Draga Daniel........eşti un scump........nu e nici o răutate în postarea ta...eu sunt de acord cu tine, sunt momente în viaţă când nu numai a bea puţin este păcat, ci şi când mănânci, şi nu mă refer la îmbuibare...sunt momente de amărăciune ca să dau un exemplu, mai repede fugim la un pahar, decât să ne punem pe genunchi şi să ne smerim, să-i cerem dragostea lui Dumnezeu să ne indunde şi să ne vindece de teamă, amărăciune, frustrare...etc..............e mult mai uşor să alergăm la pahar, la ciocolată, la prăjitură, la televizor, etc...........
Să facem din ele falşi mângâietori..................
Uneori însă nu cred că este greşit să consumăm alcool, dar trbuie să ţinem cont de:
starea sănătăţii noastre
de cadru ca să nu poticnim
de limitele fiinţei noastre ca să nu ne ameţim........oricum noi nu vrem să bem ca să vedem cât rezistăm până unde putem merge şi să nu ne îmbătăm.............
Nu, noi bem cumpătat...........uneori cu fraţii, sau la o masă...........însă cei care nu au Spiritul Sfânt nu pot să discearnă că sunt momente când Dumnezeu ne chemnă la abstinenţă, la post, la luptă spirituală, la lucrarea sa,...........sunt momente de gen Nunta din Cana...........în viaţa de creştin.........sunt de acord............de fapt nu regulile ar trebui să ne indice nouă
cât să bem sau
când să bem ci Duhul Sfânt.
pe unii creştinii Dumnezeu îi cheamă la o sfinţenie mai mare, poate că în viaţă au avut probleme cu alcoolul, sau tatăl lor a avut probleme cu alcoolul, atunci Dumnezeu poate să ne îndemne personal (nu la toţi valabil) să renunţăm complet la alcool.
Şi bine este ca omul să mănânce carne să nu bea vin sau să facă ceva ca poticnire.(Romani 14:21).
În ce priveşte cuvântul din greacă pentru vin şi must, eu ştiu că sunt două cuvinte diferite.................