BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

descoperiri arheologice

Orice subiect teologic.

descoperiri arheologice

Mesajde calea » Dum Iun 04, 2006 6:13 pm

Am citit un articol intr-o revista menonita ca s-a gasit un osuar in Israel cu inscriptia "Iacov, Fiul lui Iosif, fratele lui Iesus". Autoritatile din Israel au spus ca este un fals si ca numai numele lui Iesus era pe osuar, restul fiind falsificat de o mana criminala. Ei au arestat proprietarul osuarului, dar din lipsa de probe I-au dat drumul. Insa savantii crestini spun ca totul este autentic si ca nimic nu a fost falsificat, ci ca ceea ce se considera a fi fals de catre autoritatile din Israel este din cauza curatirii inscriptiei, depunerile si crapaturile confirma autenticitatea. Daca voi stiti mai multe despre acestea, daca aveti un articol sau ceva comentarii va rog sa mi le trimiteti. Mersi. innoire@yahoo.com
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Dum Iun 04, 2006 7:58 pm

Nici nu ma mira de-a lungul istoriei oamenii au ars sute de manuscrise si documente care nu le justificau doctrina religioasa...de ce acum sa fie altfel.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde OryNider » Dum Iun 04, 2006 10:56 pm

Se pare că începe să fie acceptat ca autentic de comunitatea cercetătorilor:
http://news.nationalgeographic.com/news ... relic.html

Scrie în aramaică: "Ya'akov bar Yoseph akhui d'Yeshua."
adică tradus: "Ya'acov fiul lui Yosef fratele lui Yeshua"

Mai multe la
http://www.rsingermanson.com/html/james__bone_box.html.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde calea » Lun Iun 05, 2006 8:39 am

interesant............. :arrow:
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Iun 05, 2006 9:40 am

calea scrie:interesant............. :arrow:

interesant este si ca [alef+het] nu se traduce doar "frate" in sensul actual al cuvantului ci poate fi vorba si membrul aceluiasi trib sau popor (vezi: Numeri 16.10, 18.2, 2Samuel 19.13, Exod 2.11, 4.18, Deuteronom 15.12, Isaia 66.20, Neemia 5.1 ...)
cei care au gasit inscriptia au refuzat-o din prea mult zel
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Lun Iun 05, 2006 11:41 am

Bine aici este vb. despre "akhui" care se traduce cu frate. Asta nu ar aduce nimic nou sub soare, NT este clar in aceasta privinta iar cei care nu vor sa accepte realitatea o fac pe propria raspundere si doar cu scopul de a mai face un idol.

MariaB fara suparare :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Lun Iun 05, 2006 12:16 pm

Fratii lui Isus sint:Simion,Iuda,Iosif,Iacob si doua fete>
Marcu,6-3: nu este acesta FIUL MARIEI si nu sint FRATII LUI SIMION,IUDA ,IOSIF etc
Pai daca in fraza El este fiul Mariei,e clar ca ceilalti 4 baieti si cele doua fete sint fratii si surorile.Ca ideea nu cred ca era El e Fiul Mariei iar fratii si fetele sint comunitatea .
Isi spuneau frati,dar vedem ca ucenicii sint numiti ucenici,si fratii ucenicilor sint frati de singe.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde MariaB » Lun Iun 05, 2006 1:26 pm

Marcu,6-3: nu este acesta FIUL MARIEI si nu sint FRATII LUI SIMION,IUDA ,IOSIF etc
dar despre ceilalti nu mai spune ca sunt fiii Mariei, asa ca puteau fi doar copiii lui Iosif
o anumita citire a acestui verset jignea creditna populara in fecioria Mariei
si astfel s-a ajuns la exagerari si de o parte si de alta
dar adevarul, ca de obicei, este intotdeauna la mijloc
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Lun Iun 05, 2006 1:35 pm

Adevarul este ca Maria si cu Iosif au avut si alti copii mai ales ca ei erau casatoriti si erau o familie. Trebuie sa fi naiv sa crezi ca Maria nu a avut relatii cu Iosif...nu exista nici o lege care sa le interzica sa aibe relatii. Nici Dumnezeu nu le-a spus sa nu aibe relatii si nici nimeni altcineva nu le-a interzis asta. Nu exista nici o dovada istorica si scripturala ca cei 2 nu au avut relatii si alti copii ci din contra.

Va imbatati cu apa rece dragii mei :)...dar asta este fiecare crede ce doreste.

MariaB tu ce crezi mai exact ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Lun Iun 05, 2006 1:38 pm

până-ţi răspunde MariaB, adaug şi eu că în tradiţia ortodoxă se spune că Iosif avea 80 ani atunci când s-a căsătorit cu Maria, şi că acea căsătorie fusese făcută din raţiuni economice şi de ocrotire( :roll: )
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Iun 05, 2006 1:51 pm

marinaru scrie:tu ce crezi mai exact ?
eu cred ca, penutr credinta mea, daca Iosif si Maria au avut sau nu relatii sexuale, este ceva indiferent
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde sofia » Lun Iun 05, 2006 1:59 pm

Se poate ca Maria sa se fi recasatorit,caci Iosif intr-adevar era batrin.
Nu vad ce piedica ar fi avut ,caci nu apare nicaieri vreo revelatie in care sa i se ceara sa ramina domnisoara.
Noi vorbim aici de Biblie,nu de cultul lui Isis cu Horus rebotezat Maria cu pruncul.Lui Isis i se spunea si Fecioara cu pruncul..
Daca Biblia spune ca Isus avea frati,probabil ca chiar avea.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Lun Iun 05, 2006 3:36 pm

[quote="sofia"]Se poate ca Maria sa se fi recasatorit,caci Iosif intr-adevar era batrin[quote="sofia"]

de ce, Sofia, spui că Iosif era bătrân ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Lun Iun 05, 2006 3:57 pm

de ce, Sofia, spui că Iosif era bătrân ?[/quote]

Radu,buna intrebare,am citit undeva,dar nu mai stiu unde.O sa ma documentez si-ti spun.
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Lun Iun 05, 2006 8:59 pm

MariaB raspunsul tau nu poate decat sa ma bucure :) Inseamna ca ai facut ce progrese in adevar si valul care ti l-a pus biserica pe ochi incepe sa se dea la o parte...Succes in continuare :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Iun 06, 2006 9:12 am

sofia scrie:Se poate ca Maria sa se fi recasatorit,caci Iosif intr-adevar era batrin.
Nu vad ce piedica ar fi avut ,caci nu apare nicaieri vreo revelatie in care sa i se ceara sa ramina domnisoara.
femeile vaduve nu aveau cam nicio sansa se se recasatoreasca

sofia scrie:Daca Biblia spune ca Isus avea frati,probabil ca chiar avea.
doar ca termenul "frati" nu avea aceeasi semnificatie atunci cu acum

marinaru scrie:MariaB raspunsul tau nu poate decat sa ma bucure :) Inseamna ca ai facut ce progrese in adevar si valul care ti l-a pus biserica pe ochi incepe sa se dea la o parte...Succes in continuare :)
multumim! suntem multi care gandim si credem asa in Biserica
la ce val te referi?
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Mar Iun 06, 2006 9:22 am

şi eu am citit în multe locuri, dar nu în BIBLIE. Cei care au inventat această treabă că Iosif era bătrân doreau să susţină mitul fecioriei Mariei.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Iun 06, 2006 9:31 am

radu scrie:şi eu am citit în multe locuri, dar nu în BIBLIE. Cei care au inventat această treabă că Iosif era bătrân doreau să susţină mitul fecioriei Mariei.
da, se poate si asa, doar ca primele reprezentari ale lui Iosif il arata batran
in plus, el a iesit cam prea repede si brusc din viata lui Isus - poate chiar de batranete
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Mar Iun 06, 2006 10:36 am

MariaB valul prin care nu va lasa sa vedeti adevarurile scripturii.

De unde ideea ca Iosif era batran ? Exista vrun verset in scripturi pe care se poate specula in acest sens ? Maria era tanara asta este clar...nu vad de ce si Iosif sa nu fie tanar :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Mar Iun 06, 2006 11:24 am

marinaru scrie:MariaB valul prin care nu va lasa sa vedeti adevarurile scripturii.
si totusi, care val?

marinaru scrie:nu vad de ce si Iosif sa nu fie tanar :)
tocmai spusesem: se poate si asa, doar ca primele reprezentari ale lui Iosif il arata batran
in plus, el a iesit cam prea repede si brusc din viata lui Isus - poate chiar de batranete
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Mar Iun 06, 2006 11:51 am

MariaB Iosif si Maria si-au indeplinit scopul si anume sa aibe grija de Iesus cat acesta a fost mic iar Maria sa il nasca. Din ce reprezentari il vezi tu pe Iosif batran ? De unde tragi aceasta concluzie...Biserica catolica nu accepta idea ca Maria ar mai fi avut alti copii si faptul ca ea si cu Iosif ar fi avut relatii. Daca tu nu consideri asta important este un pas...poate asa cum ai vazut asta ai sa vezi si altele...:)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Mar Iun 06, 2006 9:34 pm

In Matei1,25 spune ca Iosif a luat-o la el pe sotia lui,dar n-a cunoscut-o pina ce ea a nascut pe Fiul ei.

In Ioan,2;12,Isus s-a coborit la Capernaum cu mama lui,fratii lui si ucenicii lui
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Lun Iun 12, 2006 8:20 am

sofia scrie:In Matei1,25 spune ca Iosif a luat-o la el pe sotia lui,dar n-a cunoscut-o pina ce ea a nascut pe Fiul ei.

In Ioan,2;12,Isus s-a coborit la Capernaum cu mama lui,fratii lui si ucenicii lui

un alt pasaj biblic ar mai fi:

Luca 8:20  Cineva I-a spus: „Mama Ta şi fraţii Tăi stau afară şi vor să Te vadă.”
21  Dar El, drept răspuns, a zis: „Mama Mea şi fraţii Mei sunt cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, şi-l împlinesc.”

