bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Ziua de Sabat

Dialogul între evreii mesianici şi geltilii creştini.

Ziua de Sabat

Mesajde OryNider » Dum Aug 25, 2013 8:28 pm

Majoritatea oamenilor cunosc relatarea Biblică despre facerea lumii, în şase zile, şi cum Dumnezeu s-a odihnit în ziua a şaptea. Astfel ca urmare a acestei relatări, majoritatea cultelor, şi religiilor care păzesc această carte a facerii din Tora (Manualul) în cadrul unui canon, păzesc o zi de odihnă săptămânală. Astfel unele religii ţin a şaptea zi, altele prima zi, altele vinerea, având în vedere acest lucru, se ridică întrebările:

• Care este Ziua de odihnă creată pentru om ?
  • Ziua de odină creată pentru om s-a schimbat ?
  • Poate intra cineva în făgăduinţa vieţii veşnice fără a ţine sabatul ?
  • Sunt oare obligaţi cei dintre neamuri să respecte un sabat săptămânal?
  • Când cade ziua a şaptea şi cum pot intra oamenii în odihna lui Dumnezeu ?
Este adevărat că nu obţinem nici un merit înaintea lui Dumnezeu pentru că urmăm rânduielile zilei de Sabat, nu în ultimul rând ca importantă este că păzirea zilei de Sabat este o parte din Poruncile lui Dumnezeu, date la începutul Bibliei în setul de cărţi numite în ebraică „Tora” adică „Manualul”, de aceea are o valoare şi o semnificaţie eternă (Matei 5:17-19). Ucenicii lui Ieşua Mesia (Iisus Christos), din iubire faţă de Dumnezeu, doresc să onoreze toate poruncile lui Dumnezeu începând cu cele date în Tora tipărind adânc în inimile lor cu profunditatea şi adevărata lor semnificaţie...

Link: https://app.box.com/s/pkn21fwcuiqpghmv1b02
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Re: Ziua de Sabat

Mesajde innoire » Mie Noi 20, 2013 10:37 pm

Punctul 9 e interpretat eronat. Il tin cei de pe pamant. Dar in cer nu avem nici un verset clar care ar indica tinerea sabatului.
Sabatul a fost facut pentru "oameni" si nu pentru "ingeri".
Dumnezeu este iubire.
innoire
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969

Re: Ziua de Sabat

Mesajde OryNider » Sâm Apr 26, 2014 8:11 pm

innoire scrie:Punctul 9 e interpretat eronat. Il tin cei de pe pamant. Dar in cer nu avem nici un verset clar care ar indica tinerea sabatului.
Sabatul a fost facut pentru "oameni" si nu pentru "ingeri".

Nu am folosit nici unde în document cuvântul înger adică mesager.

Cred că te referi la versetul din Isaia cap. 66 ?

9. Sabatul va fi onorat în Împărăţia Cerurilor care va veni: ‘De la Luna Nouă la Luna Nouă, şi de la Sabat la Sabat, toată făptura va veni să proslăvească înaintea Mea, declară IAHVE’ (Isaia 66:23).

O să citez în context folosing Biblia GBV-2001 cu note şi concordanţa din Codex Lelingrad:

21 „Şi voi lua dintre ei ca preoţi şi leviţi“, zice IAHVE.
22 „Pentru că, după cum cerurile cele noi şi pământul cel nou pe care le voi face vor rămâne înaintea Mea“, zice IAHVE, „aşa vor rămâne sămânţa voastră şi numele vostru“.
23 Şi va fi aşa: de la lună nouă la lună nouă şi de la sabat la sabat, orice om (ebr. cal-basar, Lit. „orice-carne“ ca în v. 24) va veni să se închine înaintea Mea“, zice IAHVE.
24 „Şi vor ieşi şi vor privi trupurile moarte ale oamenilor care s-au răzvrătit împotriva Mea; pentru că viermele lor nu va muri şi focul lor nu se va stinge; şi vor fi o pricină de dezgust pentru orice făptură [Lit. „carne“].

M-am uitat în arameică la Matei 6: 10 t'ata (re-vie) mlkut'k (regat tău/ţie) n'hua (ne fie) cbin'k (voia ta) aikna (precum) d'b'şmia (într-u cer) ap (idem) b'area (în ţarină/câmp/pământ).

În GBV-2001 este redat:
10 vie Împărăţia Ta [tî'ata Mâlkut'ka, neart. sg.]; facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe pământ;

Acestă expresie "Vie Regatul Tău" este deseori folosit pentru a arăta că Cetatea lui Dumnezeu (Psalm 46:4), numită şi Noul Ierusalim, se va cororî atât pe acest pământ unde va fi încercuită de neamuri după împărăţia milenară cât şi pe noul pământ. Însă aici poate fi tradus şi "vie domnia Ta" şi în profeţie este redat cum că "tabăra sfinţilor" va fi încercuită.

Dar avem făgăduinţa lui Avraam care a fost folosită de Mesia când i-a mustrat pe farisei numiţi "fii împărăţiei" aşa cum scrie în Matei cap. 8:
11 Dar vă spun că vor veni mulţi de la răsărit şi de la apus şi vor sta la masă cu Avraam şi Isaac şi Iacov în Împărăţia cerurilor [bî'Mâlkuta dî'Şmâia (art. sg. Regatul Cerului)];
12 iar fiii Împărăţiei vor fi aruncaţi în întunericul de afară [Sau „cel mai din afară“]; acolo vor fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor“.

Cei de la răsărit şi apus vor veni de pe acest pământ, dar "întunericul de afară" unde sunt aruncaţi "fii împărăţiei" nu ştim dacă este în vremea când cetatea va fi încă pe acest pământ, sau pe noul pământ, caz în care rămân aici în întunericul din afara cetăţii.

Făgăduinţa lui Avraam a fost folosită şi de Apostolul Pavel în epistola către Evrei cap. 11:
8 Prin credinţă, Avraam, când a fost chemat, a ascultat, ca să iasă spre locul pe care urma să-l primească de moştenire, şi a ieşit, neştiind unde merge.
9 Prin credinţă a locuit temporar în ţara promisiunii, ca într-o ţară străină, locuind în corturi, cu Isaac şi Iacov, împreună-moştenitori ai aceleiaşi promisiuni;
10 pentru că aştepta cetatea care are temelii, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu.

Versetul 24 din Isaia descrie tot vechiul pământ, şi nu noul pământ.

Când am spus "Sabatul va fi onorat în Împărăţia Cerurilor care va veni" m-am referit atât timp cât va fi venită pe acest pământ vechi.
Când am spus "Sabatul va fi onorat în Ierusalimul Ceresc" m-am referit la Cetatea lui Dumnezeu, acolo unde este pomul vieţii, indiferent dacă va fi pe noul pământ sau în alt loc.
Referitor la îngeri sau mesageri, există dovezi chiar din Noul Legământ că nu li se permite să lucreze sâmbăta, dar nu cred că m-am hazardat ca să dezbat subiectul în broşură.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Înapoi la Mişcarea de Restaurare Mesianică.