Dar dar Domnul Isus nu ia acuzat nici odată că aceste interpretări care le-au luat din Babilon despre viaţa după moarte ar fi greşite. Dinpotrivă El s-a confruntat cu saducheii care nu acceptau învierea morţilor pe care o considerau babilonie.
Să revenim la subiect, românii îşi pun problema dacă va fi liber la sacrificarea porcilor de Crăciun conform tradiţiei?!
Un articol care dezbate acest subiect:
http://www.telegrafonline.ro/1195423200 ... itiei.htmlNu este vorba doar de Crăciun ci şi cu orice altă ocazie cum e Paştele Ortodox sau alte ocazii când poporul Român are obiceiul să mănânce carne.
Dacă animalele nu sunt sacrificate prin lăsarea sângelui să curgă în pământ, confor puţinelor porunci din lege care sunt valabile pentru cei dintre Neamuri, conform Conciliului apostolic de la Iesusalim, animalele sunt considerate sugrumate, de exemplu dacă sunt omorâte prin împuşcare cu ajutorul pistolului cu aer comprimat, etc.
O mică istorie ar fi că am început să am o alergie din perioda când s-a făcut în casă purcei de lapte la rotisor şi am inhalat mirosul care s-a produs în timpul preparării, dar eu nu am ştiut nimic doar am observat că că am dureri abdominale, îmi ies diferite alergii pe piele şi buze fără a şti că sunt provocate de la diferite alimente, până în anul 2000.
Din 1995 de când am fost operat de ocluzie (intest.) am putut mânca apapent orice dar am aflat mai târziu că e o păcăleală. Dar după 1995 am suportat carfofi firţi ceea ce nu am putut mânca de la 7 ani când pentru prima dată am început să mă forţez să mănânc mâncare gătită, altceva decât lapte de vită sau capră. În anul 2000 când am avut enterocolită (intest.) şi 3 luni de spitalizări datorită unei maladii aderenţiale de la vâsta de 2 ani, şi datorită problemelor cu fierea care doar anul acela în perioada sesiunii Univesitare de vară le-am avut (eram în anul III din V), am avut spitalizări una după alta timp de trei luni. În timpul acestor spitalizări medicum ma sfătuit să nu mănânc mâncări care îmi provoacă greţă sau reacţii alergice, asftel după ce timp de o săptămână m-am hrănit doar cu lapte, lapte prin de oaie cu pâine, caş de oaie şi am băut ceai în loc de apă am început să suport tot mai multe alimente, însă nu am mai putut suporta produsele din carne de porc. Cartofii am putut în continuare să îi consum şi chiar şi gulii fierte ceea ce nu am mai putut să le suport deloc până în 2000 şi chiar şi acum nu prea le suport fierte.
După anul 2005 în special în 2008 am observat că nu mai pot consuma prea multă carne indiferent că era pe pui, curcan sau vită iar începând cu anul acesta nu suport aprope deloc carnea în special cea importată din Ungaria ca diferite produse de carne în special de curcan care le-am folosit ca înlocuitor la carnea de porc. Deci mă întreb dacă nu cumva faptul că s-a oprit în U.E. sacrificarea animalelor şi s-a trecut la omorârea lor prin metode alternative, îmi provoacă mie probleme deoarece eu sunt mai sensibil cu aparatul digestiv. De când s-a desfinţat măcelăria din oraş care tăia pui şi îi vindea în aceiaşi zi fără ca carnea să fie congelată, de câte ori descongelează maicămea pui, simpt un miros uşor de deg sau carne moartă şi carnea rată ca şi cum s-ar fi adus în România toate resturile din U.E. care nu le-au putut vinde şi apoi au fost ambalate din nou.
E doar o ilustrare faza cu resturile pentru a arăta cum mă simpt eu, indeea e că am impresia că mănânc animale moarte (sugrumate) şi probabil asta îmi provoacă greţă mai mare pe măsură ce mănânc. Vara aceasta am întâmpinat ceva asemănător şi cu carnea de vită când după ce am încercat să mestec o bucată a trebuit să scuip tot deoarce mi-a provocat greaţă. Asta după aşa dintr-o dată, trei săptămâni la rând până când am renunţat să consum carne de vită pentru o perioadă de timp până când se rezolvă problemele.
Până anul acesta am maicămea a cumpărat doar carne proaspătă care nu era congelată deloc, acum astfel de carne nu e de găsit probabil din cauza noilor metode implementate de normele U.E.
Probabil protecţia animalelor o să se maturizeze până la urmă şi o să prefere viţa unui om în defavoarea a şapte viţei, este o crimă. Să nu protejezi oamenii sau să îi ţii în viaţă cu medicamente antialergice cu efecte secundare în loc să laşi modul înţelept cu care stămoşii noştrii sacrificau animalele în toate perioadele de timp de cât e lumea.
Iată ceea ce s-a întâmplat în Israel în primul secol acum se întâmplă la nivelul U.E. şi probail se va extinde la nivel mondial.
Conform Bibliei sângele reprezintă viaţa, iar dacă viaţa nu se scurge în timp se scurge sângele, animalul se va numi sugrumat. Aceaşi principiu este asemănător şi la oameni, vezi Geneza 4:10. Însă în lege se cerea o exactitate foarte mare în jertfele de curăţire unde capul viţeluşei trebuia retezat printr-o singură lovitură, astfel nu provoca un chin lung iar viţa rămânea în sânge şi astfel cei care erau unşi cu acest sânge erau curăţaţi, conform legii lăsate de Iahve. Creştinii cred că prin jertfa Domnului Isus acest tip de jertfire nu mai este necesar şi rămâne doar jertfirea animalelor pentru a fi consumate pentru hrană.
Textul care arată că toţi credincioşii dintre naţiuni trebuie să se ferească de animale sugrumate este în Faptele Apostolilor 15:20.
Din păcate toţi au înţeles greşit şi consideră că manualul care a fost dat poprului evreu nu trebuie respectat ci trebuie să facă contra indicaţiilor manualui fiecare încercând să aducă diferite explicaţii.
De pildă dacă îţi cumperi un model nou de automobil sau un calculator mai nou şi sofisticat şi producătorul te pune să semnezi o înţelegere cu o listă de lucruri care nu ai voie să le faci pentru ca produsul să facă obiecul garanţiei, şi să nu se întâmple accidente, unii vor alege să respecte cât mai strict lista cu înţelegeri pe care probabil o va studia şi învăţa cu atenţie.
Apoi când produsul este deja lansat pe piaţă şi lista cu indicaţiile din manual sunt cunoscute de majoritatea potenţialilor cumpărători, producătorul decide să reducă lista doar la câteva puncte care ar putea deveni fatale produsului dacă nu sunt respectate. Astfel un cumpărător nou aude de la prieteni cum că producătorul produsului pentru care are interes a făcut o reducere drastică în lista cu cerinţe necesare şi practic ele pot fi cumprinse în câteva cuvinte pe care le înţelege orice om simplu, la care adăugat şi o explicaţie detaliată care cuprinde sfaturi de unilizare şi înţelegere a manualului original.
Astfel, el cumpără produsul cu scopul de a ajuta familia şi citeşte tot manualul să se convingă însă din motive necunoscute nu respectă doar ce a auzit de la prieteni. După un timp el produce un accident în care îşi pierde viaşţa familia lui şi alţii sunt accidentaţi, iar el este judecat penal şi aruncat în închisoare.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)