![]() |
Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi. |
nu!calea scrie:Tatăl şi Fiul sunt descrişi prin expresia: "Noi"
Dar Dumnezeul Bibliei este descris prin expresia "Eu".........curios nu?
despre Dumnezeu, omul nu poate vorbi decat prin analogii cu lucruri create!radu scrie:nu funcţionează analogia spaţiu - Dumnezeu din simplul motiv că Dumnezeu este fiinţă iar spaţiul un lucru creat.
MariaB scrie:despre Dumnezeu, omul nu poate vorbi decat prin analogii cu lucruri create!radu scrie:nu funcţionează analogia spaţiu - Dumnezeu din simplul motiv că Dumnezeu este fiinţă iar spaţiul un lucru creat.
calea scrie:Lasă teoria Waelsch cu pluralitatea de persoane pentru cuvântul Elohim,
Căci acest plural nu se referă la un plural de persoane cum cred unii teologi care vor să susţină prin orice doctrina trinităţii, căci tot expresia Elohim este folosită pentru Moise, care a fost o singură persoană (Exod 4:16; 7:1), şi pentru Baal care a fost un singur zéu (1Împăraţi 18:27), sau pentru alte zeităţi false (Geneza 35:2,4; Exod 12:12; 18:11; 23:24).
Prin urmare expresia Elohim se referă la pluralul de maiestate al Creatorului. În acest sens, iată ce se recunoaşte în cartea „Teologie elementară” p.41,42: „Faptul că substantivul este consecvent folosit cu forme verbale la singular, cu adjective şi pronume la singular susţine acest fel de plural. Pluralul maiestăţii denotă măreţia şi supremaţia nelimitată a lui Dumnezeu.”
(Notă cel ce a scris cartea aceasta este un trinitarian şi recunoaşte lucrul acesta)
calea scrie:Biblia când vorbeşte despre Sine, vorbeşte ca şi cum ar fi o singură persoană nu mai multe, El nu spune:
"Viu suntem NOI", ci "Viu sunt EU"............(Ezechiel 33:11 BCR).
Iar când vorbeşte de Tatăl şi Fiul spune la plural:
23 Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, şi vom locui împreună cu el.
Iar când vorbeşte despre El, Isus vorbeşte la singular din nou:
Ioan 14:21 Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, şi Mă voi arăta lui.”
Tatăl şi Fiul sunt descrişi prin expresia: "Noi"
Dar Dumnezeul Bibliei este descris prin expresia "Eu".........curios nu?
marinaru scrie:Exod 7:1 IHVH a zis lui Moise: ,,Iata ca te fac ELOHIM(Dumnezeu) pentru Faraon; si fratele tau Aaron va fi proorocul tau.
pentru ca textele neotestamentare au avut un timp mult prea scurt pana la stabilirea canonului (doua sute de ani), nebeneficiind de perioasda de oralitate (o mie cinci sute de ani, de exemplu, pentru textele veterotestamentare)marinaru scrie:TATAL este SINGURUL DUMNEZEU. Nu spune ca Sfanta Treime. Nu spune altceva...
DE CE ?
simplu:radu scrie:pentru un simplu cititor al Bibliei ca mine, nu văd de ce s-a intodus în dogmatica creştină această doctrină a trinităţii
si totusi, limba ebraica nu cunoaste pluralul majestatii in afara termenului Elohim, unde se prea poate ca noi sa il interpretam astfel, prin contaminare...Lucian scrie:Forma de plural Elohim este o particularitate a V.T.care nu apare in alte limbi semitice.
Este pluralul maiestatii.Faptul ca substantivul este consecvent folosit cu forme verbale la singular,cu adjective si pronume la singular sustine acest fel de plural.Pluralul maiestati denota maretia si suprematia nelimitata a lui Dumnezeu.
da, si?radu scrie:MariaB, dotrina trinităţii nu a fost ceva de la sine înţeles, ea s-a născut în mijlocul multor controverse pe această temă, care au fost însoţite şi de vărsări de sânge.
dar salvarea chiar au cautat-o oamenii in credinta in Isus, doar ca si-au exprimat-o in fel si chip...radu scrie:oricum ar fi, pierdem din vedere următorul adevăr: nu doctrinele ne salvează ci credinţa în Isus.
este un punct de vedere, dar putem privi si altfelmarinaru scrie: se inventeaza lucruri confuze, ritualuri nescripturale, traditii, obiceiuri
astfel gandind, ma intreb ce nevoie au sotii ca sotiile sa le faca de mancare: doar stiu si singuri...marinaru scrie:Ce nevoie mai au oamenii de Papi, Patriarhi, Lideri Bisericesti daca ei toti pot intelege si talmaci cuvantul ?
ideea asta de unde vine?marinaru scrie:se vine cu ideea ca doar BISERCA o poate face si nimeni altcineva.
cei care fac astfel, nu dupa traditia crestina o fac, ci dupa invataturi lumestimarinaru scrie: pentru ca oamenii sa considere ca cuvantul este greu de inteles si sa se duca la LIDERI sa caute MANTUIREA.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator