era vorba de celibatul preotilor catolici...radu scrie:celibatul este menţionat biblic
sa nu il acceptam pentru ca nu este biblic, dar sa acceptam un preot cu mai multe sotii - pentru ca este biblic?!?
![]() XHost |
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
era vorba de celibatul preotilor catolici...radu scrie:celibatul este menţionat biblic
unde vorbeste scriptura despre "a nu avea mai mult de o sotie"?marinaru scrie: nici un crestin nu are voie sa aibe mai mult de o sotie. Legea lui Cristos nu prevede asta...Scriptura nu obliga pe nimeni nici sa aibe sotie nici sa nu aibe. Pavel este destul de clar mai ales ca explica pe indelete
MariaB scrie:unde vorbeste scriptura despre "a nu avea mai mult de o sotie"?marinaru scrie: nici un crestin nu are voie sa aibe mai mult de o sotie. Legea lui Cristos nu prevede asta...Scriptura nu obliga pe nimeni nici sa aibe sotie nici sa nu aibe. Pavel este destul de clar mai ales ca explica pe indelete
VT este plin de personaje cu mai multe sotii (vezi Patriarhii, regii), dar nimeni nu este condamnat pentru asta
si atunci, de ce sa condamnam pe baza textului bilbic celibatul preotesc?
MariaB scrie:da, se vorbeste desptre acestia, dar sunt condamnati ceilalti? NUradu scrie: bărbatul unei singure neveste...
vom muri si vom vedea!calea scrie: o să trezeşti la judecata când tradiţia şi teologia catolică nu o să facă doi bani
eu cerusem exemple biblice de refuz ale poligamiei - nu eu insist sa ma tin aproape de textul biblic in litera lui, refuzand Crestinismul trait ulterior scrierii textelor...calea scrie: Tu nu pricepi că pt. creştini nu e valabil V:T. cu poligamia?
Dă-ne tu exemple de creştini poligami în NT...
doar Dumnezeu ne judeca - nu ne putem judeca unii pe altii in mod obiectiv pentru ca omul nu are aceasta capacitatecalea scrie: e timpul să te trezeşti şi să laşi învăţăturile demonice
mi se pare ca nu se poate chiar din cauza legilor statului roman: daca esti in liceu, nu poti fi casatoritradu scrie:păi şi se pot ordina şi seminarişti care sunt căsătoriţi ? Dacă este o alegere, ar trebui să se poată ...
tot ce am spus stiu sigurcalea scrie:Şti ceva sigur în această privinţă?
MariaB scrie:nu tocmai!radu scrie:oricum ar fi, tot papa decide !
papa nu are putere de decizie in probleme de credinta sau morala, ci doar proclama hotararea Consiliului Episcopal (al carui membru este)
stim!radu scrie:nu ştim noi ce jocuri se fac la nivel înalt
schimbari se fac continuu - iar cei care critica un anumit aspect, de multe ori critica un trecut peste care s-a cam "trecut"...marinaru scrie:MariaB ma indoiesc eu ca or sa fie ceva schimbari in binesau ca or sa fie ceva schimbari...
la Conciliul Vatican IImarinaru scrie:Liturghia in limba poporului ? Adica nu se mai face in latina nu...asta banuiesc ca vrei sa spui...Cand s-a produs aceasta schimbare ?
parerea tamarinaru scrie:nu asta este problema la biserica catolica...problema cea mai mare este idolatria care este de sute de ani si care nu se schimba.
ma indoiesc eu ca or sa fie ceva schimbari in bine sau ca or sa fie ceva schimbari
MariaB scrie:mi se pare ca nu se poate chiar din cauza legilor statului roman: daca esti in liceu, nu poti fi casatoritradu scrie:păi şi se pot ordina şi seminarişti care sunt căsătoriţi ? Dacă este o alegere, ar trebui să se poată ...
nu stiu daca are rost sa judecam Biserica Catolica dupa o regula de ordine interioara care chiar urmeaza a fie schimbata curand...
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori