BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Liber arbitru si predestinare

Romanian Only. Discuţii libere...

Moderator: Admin

Liber arbitru si predestinare

Mesajde marinaru » Mie Apr 12, 2006 9:49 pm

Avem noi liber arbitru ? Suntem predestinati ? Au ingerii liber arbitru ? A avut Isus liber arbitru ? Ce parere aveti ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Vizitator » Joi Apr 13, 2006 9:04 am

Daca tot am ajuns si pe aici Marinarule pot sa zic caci in aceasta privinta sint multe de discutat si se pot extinde subiectele pina la adinci zile de batrinete numai sa fie interes!
Adam si Eva au fost predestinati?Sau au avut un liber arbitru?Ei au fost creati de Dumnezeu conform celor scrise in Genesa cu un scop!genesa 1 cu 28la 30!Ce sa intimplat?Azi cu noi la fel;Avem in fata cuvintul lui DUMNEZEU <biblia>ce putem sa facem?Psalmul unu ce spune?
Continutul Bibliei la ce ne indeamna?2 timotei 3cu 16 la 17?
Ai libera alegere!Doresti sa te imbogatesti?Nimeni nu ti este impotriva .doresti sa devii crestin?e spre folosul tau fiinca ap Petru prin cuvintele din 1 petru 4 cu 1 la 19 ce spune ?citeste verset cu verset si mediteaz si veizi ce poti sa intelegi!Libera alegere!
Cit despre Isus ca a avut un liber arbitru?Da a avut numai sa nu uitam caci cu el sa implinit o profetie si datorita acestui fapt nu putem sa spunem caci a fost predestinat !Acum la sfirsitul activitatii sale putem sa tragem concluzia caci a fost predestinat!Dar vedem caci prin incercarile care le -a avut nu a demonstrat asa ceva!In fata ispitei lui Satan la fel! Si se poate continua dar lasam si pe altii sa scrie!
Vizitator

