de OryNider » Mie Apr 29, 2009 1:07 am
Aşa e, trebuie să veghem să nu fim "mânjiţi" cu lucrurile lumii atât noaptea cât mai ales ziua de ca caz la caz, căci altfel începem să ne asemănăm cu ateiştii şi să avem obiceiurile lor.
În prezent sunt mulţi "lupi" în lume care sunt coştienţi că păcatele lor sunt grave în momentele de luciditate când Diavolul nu le întunecă mintea (şi au liber albitru), şi teologia lor este că dacă influenţează şi formele de evlavie cu teologie mai curată să se asemene cu ei Domnul Isus nu îi va pierde pe toţi. Îi putem identifica după ţinuta femeilor, cântările, şi purtarea lor din biserici dacă fac pe glumeţii să fie mai populari spre deosebire de cei serioşi care aduc la vindecare un membru lovit şi bolnav în loc să critice şi să facă glume cu prezbiterii şi trupa de laudă sau cor. Aceştia pot merge atât de departe încât să folosească uleiul din candelele membrilor pentru a dobândi o autoritate mai mare în cultul sau gruparea lor şi îi identificăm prin contrucţia de locaşuri mari şi teologia creşterii cu orice preţ a numărului membrilor.
La toţi aceştia le dedic versetul din semnătură! (Marcu 9:42)
Apoi sunt caprele despre care scrie că umblă de ici colo şi nu ştiu ce să facă din cauza semnelor, ei îşi schimbă telologia repede şi se asociază cu orice grupare, asociaţie sau cult, care poate să le ofere suport spiritual pentru lucrările prin care cred ei că aduc roade bune, şi tot timpul pun accentul pe har atunci când le vorbeşti de păcat.
Şi nu în ultimul rând sunt caprele care au în frunte berbecii capabili să înfrunte pe lupi şi să decidă ce capre să vină cu turma atunci când se urcă tot mai sus pe Munte. Aceştia îşi curăţă hainele subit, calităţile oilor fiind alergie la praf şi noroi, ceea ce le deosebeşte de celelate specii.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)