu in cele 8 puncte reprezinta baza logica a sustinerilor tale (sau ale mele). Vad ca nu prea esti modest.

In alta ordine de idei consider ca menirea unui forum este sa ofere unui grup de persoane oportunitatea sa-si exprime punctele de vedere pe marginea unui subiect dat.

Cand in dezbatere mai raman doar doi "combatanti" nu mi se mai apre interesant.

Eventual imi poti scrie pe e-mail si astfel putem continua comunicarea fara sa mai deranjam pe cei desinteresati de subiect. Nu crezi?

Iti doresc numai de bine.

mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Lun Ian 08, 2007 1:02 pm

mike...initial ai spus ca esti de acord acum nu sti cum sa te mai feresti si nu sti cum sa o mai sucesti :D

Banuiesc ca nu te-ai gandit niciodata ca aceste concluzii sunt posibile dar acum cand realizezi asta iti dai seama cum suna...

Nu este nimic de continuat pe e-mail(desi nu ma deranjeaza daca vrei sa facem asta cu privire la alte subiecte) si nu este nimeni deranjat de nimic...

Ti-am mai spus de cateva ori...daca consideri ca ceva este gresit poti sa spui de ce consideri asta...:wink:

Nu tin neaparat sa te pun intr-o postura neplacuta dar sper ca voi adventistii sa mai dati si ochelarii jos din cand in cand si sa ganditi cu propria minte nu prin ochelarii organizatiei sau a doamne E.W.

Si eu iti doresc tot binele din lume...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Mar Ian 09, 2007 5:22 am

stii care-i problema ta marinarule? prea intri in sufletul omului fara sa-ti dai bocancii jos. In loc de a judeca felul in care unii isi poarta sa nu ochelarii, nu crezi ca ar fi mai bine sa iei cateva lectii de respect fata de cei din jurul tau?

Ai citit vreo carte din colectia Ellenei White? Nu ai dreptul sa judeci o persoana - asta din principiu, cu atat mai mult cu cat nu cuosti acea persoana; nici nu ai dreptul sa critici o carte pana nu cunosti continutul.

Sau poate ai citit criticile gasite pe internet sau ai "cumparat" vreun semipreparat produs de mintile altora. Stii, imi faceam armata cand unul din ofiterii de contrainformatii facea niste declaratii aberante despre Biblie - carte pe care el de fapt nu o citise niciodata. Oare nu mai renuntam odata la filozofia aceasta de atotstiutor si datator de sfaturi fara de fapt sa cunoastem esenta unor aspecte pe care le criticam?

Ti-as recomanda...asa pentru cultura ta generala sa citesti una, sau daca ai timp cartile urmatoare scrise de Ellen G. White: Hristos - Lumina Lumii, Marea Lupta sau Calea Catre Hristos.

Daca te vei decide sa o (sau sa le) citesti, lasa ideile preconcepute si judeca cele scrise cu mintea ta si nu prin ochelarii altora. Nu vei avea decat de castigat.

Toate cele bune.

mike

P.S. Daca vrei iti pot spune si unde gasesti aceste carti.
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Mie Ian 10, 2007 1:12 pm

mike nu am scris nimic cu lipsa de respect...In general majoritatea persoanelor poarta ochelarii uneri organizatii omeneste...cele din care fac parte.

Despre E.W. am citit cu privire la profetiile scrise, care nu s-au implinit...Iti recomand...

http://www.ellenwhite.org/rom/index.html

Deci imi cer scuze daca crezi ca te-am insultat...si pentru a nu crede ca vreau sa o fac in continuare mai bine ne oprim aici... :wink:
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde mike » Sâm Ian 13, 2007 4:34 am

internetul ramane o sursa inepuizabila de informatii bogate in continut si valoroase...dar si o groapa de gunoi cu miros specific. Depinde ce cauti...

mantuirea ramane o problema de alegere si e strict limitata la relatia pacatos-Mantuitor.

numai de bine si frumos
mike
mike
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Re: Protestanţii şi Sola Scriptura

Mesajde innoire » Dum Mai 26, 2013 1:39 pm

Este o zicala>
"Sola Scriptura sau Prima Luther?". Este aplicabila tuturor cultelor protestante sau neoprotestante care se iau dupa liderii fondatori.
Dumnezeu este iubire.
innoire
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969

Anterior

Înapoi la Confesiuni Protestante