Mesajde calea » Joi Apr 13, 2006 10:24 pm

Uite ce am scris pe un alt forum:"Cat priveste predestinarea, în teologie există două curente mari: calvinismul şi armianismul, nici unul din ele nu cred ca reprezinta 100% adevarul Scripturii.
Calvinistii spun ca Dumnezeu a ales dinainte de intemierea lumii suflete in mod albitrar (adica nu pe baza precunostintei lor) pentru a primii viata vesnica, si acestia nu pot sa-si piarda mantuirea.
Armianistii sustin ca Dumnezeu a ales suflete dinainte de intemierea lumii dar a ales pe baza cunostintei lui Dumnezeu de mai inainte. Ei spun ca Dumnezeu a stiut mai dinainte faptele lor bune si asa i-a ales. Armianistii susţin ca o data mantuit tu poţi să-ţi pierzi mantuirea daca nu ramai in credinta.
Eu cred ca Biblia invata ca Dumnezeu (dupa cum se spune in Romani 8:29:"Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi Hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi-născut dintre mai mulţi fraţi.") i-a ales pe cei (persoanele) care i-a cunoscut mai dinainte , nu e vorba de cunoasterea faptelor mai dinainte cum spun armianisti, ci cunoasterea persoanelor. Nu e vorba de o alegere arbitratră, ci de o alegere pe baza cunoasterii lui Dumnezeu a inclinaţiilor persoanei. Dumnezeu ne-a cunoscut pe toţii oamenii inainte ca acestia să se nască deoarece cu toţii într-o anumită formă am fost în Isus înainte de întemeierea lumii. Astfel Dumnezeu ne-a cunoscut, după cum o mamă îşi cunoaşte copilul din pântece, vede dacă este neastâmpărat sau liniştit dacă îi bate în burtă sau stă liniştit, etc.
Însă planul şi alegerea lui Dumnezeu nu sunt batute în cuie......nu l-a ales Dumnezeu pe saul ca rege în israel şi apoi l-a lepădat? Nu l-a ales Isus pe iuda ca apostol şi dupa aceea l-a lepădat? etc.
Tot la fel predestinarea în slujire, tu poţi fii predestinat prin daruri native sa fii un bun învăţător însă dacă tu te opui înclinaţiei native.......poţi să ratezi chemarea lui Dumnezeu în slujire.
Evrei 5:12 În adevăr, voi care de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi iarăşi trebuinţă de cineva să vă înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu, şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare.
Predestinarea în căsătorie: Dumnezeu e cel care dă darul celibatului sau al căsătoriei, el cunoaşte mai bine persoana potrivită pentru tine, însă tu poţi să faci o alegere proasta si neinspirata in casatorie ca mulţi creştinii care nu stau la sfat cu Dumnezeu în ce priveste alegerea partenerului.
În concluzie:
Dumnezeu predestinează oameni la mantuire, la slujire şi la căsătorie, dar noi dacă nu alegem în acord cu voia lui Dumnezeu putem zădărnici planurile şi destinaţia noastră dată de Dumnezeu.
Luca 7:29,30: Şi tot norodul care l-a auzit, şi chiar vameşii au dat dreptate lui Dumnezeu, primind botezul lui Ioan;
dar Fariseii şi învăţătorii Legii au zădărnicit planul lui Dumnezeu pentru ei, neprimind botezul lui..
Există deci o presestinare, un destin profetic, un plan, dar depinde şi de noi ca să se împlinească: noi putem să alegem corect şi astfel să se împlinească planul divin total, putem să alegem greşit şi să împlinim destinul nostru doar parţial, sau să alegem total greşit şi să ratăm complet destinul nostru profetic.........
Vreau să fac o precizare cu predestinare, putem să ne închipuim vreun părinte care să predestineze copilul lui la ceva rău? cu siguranţă nu.
Însă există părinţii care spun: "din asta nu o să iasă nimic bun" sau "copilul ăsta o să ajunga mare" ei spun asta pe baza înclinaţiei ce o văd în copil....
Tot aşa Dumnezeu vrea ca toţi oamenii să fie salvaţi (1Tim. 2:3-5), însă El cunoaste dinainte de a se naşte înclinaţiile oamenilor, şi pe baza aceasta Dumnezeu i-a scris pe unii în cartea vieţii, dar îi şi poate şterge (Ap. 17:8; Ps.69:2. dar nu înseamnă că omul nu poate schimba planul..........de la unii oameni Dumnezeu a aşteptat lucruri bune şi a ajuns rău (Regele Saul ales de Dumnezeu), şi pe alţii Dumnezeu i-a hotărât pt. distrugere ca şi cananiţii însă o parte din ei (gabaoniţii) au scăpat făcând un legământ cu Israel.
Astfel înţelegem ca şi în pilda fiului de împărat că unii sunt chemaţi şi aleşi dar ei singuri se retrag, şi alţii nealeşi dinainte sunt introduşi în camera de nunta. (Matei 22).
Tot aşa Dumnezeu............."
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Joi Apr 13, 2006 10:34 pm

calea noi daca am fi predestinati atunci nu am avea parte de o judecata dreapta. Noi avem liber arbitru asa cum si Isus si ingerii au avut liber arbitru. Asta este ceva ce ne-a dat Dumnezeu. Daca Isus nu avea liber arbitru atunci ce sens mai avea ca Satan sa il ispiteasca :D Eu cred ca noi am fost o creatie perfecta care am ajuns imperfecta datorita liberului arbitru si faptului ca am ales prost :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Joi Apr 13, 2006 10:40 pm

Predstinarea în viziunea mea este un plan ce îl are Dumnezeu cu noi, plan ce putem să-l împlinim sau putem să-l ratăm.......:)
Cum explici:
Romani 8:28  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.
29  Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi-născut dintre mai mulţi fraţi.
30  Şi pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit.
Cum explici:
i-a cunoscut mai dinainte"
hotărât mai dinainte"
????????????????????
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde Lucian » Joi Apr 20, 2006 1:30 pm

Alin eu cred ca explicatia ta este foarte buna.asa gindesc si eu
Marian ,daca Dumnezeu ar fi hotarat pe unii la fapte rele si pe unii la fapte rele ,numai in cazul acesta judecata lui Dumnezeu ar fi nedreapta
Acesta este si liberul arbitru El ,Dumnezeu ne-a hotarat/predestinat mai dinainte la mantuire ,la fapte bune,iar daca noi alegem altceva[ne impotrivim alegerii ,respingem oferta Lui] ,asta-i problema noastra,meritam sa fim judecati si osanditi.

