de radu » Lun Mai 22, 2006 8:57 am
Bancurile pe care nu trebuie să le ascultăm, darămite să le mai şi promovăm, sunt bancurile care lovesc în valorile morale, cele care sunt indecente. Eu nu cred că bancurile postate au ceva cuvinte porcoase sau că ideea ar fi în contradicţie cu bunul simţ. Dacă creştinul nu are voie să glumească sub nici o formă, atunci viaţa lui ar fi sumbră şi cenuşie, ar deveni pesimist, plin de amărăciune, chiar depresiv. Gândurile negre ar pune stăpânire pe viaţa lui şi descurajarea ar prinde rădăcini. "Nu am voie să fac asta, să mă feresc de asta = stres"
Eu nu te judec pe tine, Daniel, nu mi-aş permite...dar, totuşi, dacă gândim în felul acesta, ar trebui să nu mai trăim deloc în lumea asta, pentru că totul aproape este rău în jurul nostru: simplele desene animate (cum ar fi cu Tom şi Jerry), comediile cele mai inocente (cum ar fi Stan şi Bran), conţin violenţă: spune-mi, ce face deliciul acestor producţii TV, dacă nu cafteala pe care micul şoricel Jerry i-o trage motanului Tom, sau păţaniile generatoare de vânătăi şi capete sparte de care au parte comicii Stan şi Bran ?
Dacă gândim aşa...păi atunci ar trebui să nu ne mai trimitem copiii la şcoală pentru că vor avea contact cu exemplele cât se poate de negative ale colegilor lor, nu ar trebui să mergem la servici datorită comportamentului imoral al colegilor, sau datorită faptului că respirăm tutunul pe care ei îl fumează, etc.
Daniel, tu ai o cultură biblică foarte solidă, însă te-aş ruga să reciteşti "Cântarea Cântărilor" a lui Solomon, vei vedea acolo mulţi termeni care pot părea chiar imorali. Mulţi teologi au propus scoaterea acestui "poem erotic" , cum îl numeau ei, din Biblie...totuşi iată că această carte biblică face parte din Canonul Vechiului Testament .
Cine crede că această carte biblică este imorală, să nu o citească (eu nu o mai citesc demult, căci mi se pare nesemnificativă şi subiectul nu mă interesează). Dar nu trebuie să ne impunem modul nostru de a gândi .
Probabil că nici meciurile de fotbal, că tot este anul acesta Campionatul Mondial, sau alte sporturi nu trebuie urmărite, (la fotbal sunt faulturi, la gimnastică pot avea loc accidente etc.)
"Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu Sunt cuviincioase; ci mai de grabă cuvinte de mulţumire.Căci ştiţi bine că nici un curvar, nici un stricat, nici un lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu" - reflectă bancurile postate aici o atitudine care denotă curvie, lăcomie, închinare la idoli ?
Ce vreau să remarc este următorul aspect: trebuie să ne rugăm pentru conducătorii statului pentru ca ei să ia nişte decizii favorabile poporului şi mai ales pentru creştini, dar nu avem obligaţia să mijlocim pentru ei în rugăciune. Ei nu sunt cu nimic mai presus decât alţi oameni şi nefiind creştini, nu avem obligaţii de nici un fel faţă de ei.
Hai să zicem că gluma postată de mine ar avea ceva greşit, dar la ce au postat MariaB şi marinaru, chiar nu găsesc nimic compromiţător....
Vroiam să mai postez şi un banc drăguţ dar mi-a pierit cheful...