BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

ce salvează

Discuţii teologice depre salvarea din păcat.

ce salvează

Mesajde calea » Dum Apr 16, 2006 8:33 am

Ce salvează:
harul sau credinţa sau faptele, sau pocăinţa sau botezul?
care este raportul dintre ele în procesul salvării?
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde Vizitator » Lun Apr 17, 2006 10:28 pm

Fiti împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultatori, înselîndu-va singuri.
Iacov 1:22

pentru ca încercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decât aurul care piere si care totusi este cercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos,
pe care voi Îl iubiti fara sa-L fi vazut, credeti în El, fara sa-L vedeti, si va bucurati cu o bucurie negraita si stralucita,
pentru ca veti dobîndi, ca sfârsit al credintei voastre, mântuirea sufletelor voastre.1 Petru 1:7-9

Vezi ca credinta lucra împreuna cu faptele lui, si, prin fapte, credinta a ajuns desavârsita.Iacov 2:22

Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
si am auzit un glas din cer, care zicea: Scrie: Ferice de acum încolo de mortii, care mor în Domnul! -Da ,zice Duhul ,ei se vor odihni de ostenelile lor, caci faptele lor îi urmeaza!,
Apocalipsa 14:12,13

Deci , vom fi mantuiti prin fapte ca urmare a credintei noastre .Faptele sunt oglindirea credintei pe care o avem . Iar cand spun fapte ma refer la actiunea de a asculta de Dumnezeu.
Si credinta care mantuieste nu este numai de a crede cu mintea in ceea ce a facut Dumnezeu ci de a te increde in tot Cuvantul lui Dumnezeu si in toate promisiunile lui Dumnezeu.

Sa nu uitam ca Dumnezeu este cu toti cei ce ii pazesc poruncile si il iubesc. ( Ioan 14:23 )
Vizitator

Mesajde calea » Mar Apr 18, 2006 1:46 pm

Draga Daniel...........crezi că noi putem CÂŞTIGA Mântuirea prin ceea ce facem noi?
Sau mai degrabă mântuirea (salvarea, iertarea, răscumpărarea, îndreptăţirea) o primim în dar prin harul (favoare nemeritată) Lui?

Iar faptele bune sunt efectul primirii mântuirii?
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Mar Apr 18, 2006 4:01 pm

Ap Petru la intrebarea ridicata prin cuvintele din 2 Petru 1 cu 2 la 11 ne da raspuns!Insa noi trebuie sa intelegem ceea ce se explica in versetele5la11 si sa punem in practica ,fiinca stim caci ce se intimpla dacanu putem sa facem ce este scris!Acestea sint conditiile!Descrise clar ,pe intelesul fiecaruia !
<<Cinstiti>>1 petru 2cu 17
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Mar Apr 18, 2006 4:42 pm

Mesaj sters . Imi pare rau pentru inconvenient.
Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:02 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde vizitator » Mar Apr 18, 2006 6:09 pm

Eu ti am dat aceste versete din 2 petru 1 cu 2la 11 fiinca omul SA AJUNGA la noua personalitate si sa ajunga sa se faca PARTAS FIRII DUMNEZEIESTI TREBUIE SA ISI DEA TOATE SILINTELE CA SA UNEASCA CU CREDINTA ,FAPTA,CU FAPTA CUNOSTINTA,CU CUNOSTINTA,INFRINAREA,CU INFRINAREA RABDAREA,CU RABDAREA EVLAVIA,CU EVLAVIA DRAGOSTEADE FRATI,CU DRAGOSTEA DE FRATI IUBIREA DE OAMENI.....>>
Deci daca acest lant se rupe si una din calitati lipseste ce se intimpla?Toate acestea ne ajuta sa ajungem la starea noii personalitati care este condusa de ce?
Duhul pe care L-a PUS DUMNEZEU SA LOCUIASCA IN NOI SI NE VREA CU GELOZIE PENTRU SINE.Iacov 4 cu 5la17.
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Mar Apr 18, 2006 8:22 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:03 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde calea » Mar Apr 18, 2006 9:34 pm

aşa este dragă Daniele............fie ne hrănim creştem şi ne maturizăm fie.....murim şi reveim în lume..............
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Mar Apr 18, 2006 11:29 pm

Da ,Daniel sint d acord cu tine in ce zici caci ;<<Daca>>Vedem caci azi foarte multi spun ca se hranesc si sint maturi ,insa care este problema esentiala?
Scolile teologice ,seminarele, facultatile crestine sint pline de astfel de persoane si vedem caci cuvintul acum si pe calea internetului se raspindeste cu repeziciune foarte mare si fiecare are ocazia sa cerceteze Biblia atit ;<<On>> cit si ca si carte.Si totusi care este partea esentiala care nu se intelege si practica?Stii ce spune ap.Pavel prin cuvintele din Filipeni 3 cu 7 la 19.unde este azi gindul multora si in ce multi isi petrec zilnic cea mai mare parte din viata,cu cit caci zic caci doresc sa faca voia lui Dumnezeu?Isus prin cuvintele din Ioan 5 cu 39 la 44 ce spune?Si ce putem noi sa invatam din cele scrise?
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde Daniel » Mie Apr 19, 2006 7:03 pm

