bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

rugăciune

Motive pentru rugăciune.

rugăciune

Mesajde calea » Mar Apr 11, 2006 11:02 pm

Rugăciunea este cea mai importantă disciplină a creştinului.........
cum explicaţi rugăciunea în duhul şi nu cu mintea?
1Corinteni 14:14
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Mie Mai 10, 2006 12:15 pm

prin rugăciunea în limbi neînvăţate, necunoscute, alte limbi - glossolalia, sau xenolalia - rugăciunea în limbi cunoscute dar nu pentru cel care se roagă.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Lun Mai 29, 2006 11:54 pm

sters
Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:32 pm, modificat 1 dată în total.
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Mar Mai 30, 2006 8:15 am

sofia scrie:Daca va imaginati ca va coboriti mintea in inima si o umpleti cu iubire
Daca incepeti atunci sa va rugati constientizind ce spuneti
Atunci si Tatal isi pleaca privirea zimbind copiilor sai preaiubiti.

Sofia, faci o referire la rugăciunea inimii sau rugăciunea practicată de călugării isihaşti ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Mar Mai 30, 2006 9:27 pm

Da intradevar rugaciunile se fac in multe feluri si sint flolosite in multe moduri ,insa intradevar dupa cum a explicat Sofia ,daca ele sint facute cu sinceritate , in credinta si staruinta ele ne sint ascultate si raspunsul fiecare il primim in fiecare zi dar ,nu reushim sa-l intelegem!si de multe ori sintem egoisti in ce cerem si ce cerem!
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde sofia » Joi Iun 01, 2006 7:38 am

[

Sofia, faci o referire la rugăciunea inimii sau rugăciunea practicată de călugării isihaşti ?[/quote]

Draga Radu,habar n-am cum e cu rugaciunea inimii sau cum se roaga isihastii.Am citit cite ceva despre modul de viata isihast si mi-a placut,am citit si despre Arsenie Boca.Eu nu apartin nici unui cult,nu stiu decit Tatal nostru.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 8:53 am

Sofia, şi eu sunt tot de părerea ta, că rugăciunea cea mai primită la Domnul este cea pe care o spunem cu propriile cuvinte. Eu te întrebasem de rugăciunea isihastă deoarece ştiu că acei călugări experimentează anumite stări extatice, cum ar fi lumina mistică pe care unii dintre ei susţin că o văd. Ti-aş recomanda cartea "Rugăciune şi lumină mistică" de Calciu Dumitreasa :) , unde este tratat acest subiect. Nici eu nu aparţin de vreun cult, încerc să iau ce este bun de la fiecare. Mă bucur că şi tu gândeşti la fel.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde sofia » Joi Iun 01, 2006 11:02 am

sters
Ultima oară modificat de sofia pe Joi Iul 06, 2006 5:34 pm, modificat 1 dată în total.
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde marinaru » Joi Iun 01, 2006 11:09 am

Dar nu crede-ti ca este bine sa ne rugam si cum a spus Iesus ? Tatal nostru ?
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 11:57 am

marinaru scrie:Dar nu crede-ti ca este bine sa ne rugam si cum a spus Iesus ? Tatal nostru ?

eu zic că da.

Sofia, de fapt, călugăria nu este voia lui Dumnezeu, dar, totuşi rugăciunea practicată asiduu şi trăirea unei vieţi curate preced o apropiere de Dumnezeu. Sunt de părere că modul de viaţă aşa cum îl întâlnim la cultele neoprotestante este mai de preţ în ochii lui Dumnezeu, adică izolarea caracteristică acelor mistici călugări blochează comunicarea cu lumea nepocăită şi astfel, lumina care ar trebui să lumineze în întuneric ajunge să fie stinsă.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Iun 01, 2006 1:13 pm

radu scrie: izolarea caracteristică acelor mistici călugări blochează comunicarea cu lumea nepocăită şi astfel, lumina care ar trebui să lumineze în întuneric ajunge să fie stinsă.
oare chiar asa?
de ce mai spune atunci Isus: tu, cand te rogi, sa te rogi in ascuns Tatalui...?
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde OryNider » Joi Iun 01, 2006 1:26 pm

MariaB scrie:oare chiar asa?
de ce mai spune atunci Isus: tu, cand te rogi, sa te rogi in ascuns Tatalui...?

