BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

'Adoniy-beh'-zek - Domnul meu Fulgerător

About hebrew custom. English, Latino, Italian, Romanian, Hebrew languages are alowed.

'Adoniy-beh'-zek - Domnul meu Fulgerător

Mesajde OryNider » Sâm Dec 20, 2008 10:56 am

Am citit pe un blog un titlu ciudat, Adoni-Bezeq and the seventy thumbless kings adică "Domnul meu Fulgerător şi cei şaptezeci de regi buclucaşi".

Autorul spune că titlul poate părea aprope o zicală pentru adormit copilaşi. El a decis ca un semestru din an să interacţioneze cu limba ebraică dup ce a avut momente bune cu greaca şi arameica. :)

Este curios că s-a gândit la aşa ceva în ebraică şi am de gând să citesc tot articolul ca să văd cum a ajuns la aşa o înţelegere. :idea:

Off-Topic: În evanghelia după Ioan scrie că Toma ia zis la Domnul Isus: „Domnul meu şi Dumnezeul meu”, acesta ar suna în ebraică Adoni eh Elohîm, în ebraică: ???? ?? ????? (Adoniy aeth Ael'heem!).

El a fost transliterat când s-a tradus noul testament din greaca modernă în ebraică altcumva, nici măcar nu pot citi bine tot versetu: ???? ???? ????? ???? ???? ?????
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Re: 'Adoniy-beh'-zek - Domnul meu Fulgerător

Mesajde innoire » Lun Iul 01, 2013 8:26 am

Adoni Bezek a fost un Canaanit. Probabil el a fost numit asa dupa un zéu canaanit, Baal. Baal era reprezentat cu un fulger in mana. Era considerat zéul ce are stapanire peste ploaie si de aceea a fost foarte venerat.
Dumnezeu este iubire.
innoire
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969

Înapoi la Hebrew Forum