în versetul 20 este evident că termenul "fraţi" nu se referă la veri sau fraţi de credinţă, pt. că altfel cum ar fi dat Isus răspunsul pe care l-a dat ?
Aici e clară diferenţa între fraţii de carne din versetul 20 şi fraţii de credinţă din versetul 21. Deci Isus a avut fraţi de trup.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Iun 12, 2006 9:20 am

radu scrie:Luca 8:20  Cineva I-a spus: Mama Ta şi fraţii Tăi stau afară şi vor să Te vadă
este evident că termenul "fraţi" nu se referă la veri sau fraţi de credinţă, pt. că altfel cum ar fi dat Isus răspunsul pe care l-a dat ?
nu estre deloc evident!!!!!!!!
aici, fratii reprezinta familia lui Isus, cu sau fara frati de sange
in plus, frati de sange puteau sa fie doar din partea tatalui - asa ca aceasta nu este deloc o dovada ca Maria ar mai fi avut si alti copii
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Lun Iun 12, 2006 12:19 pm

Eu nu inteleg de ce anumite denominatiuni insista ca Maria nu a mai avut alti copii. Care este sensul ? Eu cred ca scriptura este foarte clara in acest sens...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Lun Iun 12, 2006 12:47 pm

dacă Maria ar mai fi avut copii, nu ar mai fi avut sens Cultul Fecioarei Maria.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Lun Iun 12, 2006 1:08 pm

radu oricum nu are sens :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Lun Iun 12, 2006 1:13 pm

radu scrie:dacă Maria ar mai fi avut copii, nu ar mai fi avut sens Cultul Fecioarei Maria.
exact - sau cel putin, nu in aceasta forma
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde sofia » Mar Iun 13, 2006 9:35 am

Pai cultul Fecioarei Maria reiese ca are un alt cult la baza,un cult al femeilor care adorau o fecioara si nu aveau relatii intime cu sotii lor vreo 2 luni pe an.Deci sotii s-au cam suparat,la cratita nu,in pat nu,cu sarpele am vazut cum a fost,ia uite ma la ele cum si-o iau in cap!
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Mar Iun 13, 2006 9:37 am

da şi în păgânism întâlnim numeroase zeiţe, trebuia şi cultul creştin să adopte una, nu ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Mar Iun 13, 2006 9:45 am

Defapt fiecare popor a bagat in crestinism propria traditie.La noi nu este ignatul,rusaliile (ielele) ?etc E drept ca ii trebuie cuiva putin curaj sa se scuture de acestea,dar fiecare poate alege.Fiecare isi alege orizontul ,daca poate,daca nu,i-l aleg altii.
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Mar Iun 13, 2006 9:49 am

sofia scrie:Defapt fiecare popor a bagat in crestinism propria traditie.La noi nu este ignatul,rusaliile (ielele) ?etc E drept ca ii trebuie cuiva putin curaj sa se scuture de acestea,dar fiecare poate alege.Fiecare isi alege orizontul ,daca poate,daca nu,i-l aleg altii.

super, îmi place cum gândeşti : gândirea ta se situează pe nivele înalte şi este naturală, nealterată.
Da, să ne scuturăm de toate tradiţiile păgâne păgubitoare !
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Mar Iun 13, 2006 11:51 am

Radu,mersi,nu stiu daca merit laude-dar ma bucur de incurajari.
Sa stii,eu in aceasta cautare am plecat cu un bagaj religios sarac-3 rugaciuni,ceva cruci si niste acatiste in care nu prea credeam nici eu.In schimb ideea centrala era sa-mi demonstrez intiietatea mea de crestin asupra paginilor (ce consideram atunci pagini).Sa demonstrez ca albul e superior negrului,ca un negru nu poate fi copilul Tatalui.Si m-am lovit de mulatrii.(am inceput "sa vad " -sa cunosc -sa aflu)
Mi-e rusine cum gindeam atunci,eram tare oarba.
Si am luat la cercatat vechiturile,marginile,pina am ajuns in centrul a toate :Isus.
Patima de inceput s-a transformat in curiozitate,respect,nejudecare,nearuncare cu piatra,cunoastere si in final iubire.Asa am invatat sa iubesc oamenii.Sa scap de egoismul din mine.Prin cunoastere.
Cit priveste adorarea unor chestii pagine-nu inteleg cum se sarbatoresc rusaliile-deja omul a devenit atit de orbit in iconoclasm si-l apara cu atita ardoare,incit ma tem ca lucrurile asa vor ramine deocamdata.
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Mar Iun 13, 2006 12:22 pm

Sofia, nu-mi permit să fiu în postura de a te lăuda ci în postura de a admira cunoştinţele pe care le posezi şi mai ales concluziile sincere pe care le tragi.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde marinaru » Mar Iun 13, 2006 1:11 pm

revenind la descoperiri arheologice :)
marinaru
Membru Special
Membru Special

Înapoi la Orice Subiect