Rugăciunea în ascuns poate fi făcută şi dacă trăim în societate şi nu izolaţi de aceasta. Izolarea faţă de lume dusă la extrem este la menoniţi de exmplu unde comunităţi întregi trăiesc în chibuţe izolate de lume, ori nu trăim în necazul cel mare încă să fie persecuţiile atât de mari să ne izolăm astfel. La mănăstiri mai vin oamenii în perelinaj şi deci mai au contact cu lumea, problema e că cei care umblă la mănăstiri sunt convertiţi deja şi deci călugării nu au la cine să depuie mărturie prin modul lor de viaţă care nu are aşa mare valoare ca dacă ar fi sfinţi în viaţa din societate.

Coloseni 3:12  Astfel, deci, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 1:29 pm

ory are mare dreptate, eu aş adăuga şi versetul:

Ioan 17:15  Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău.

Rugăciunea în ascuns nu presupune izolarea de semeni. Reciproc, călugării,care trăiesc destul de izolat, se roagă numai în ascuns, oare nu fac rugăciuni în comun ? Şi cum mai este cu principiul enunţat la Matei 18.20 : Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.&#8221;. Domnul vrea o Biserică unită nu credincioşi izolaţi.
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Iun 01, 2006 1:39 pm

OryNider scrie:La mănăstiri mai vin oamenii în perelinaj şi deci mai au contact cu lumea, problema e că cei care umblă la mănăstiri sunt convertiţi deja şi deci călugării nu au la cine să depuie mărturie prin modul lor de viaţă care nu are aşa mare valoare ca dacă ar fi sfinţi în viaţa din societate.

nu stiu exact cum este in manastirile ortodoxe, dar manastirile catolice au fiecare cate un "scop": unele ingrijesc bolnavi, altele au grija de copii, altele se ocipa cu publicarea si raspandirea materialelor scrise... - toate acestea presupun contacte cu restul societatii, de unde vin copii, bolnavii, cei care citesc...
sunt si comunitati in care nu ai ocazia sa iesi, dar aici se confectioneaza haine si ustensile pentru cult si pentru cei care sunt nevoiti sa iasa in lume prin insasi chemarea lor
mi se pare ca organizarea este chiar buna, nu doar necesara!

de exemplu:
mama este croitoreasa si mi-a facut multe lucruri pe care sa le port la scoala, la teatru...
daca mama ar fi ales sa iasa..., in loc sa stea in casa sa-mi faca unele lucruri, nu as prea fi avut cu ce ma imbraca - parinti mei au avut o stare materiala la limita, dar au stiut sa o folseasca frumos
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 1:41 pm

adevărul e, MariaB, că şi în poză ai un jerse foarte drăguţ
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Joi Iun 01, 2006 1:53 pm

radu scrie:adevărul e, MariaB, că şi în poză ai un jerse foarte drăguţ
chestia cu gaurele am crosetat-o eu (in trenul care ma ducea la casa de copii unde am lucrat o vreme)

dar rochia de mireasa mi-a facut-o mama - din trei fulare
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde sofia » Joi Iun 01, 2006 2:19 pm

Ok,mi-a placut ceea ce am citit din partea voastra.
Marinaru,Iesus ne-a dat Tatal nostru ca rugaciune,este una dintre cele mai puternice rugaciuni existente,si voi reveni asupra acestui lucru.
Radu, trebuie sa te trag de mineca :nu exista mai de pret,mai de putin pret etc in ochii nostri,mai pagini,mai albi,mai negri.Totul este de la Tatal,acolo este adevar,judecata,totul.Fiecare isi urmeaza calea care i se potriveste sufletului sau,Isus nu a spus fii calugar,fii femeie de servici sau pilot.
Omul este lumina lumii,este de la Tatal.Unde sta el,ca-i chilie sau vila ,nu conteaza.
Nu exista mai de pret si mai de nepret,aici este o capcana venita de pe vremea cunoasterii binelui si raului,de pe vremea lui Adam,atunci a intrat in lume Gresala,caci grabiti fiind,Adam si Eva n-au avut rabdare sa-i desavirseasca Tatal,au vrut sa se desavirseasca singuri,si uite-asa binele a ajuns sa fie considerat rau si raul bine.De aceea au fost izgoniti,sa nu devina cumva nemuritori si pierduti in Gresala.
Lumina care lumineaza in intuneric nu se va stinge niciodata,va veni si vremea ei sa straluceasca in splendoare,acum este aparent stinsa,caci trebuie protejata.