Ioan 5:24-25

Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă. [si nu trebuie sa ramanem numai aici:"

Iacov 1:22-25 Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri.
23. Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care îşi priveşte faţa firească într-o oglindă;
24. şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era.
25. Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.]

25. Adevărat, adevărat vă spun, că vine ceasul, şi acum a şi venit, când cei morţi vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, şi cei ce-l vor asculta, vor învia.
Domnul sa ne ajute.
Lucian
Membru 32-bit
Membru 32-bit

Mesajde marinaru » Joi Apr 20, 2006 5:51 pm

Eu cred ca doar cei buni sunt predestinati :) Daca Dumnezeu predestineaza ceva nu ar putea sa predestineze ca cineva sa faca rau...Acum cei care fac rau aleg sa faca asta.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Joi Apr 20, 2006 6:57 pm

Cum interpretezi Marinarule următorul text:

Romani 9:17  Fiindcă Scriptura zice lui Faraon: „Te-am ridicat înadins, ca să-Mi arăt în tine puterea Mea şi pentru ca Numele Meu să fie vestit în tot pământul.”
18  Astfel, El are milă de cine vrea şi împietreşte pe cine vrea.
19  Dar îmi vei zice: „Atunci de ce mai bagă vină? Căci cine poate sta împotriva voii Lui?”
20  Dar, mai de grabă, cine eşti tu, omule, ca să răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a făcut: „Pentru ce m-ai făcut aşa?”
21  Nu este olarul stăpân pe lutul lui, ca din aceeaşi frământătură de lut să facă un vas pentru o întrebuinţare de cinste şi un alt vas pentru o întrebuinţare de ocară?
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Joi Apr 20, 2006 8:30 pm

Dumnezeu l-a facut Faraon. Acum probabil ca sunt si exceptii de la reguli :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Joi Apr 27, 2006 11:37 am

Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:40 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Joi Apr 27, 2006 11:41 am

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:41 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde calea » Joi Apr 27, 2006 2:17 pm

Cum explici Daniele pasajul:

Romani 8:28 De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.
29 Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie cel întâi-născut dintre mai mulţi fraţi.
30 Şi pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a şi chemat; şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi; iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit.
??????????
Cum explici: pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său???????
??????????????
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Joi Apr 27, 2006 3:03 pm

Eu cred ca acest subiect este greu de explicat. Este greu de a atinge toate punctele si de a impaca tot. Probabil ca nu este ceva ce putem sa intelegem pentru moment pe deplin :) O alta taina :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Joi Apr 27, 2006 7:00 pm

aşa este pare un paradox..........de pildă cum putem armoniza textul din 1Timotei 2:5 cu Apocalipsa 17:8?

1 Timotei 2:3  Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, mântuitorul nostru,
4  care voieşte ca toţi oamenii să fie mântuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului.

Apocalipsa 17:8  Fiara pe care ai văzut-o, era şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este şi va veni.

