de calea » Vin Apr 28, 2006 9:18 pm
Despre cartea vieţii se fac următoarele afirmaţii:
Exodul 32:32 Iartă-le acum păcatul! Dacă nu, atunci, şterge-mă din cartea Ta pe care ai scris-o!”
33 Domnul i-a zis lui Moise: „Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi şterge din cartea Mea.
Psalmi 69:28 Să fie şterşi din cartea vieţii şi să nu fie scrişi împreună cu cei neprihăniţi!
Luca 10:20 Totuşi, să nu vă bucuraţi de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.”
Filipeni 4:3 Şi pe tine, adevărat tovarăş de jug, te rog să vii în ajutorul femeilor acestora, care au lucrat împreună cu mine pentru Evanghelie, cu Clement şi cu ceilalţi tovarăşi de lucru ai mei, ale căror nume sunt scrise în cartea vieţii.
Apocalipsa 3:5 Cel ce va birui, va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu-i voi şterge nicidecum numele din cartea vieţii şi voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu şi înaintea îngerilor Lui.”
Apocalipsa 13:8 Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat.
Apocalipsa 17:8 Fiara pe care ai văzut-o, era şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este şi va veni.
Apocalipsa 20:12 Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
Apocalipsa 20:15 Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iazul de foc.
Apocalipsa 21:27 Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.
Două adevăruri rezidă din texte:
1. Suntem scrişi în ea înainte de întemeierea lumii
2.Putem fi şterşi din ea
Ce înseamnă asta?
După unii însemnă predestinare, după alţii precunoaştere a lui Dumnezeu dinainte........după alţii toţi oamenii sunt scrişi în cartea vieţii, iar cei răi sunt şterşi..........însă vedem că biblia spune că unii nu sunt scrişi în cartea vieţii..............dar dacă ar fi predestinare, nu sar mai putea şterege atunci din cartea vieţi.................dacă ar fi preştiinţă, la fel nu ar avea rost să-i scrie pe unii ca apoi să-i ştergă...........dacă ştie dinainte cine sunt fideli şi cine nu sunt.............atunci care e explicaţia?
Eu aşa înţeleg, Dumnezeu pe unii i-a scris în cartea vieţii pe baza că i-a cunoscut dinainte (după cum îşi vede părintele înclinaţiile copiilor lui dinainte de maturitate)............însă dacă copilul eşuează din chemarea şi planul Părintelui...........este şters din cartea vieţii.......iar cei care nu sunt scrişi în cartea vieţii, Dumnezeu nu i-a scris pentru că a văzut înclinaţiile lor rele, însă dacă ei se schimbă, şi fac o surpriză lui Dumnezeu (acestea sunt excepţii), atunci El îi scrie în cartea vieţii.........Aceasta e singura explicaţie plauzibilă...........care împacă toate textele.........
Ieremia 18:5 Şi Cuvântul Domnului mi-a vorbit astfel:
6 „Nu pot Eu să fac cu voi ca olarul acesta casă a lui Israel? zice Domnul. Iată, cum este lutul în mâna olarului, aşa sunteţi voi în mâna Mea, casă a lui Israel!
7 Deodată zic despre un neam, despre o împărăţie, că-l voi smulge, că-l voi surpa şi că-l voi nimici.
8 dar dacă neamul acesta, despre care am vorbit astfel, se întoarce de la răutatea lui, atunci şi Mie Îmi pare rău de răul pe care Îmi pusesem în gând să i-l fac.
9 Tot aşa însă, deodată zic despre un neam sau despre o împărăţie, că-l voi zidi sau că-l voi sădi.
10 Dar dacă neamul acesta face ce este rău înaintea Mea şi n-ascultă glasul Meu, atunci Îmi pare rău şi de binele pe care aveam de gând să i-l fac.”
Ultima oară modificat de
calea pe Vin Apr 28, 2006 9:22 pm, modificat 1 dată în total.