Rugaciunea in ascuns are mai multe conotatii :in suflet,nu cu mintea,ci cu inima ascunsa de minte,caci mintea este inselatoare in rautate si judecata;
in ascunsul camarutei ptr a te putea concentra in liniste ;in ascuns,adica cu sinceritate,nu ptr fala in fata oamenilor.

Rugaciunea Tatal nostru este vindecatoare de suflet si trup,el fiind format din cuvinte,cum la-nceput a fost Cuvintul,vibreaza in om daca este recitat meditativ si nu vorbe insiruite cu mintea-n alta parte.
Astfel el echilibreaza urmatoarele glande:pituitara,pineala,tiroida,timusul,gonadele,suprarenalele.
Pituitara este cea mai inalta glanda,ea este legata de lumina si tacere.
Pineala reprezinta punctul de plecare al embrionului uman.
Tiroida este influentata de decizii si actiuni.
Timusul e legat de inima.Etc..
Rugaciunea meditativa,cum sa-i spun altfel,desi intelesul cuvintului meditatie este asa denaturat,inseamna primul pas spre vindecare,rebransarea celui ce se roaga la sursa spirituala a Creatorului,golirea Eu-lui in favoarea fortelor Creatorului care tisnesc in profunzimile tale.
Ioan 10;34 : Isus a spus: nu este scris in legea voastra : "Eu am zis:sinteti Dumnezei ? "
sofia
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 2:27 pm

MariaB scrie:dar rochia de mireasa mi-a facut-o mama - din trei fulare

păi şi i-a ajuns mamei tale materialul furnizat de 3 fulare pt o rochie ?
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde radu » Joi Iun 01, 2006 2:31 pm

sofia scrie:Radu, trebuie sa te trag de mineca
.

Dragă Sofia, nu mă poţi trage de mânecă pt. că am un tricou cu mânecă scurtă :D - am glumit... :wink:

Sunt de acord că rugăciunea reprezintă un puternic factor vindecător, atât trupeşte cât şi sufleteşte ...
radu
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Vin Iun 02, 2006 10:51 am

radu scrie: şi i-a ajuns mamei tale materialul furnizat de 3 fulare pt o rochie ?
da - si a fost rochie lunga
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Vin Iun 02, 2006 11:01 am

Cu privire la rugaciune eu am cateodata ceva momente ciudate...pur si simplu ma rog fara cuvinte...foarte bizar dar parca este ceva ce traiesc cu inima ca o comunicare cu spiritul...imi este greu sa explic.
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde MariaB » Vin Iun 02, 2006 11:30 am

marinaru scrie:Cu privire la rugaciune eu am cateodata ceva momente ciudate...pur si simplu ma rog fara cuvinte...foarte bizar dar parca este ceva ce traiesc cu inima ca o comunicare cu spiritul...imi este greu sa explic.
rugaciunea nu necesita cuvinte, doar omul necesita cuvinte
de ce sa fie ciudat?
catolica
MariaB
Membru 64-bit
Membru 64-bit

Mesajde marinaru » Vin Iun 02, 2006 11:52 am

Nu stiu nu m-am gandit ca mai sunt si alte persoane care simt asta cateodata...
marinaru
Membru Special
Membru Special

Mesajde Alexandru » Sâm Iun 10, 2006 11:23 am

Maria B.:
parinti mei au avut o stare materiala la limita, dar au stiut sa o folseasca frumos

O rugaciune scurta care ajunge pina in cer.
Alexandru
Membru 24-bit
Membru 24-bit

Înapoi la Rugăciune