Întrebare: dacă Dumnezeu a dorit ca toţi oamenii să fie mântuiţi de ce i-a scris doar pe unii în cartea vieţii? De ce nu i-a scris pe toţi? sau pe nici unul?
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Vin Apr 28, 2006 1:03 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:42 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Vin Apr 28, 2006 1:15 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:42 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Vin Apr 28, 2006 1:20 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:43 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Vin Apr 28, 2006 1:28 pm

Daniel asa este...Si mai este si timpul pentru noi si partea cu fara inceput fara sfarsit pe care nu o putem intelege :) Oricum in acest subiect eu cred ca e bine sa fim undeva la mijloc pentru ca nu putem intelege pe deplin si nu putem sa fim siguri pe deplin de adevar :) Rabdarea e cuvantul cheie :lol:
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Vin Apr 28, 2006 9:02 pm

Daniel scrie:Adica in momentul in care am crezut suntem scrisi in carte dar daca nu pastram credinta pana la capat vom fi stersi din carte...

Problema Daniele este că suntem scrişi în cartea vieţii înainte de întemeierea lumii şi nu în ziua când am crezut.........
Eu am mai spus şi o repet, că adevărul e undeva la mijloc.............noi trbuie să acceptăm toate afimrţiile Cuvântului chiar dacă momentan nu le înţelegem..............
Apocalipsa 17:8 Fiara pe care ai văzut-o, era şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii (nu de la data când au crezut), se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este şi va veni.
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Vin Apr 28, 2006 9:18 pm

Despre cartea vieţii se fac următoarele afirmaţii:
Exodul 32:32  Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, şterge-mă din cartea Ta pe care ai scris-o!”
33  Domnul i-a zis lui Moise: „Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi şterge din cartea Mea.
Psalmi 69:28  Să fie şterşi din cartea vieţii şi să nu fie scrişi împreună cu cei neprihăniţi!
Luca 10:20  Totuşi, să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.”
Filipeni 4:3  Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora, care au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sunt scrise în cartea vieţii.
Apocalipsa 3:5  Cel ce va birui, va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu-i voi şterge nicidecum numele din cartea vieţii şi voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu şi înaintea îngerilor Lui.”
Apocalipsa 13:8  Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat.
Apocalipsa 17:8  Fiara pe care ai văzut-o, era şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este şi va veni.
Apocalipsa 20:12  Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
Apocalipsa 20:15  Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.
Apocalipsa 21:27  Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.

Două adevăruri rezidă din texte:
1. Suntem scrişi în ea înainte de întemeierea lumii
2.Putem fi şterşi din ea

Ce înseamnă asta?

După unii însemnă predestinare, după alţii precunoaştere a lui Dumnezeu dinainte........după alţii toţi oamenii sunt scrişi în cartea vieţii, iar cei răi sunt şterşi..........însă vedem că biblia spune că unii nu sunt scrişi în cartea vieţii..............dar dacă ar fi predestinare, nu sar mai putea şterege atunci din cartea vieţi.................dacă ar fi preştiinţă, la fel nu ar avea rost să-i scrie pe unii ca apoi să-i ştergă...........dacă ştie dinainte cine sunt fideli şi cine nu sunt.............atunci care e explicaţia?

Eu aşa înţeleg, Dumnezeu pe unii i-a scris în cartea vieţii pe baza că i-a cunoscut dinainte (după cum îşi vede părintele înclinaţiile copiilor lui dinainte de maturitate)............însă dacă copilul eşuează din chemarea şi planul Părintelui...........este şters din cartea vieţii.......iar cei care nu sunt scrişi în cartea vieţii, Dumnezeu nu i-a scris pentru că a văzut înclinaţiile lor rele, însă dacă ei se schimbă, şi fac o surpriză lui Dumnezeu (acestea sunt excepţii), atunci El îi scrie în cartea vieţii.........Aceasta e singura explicaţie plauzibilă...........care împacă toate textele.........

Ieremia 18:5  Şi Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
6  „Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta casă a lui Israel? zice Domnul. Iată, cum este lutul în mâna olarului, aşa sunteţi voi în mâna Mea, casă a lui Israel!
7  Deodată zic despre un neam, despre o împărăţie, că-l voi smulge, că-l voi surpa şi că-l voi nimici.
8  dar dacă neamul acesta, despre care am vorbit astfel, se întoarce de la răutatea lui, atunci şi Mie Îmi pare rău de răul pe care Îmi pusesem în gând să i-l fac.
9  Tot aşa însă, deodată zic despre un neam sau despre o împărăţie, că-l voi zidi sau că-l voi sădi.
10  Dar dacă neamul acesta face ce este rău înaintea Mea şi n-ascultă glasul Meu, atunci Îmi pare rău şi de binele pe care aveam de gând să i-l fac.”
Ultima oară modificat de calea pe Vin Apr 28, 2006 9:22 pm, modificat 1 dată în total.
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Vin Apr 28, 2006 9:21 pm

Un text din NT în acest sens:

Romani 9:25  după cum zice în Osea: „Voi numi „popor al Meu” pe cel ce nu era poporul Meu şi „preaiubită” pe cea care nu era preaiubită.
26  Şi acolo unde li se zicea: „Voi nu sunteţi poporul Meu” vor fi numiţi fii ai Dumnezeului celui viu.”
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Vin Apr 28, 2006 9:22 pm

calea buna comparatie :) Adica lucrurile se mai si schimba ceea ce suna bine :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Vin Apr 28, 2006 9:24 pm

e şi liberu arbitru al omului implicat........astfel nu poate fi predestinare.........sau e o predestinare dar care nu e bătută în cuie........e un plan profetic, care poate fi împlinit sau nu, parţial ratat sau total cum au făcut fariseii:

Luca 7:30  dar Fariseii şi învăţătorii Legii au zădărnicit planul lui Dumnezeu pentru ei, neprimind botezul lui.
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Vin Apr 28, 2006 9:46 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:44 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Vin Apr 28, 2006 11:45 pm

Daniel nici mie nu mi s-ar parea corect ca Dumnezeu sa predestineze un om la pacat si sa nu ii dea sansa de a se indrepta...Nu prea cred ca asa stau lucrurile...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde calea » Sâm Apr 29, 2006 7:15 am

păi tocmai sta explicam eu...........că Dumnezeu are planuri.........însă depinde şi de om ca acestea să se împlinească...........Binenţeles că Dumnezeu are metode de constrângere...........însă un om dacă stăruie în necredinţă va pieri.........
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde OryNider » Joi Mai 04, 2006 9:47 pm

Să luăm de pildă un exemplu teoretic:
Noi nu ştim dacă e posibil stinţific dar potrivit teoriei relativităţii a lui Einstein ar fi posibil iar la Dumnezeu orice e cu putinţă. Deci dacă cineva observă toate lucrurile pe care le faci tu în viaţa ta pe Pământ dar nu intervine apoi se întoarce în timp şi scrie toate lucrurile ce le-a văzut şi auzit mai dinainte să te naşti tu, te predestinează el cu ceva?
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde marinaru » Joi Mai 25, 2006 5:03 pm

Eu cred ca oamenii se predestineaza singuri...Dumnezeu ii cunoaste si le cunoaste inima si pentru asta le da unora sau altora dupa inima lor.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Joi Mai 25, 2006 6:05 pm

Da marinarule ai dreptate,si aceasta alegere a omului e foarte mult influientata de exterior ,fara ca omul sa mai mediteze asupra celor scrise in SCRIPTURI si sa incerce sa lupte pentru o cauza dreapta fiinca trebuie mereu sa sufere si sa rabde!Ia exlui Dumnezeu si a lui Isus!Cit de mult ei rabda si sufera din cauza omenirii si razvratirii lui Satan?
Dar noi dorim sa cunoastem acest lucru ?si dorim sa ajungem la realitate?Stii ce spune ap.Pavel prin cuvintele din Coloseni 2 cu 1 la13 pentru cei din Laodicia?
Ei azi cine doreste sa cunoasca aceste lucruri care sint foarte adevarate si pot sa ne lumineze si sa stim in ce consta HARUL LUI DUMNEZEU PRIN JERTFA LUI ISUS HRISTOS?
DACA DORIM SA CUNOASTEM PACEA LUI HRISTOS NU PUTEM SA SPUNEM CACI SINTEM PREDESTINATI ,DAR TREBUIE SA AVEM BUNAVOINTA SA-L ACCEPTAM SI SA ALEGEM CALEA CE DUCE SPRE EL SI NU spre lucrurile firesti!in fiecare zi esti liber sa faci ce vrei depinde in ce iti gasesti placerea!Si cu ce doresti sa te implici!si azi vedem caci majoritatea oamenilor se implica in ce si sint constrinshi de ce?Si de aceea se intimpla ce se intimpla .,dar ap.Pavel prin cuvintele din 1 timotei 6 cu 11 la 16 ce spune?dorim sa fim un om a lui DUMNEZEU? SAU UN FIU AL LUI ......?
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Joi Mai 25, 2006 7:18 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:45 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde vizitator » Joi Mai 25, 2006 9:49 pm

Da e adevarat insa ca sa ne putem modela dupa invatatura lui HRISTOS,AP.PAVEL CE LE SPUNE CELOR DIN EFES PRIN CUVINTELE DIN EFESENI 4 CU 17 LA 32?
Si noi cum putem sa ajungem sa punem in practica zilnic aceste lucruri ca sa nu mai intristam DUHUL SFINT AL LUI DUMNEZEU?CE INDEMNURI SE TRANZMIT?
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Sâm Mai 27, 2006 2:26 pm

Apocalipsa 17:8 Fiara pe care ai văzut-o, era şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii (nu de la data când au crezut), se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este şi va veni.

De la intemeierea lumii inseamna ca nu a fost terminata sau scrisa la intemeierea lumii ci incepand cu intemeiere lumii a fost facuta cartea si apoi adaugati ulterior alte persoane :)...n-au fost scrise de la....si nu...n-au fost scrise la intemeierea lumii...

La intemeierea lumii a fost facuta o carte spirituala iar apoi au fost scrise numele oamenilor dupa faptele lor...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Dum Mai 28, 2006 12:10 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:45 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 12:14 pm

Oare de ce la ales Iesus pe Iuda daca el stia ca acesta o sa il tradeze :) Sau Iesus si-a dat seama ulterior de asta...Sau trebuia sa implineasca profetia ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Dum Mai 28, 2006 12:21 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:46 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Dum Mai 28, 2006 12:30 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:46 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Dum Mai 28, 2006 2:34 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:47 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Dum Mai 28, 2006 3:51 pm

Daniel ai dreptate important este pentru noi sa primim viata vesnica intr-o "alta lume"
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Lun Mai 29, 2006 10:03 am

acum mai e şi chestia asta, că dacă Satan şi demonii erau distruşi demult, împreună cu oamenii răi, noi nu am mai fi apucat să ne naştem...
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde Daniel » Lun Mai 29, 2006 10:35 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 3:48 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Alexandru » Sâm Iun 10, 2006 1:04 am

Daniel:
Si-atunci ne intrebam : Suntem niste marionete prin care Dumnezeu lucreaza!!??
Nu, nu, nici din greseala.
In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui...(Efeseni 1:4)
Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vecnica. (Ioan 3:16)
Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramine nici o jertfa pentru pacate...(Evrei 10:26-27)
Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta, si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaeasca... (Fapte 17:30-31)

Credeti ca sintem marionete sau robotii lui Dumnezeu?
Sintem dupa chipul si asemanarea Lui. Cine crede ca este din maimuta, sa faca ca si maimuta, cit despre mine, sint fiu de Dumnezeu.
Alexandru
Membru 24-bit
Membru 24-bit

Mesajde sofia » Sâm Iun 10, 2006 1:40 am

:shock: :x
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:10 am, modificat de 2 ori în total.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Alexandru » Sâm Iun 10, 2006 9:28 am

sofia:
Sintem marionete,adica am fost la creatie,dupa Isus am capatat constiinta de sine.
Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapineasca...peste tot pamintul..."(Genesa 1:26)
Daca analizam acest verset, reiese ca, omul avea la creatie capacitatea totala de gindire, i-a fost pusa in fata binele si raul, avea libertatea de a alege, aceeasi lucru avem si in ziua de az. Dumnezeu porunceste tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca, dupacare vine si avertizmentul ca si lui Adam"daca faci raul vei muri" a rinduit o zi ca sa fie judecata lumea, noi cei care sintem pe pamint.
Dumnezeu nu face oameni ca materie prima pentru focul din iad. Nu, nu, Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se pocaiasca. Daca vrei sa sofezi trebuie sa cunosti legea circulatiei, altfel nu ajungi departe. Totasa si noi sintem straini si calatori pe acest pamint, indiferent daca crede cineva sau nu, avem o alta destinatie, o alta tara, acolo unde florile nu vestejesc niciodata.
Alexandru
Membru 24-bit
Membru 24-bit

Mesajde calea » Sâm Iun 10, 2006 10:27 am

Bine ai venit pe forum Alexandru........... :lol:
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Sâm Iun 10, 2006 7:24 pm

A :roll: :roll:
Ultima oară modificat de sofia pe Lun Ian 01, 2007 2:10 am, modificat 1 dată în total.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Alexandru » Sâm Iun 10, 2006 9:23 pm

Sofia, multumesc pentru primire.
Zici ca:Omul la creatie nu avea chiar asa multe capacitati,altfel n-ar fi fost izgonit ci lasat sa manince din pomul vietii,adica sa devina vesnic precum Elohimii.
Vorbesti de Dumnezeu, ca a ramas sa traiasca vesnic? El este din vesnicie.
Omului, nu ia fost interzis sa nu minince din pomul vietii. In gradina era pintre alti pomi "...si pomul vietii in mijlocul gradinii, si pomul cunostintei binelui si raului." (Gen.2:9)
"Poti sa mininci dupa placere din orce pom din gradina;dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mininci, (2:16-17)
Sa nul acuzam pe Adam si Eva, aceeas lucru facem sau fac multi, foarte multi oameni si in zilele de azi. Dumnezeu ne vorbeste:"Plata pacatului este moarte". Citi sint cei care cred acest cuvint? Putini si foarte putini.
Adam cu Eva au pacatuit, plata era moartea. "Dumnezeu nu este om ca sa minta."
Despre botez, nu pot sa-ti spun ca, ai dreptate. Domnul Isus sa duce la Ioan pentru botez in apa Iordanului, Oare nu avea gindirea si inima dupa placul lui Dumnezeu? Eu am facut dupa porunca lui Isus "cine crede si se boteaza va fi mintuit." (nu am fost botezat de mic)
Faptul ca omul se separa de pamintul pe care sta ,e o eroare,acest pamint a fost creat ptr noi,dar noi il dispretuim in cautarea/nadejdea unui paradise lost despre care nu stim nimic,si uitam sa pretuim ceea ce avem deja.

Eu stiu foarte multe lucruri, despre locul unde voi merge ca sa traiesc vesnic. Cum as putea sa stau nepasator fata de o vesnicie, sa nu ma intereseze, Unde voi locui? Ce voi face? Cu cine voi fi? Sint multe intrebari esentiale pentru care avem nevoie de raspuns. Poate pe viito vei afla si raspunsurile la aceste intrebari.
-------------------------------------------------------
Lumea nu va iubeste pentru ca, nu sinteti din lume. (Isus Hristos)
Alexandru
Membru 24-bit
Membru 24-bit

Mesajde sofia » Dum Iun 11, 2006 2:00 am

Alexandru,geneza 3;22: Elohim au zis:iata,ca omul a ajuns ca unul din Noi,cunoscind binele si raul.Si acum,nu cumva sa-si intinda mina sa ia si din pomul vietii,sa manince din el si sa traiasca in veci.de aceea ,l-au scos afara din Eden etc.
Eu nu ii acuz pe Adam si Eva de nimic,dimpotriva,fara ei nu era nimic.
Asta am spus si eu,botezul e una si pocainta e alta.Botezul nu e pocainta si nici pocainta botez.
Omul adamic nu era ca acum,nu era nici intrupat,era un fel de duh in Eden.(gen 3;21)
Cit despre pacatul considerat adamic,se vede ca n-a fost pedepsit cu moartea.
Ideea cu pamintul-parte din creatie si el-era ca ca cei care nu-l pretuiesc cum merita,nu vor pretui nici ce-i asteapta mai departe.
Unde vei merge sa traiesti vesnic?Ai fost /ai vazut?
Eu nu ma ingrijorez,caci ce-i ptr fiecare ,e pus deoparte.Iar tot ce fac azi este temelia ptr miine.Acest miine este nenascut,in schimb azi imi apartine,iar ieri a murit.
De unde stii ca nu stiu raspunsurile la-ntrebari ?
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Alexandru » Dum Iun 11, 2006 2:28 pm

sofia :
Omul adamic nu era ca acum,nu era nici intrupat,era un fel de duh in Eden.(gen 3;21)
Sofia draga, hai sa citim din Genesa 2:21-22 Atunci Domnul Dumnezeu a trimes un somn adinc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om.
Pe ce te bazezi cind afirmi cele de mai sus? Daca tarina este materie, numai materie poate fi si omul dar omul are ceva in plus fata de materie, Duh de viata, Duhul lui Dumnezeu.
Cit despre pacatul considerat adamic,se vede ca n-a fost pedepsit cu moartea.
De fapt, ce este moartea? Este moarte fizica si moarte spirituala. Sint oameni care mor si fizic si spiritual. Zici tu,ca de unde stiu eu ca tu nu sti raspunsurile la intrebarile mele. Eu nu am sustinut acest lucru, nici eu nu pot da raspunsuri corecte sau sincere la toate intrebarile puse.
Unde vei merge sa traiesti vesnic?Ai fost /ai vazut?
Eu nu ma ingrijorez,caci ce-i ptr fiecare ,e pus deoparte.Iar tot ce fac azi este temelia ptr miine

Despre locul unde ma voi duce am putin habar, Dumnezeu prin dragostea lui mi-a aratat un fragment o crimpeie din acel loc. As dori ca si tu sa gusti putin din acel loc.
Sofia, sa nu te amageasca cel rau, cu gindul ca unde merge restul lumii, vei merge si tu.
"Nu va inselati: Dumnezeu nu Se lasa sa fie batjocorit. Ce samana omul, aceea si va secera. Cine samana in firea lui paminteasca, va secera din firea paminteasca putrezirea; dar cine samana in Duhul, va secera din Duhul viata vecinica. (Galateni 6:7-8)
Citim si din pilda "bogatului si al saracului", nu este un singur loc, sint doua locuri; cu Dumnezeu si fara Dumnezeu.Nu poate primii cununa si cel care alearga si cel care doarme, rasplatiti sint numai cei care alearga cum trebuie.
Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia.
Alexandru
Membru 24-bit
Membru 24-bit

Mesajde radu » Lun Iun 12, 2006 10:37 am

Dragă Alexandru, tu scrii: "Despre locul unde ma voi duce am putin habar, Dumnezeu prin dragostea lui mi-a aratat un fragment o crimpeie din acel loc. As dori ca si tu sa gusti putin din acel loc"

în vis ai primit acea viziune sau cum ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde Alexandru » Lun Iun 12, 2006 8:02 pm

radu:
în vis ai primit acea viziune sau cum ?
Nu in vis,eram in picioare linga sicriul lui binica. La incheierea slujbei de inmormintare, inainte de a pleca din curte la cimitir, s-a incheiat cu rugaciune, eram cu ochii inchisi si in acest timp am vazut un fragment, asa de clar am vazut parca eram acolo. A fost ceva frumos, din acel moment tinjesc dupa vesnicie cu un dor fierbinte.
Nu pingari singele lui Isus, facand pacate cu voia.
Alexandru
Membru 24-bit
Membru 24-bit

Următorul

Înapoi la Discuţii libere