Ultima oară modificat de Daniel pe Mie Iun 21, 2006 5:03 am, modificat 1 dată în total.
Daniel
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde calea » Mie Apr 19, 2006 8:56 pm

Draga Daniel
Ai dreptate..........trebuie să ne lepădam de toate teoriiile noastre sofisticate şi să acceptăm doar instruirea prin Cuvânt venită de la Domnul..........şi binenţeles să fim împlnitori nu doar ascultători.............
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Joi Apr 20, 2006 9:05 am

Atunci ,haideti ;Sa sa ne apropiem cu o inima curata ,cu credinta deplina ,cu inimile stropite si curatite de un cuget rau si cu trupul spalat cu o apa curata.Sa tinem fara shovaire la marturisirea nadejdii noastre,caci credincios esteCel ce a facut fagaduinta.Sa veghem unii asupra altora ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune!
Deci nu e vorba nici de filozofii nici de invataturi,nici de teologii ci de aplicare si de cugetare la Legea Domnului si a gasi placere in a practica ce invatam si vorbim!
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Mântuire.

Mesajde Waelsch » Vin Apr 28, 2006 12:19 am

Cred cä aici se face o confuziune.

Existä 2 etape: mântuirea si sfintirea. Aparte trebuie vorbit de räscumpärare.

Spun "mântuirea". De salvat, te salveazä la spital. (Dacä vorba asta ar fi româneascä, ar fi: "a säuba" sau "a säia", cari nu existä.)

De räscumpärat, Christos ne-a räscumpärat cu sângele lui. Oricine crede în el si cere ca räscumpärarea de pe cruce sä-i fie aplicatä, se mântuieste.

Deci mântuirea e o clipä, un act de credintä.

Sfintirea e un proces ce tine de toatä vieata omului. Toatä vieata ne luptäm cu päcatul, iar legätura noasträ cu Christos oscileazä. Si cred cä absenta faptelor e un examen care aratä cä persoana respectivä încä nu a primit mântuirea, cäci dacä suntem mântuiti, Christos vieazä în noi, si cu el laolaltä facem ce facem bun.
Waelsch
Membru Argint
Membru Argint

Mesajde calea » Vin Apr 28, 2006 7:50 am

Mântuirea în greacă "sozo" se referă la mântuirea pe care o primeşte credinciosul când crede în Isus, şi când este spălat de păcate, dar NT mai vorbeşte de o mântuire fie când murim şi trecem la cele veşnice, fie când va veni Domnul............când vom fi glorificaţi împreună cu El (1Petru 1:9).
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde vizitator » Dum Mai 14, 2006 7:57 am

Cu privire la acest lucru si Invatatorul Legii a fost interesat si l-a intrebat pe Isus intr-un mod ispititor:
<<Invatatorule>>
Sa nu fim si noi ispititori in aceasta privinta si daca dorim sa fim sinceri sa stim ce avem de facut ,atunci o sa intelegem ce Isus a spus si o sa aplicam in viata noastra pilda <<Samariteanului>> din Luca 10cu 30la37 si raspunsul o sa-l primim ,conform cu cele relatate si explicate de Isus,dar sa nu fim si noi ca si acest invatator al Legii!
vizitator
Membru Argint
Membru Argint

Re: ce salvează

Mesajde OryNider » Lun Aug 06, 2012 12:31 am

A "crede" şi a te "boteza" sunt doar demersuri sau paşi care sunt obligatorii aşa cum vedem la sfârşitul evangheliei după Marcu, dar nu sunt singurii paşi ci sunt cei mai importanţi.
Dacă cineva este mântuit se vede prin faptul că se angajează ori se consacră în serviciul Domnului, se leagă în jug împreună cu Mesia pe care îl reprezintă în orice loc.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde innoire » Dum Mai 26, 2013 1:07 pm

Pasi spre mantuire>
1. Auzirea Cuvantului despre mantuire
2. Credinta in mantuire
3. Pocainta spre mantuire
4. Botezul si esti mantuit daca ramai smerit
Dumnezeu este iubire.
innoire
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969

Mesajde OryNider » Joi Iun 20, 2013 9:23 pm

Să luăm exemplul predicii apostolului Simon Petru din Faptele Apostolilor capitolul 2.

1. Auzirea Cuvantului despre mantuire
Bărbaţii izraeliţi au auzit o istorisire scurtă cum Dumnezeu a ales poporul Israel şi cum s-a ajuns ca poporul să-l de-a pe mâna romanilor şi să-l răstignească pe Fiul lui Dumnezeu. Cuvântul era despre cum să se scape din judecata care cădea pe acea generaţie vicleană.

2. Credinta in mantuire
Credinţa era că cele auzite sunt adevărate, adică odată ce aude evanghelia, vestea bună, auzitorul ori cei care primesc 'cuvântul', iau aminte la informaţiile primite, au o încredinţare neclintită că cele auzite sunt adevărate.
Credinţa nu este în mântuire ci "credinţa care vine prin auzirea 'cuvântului' vestit" este "credinţa" care vine de la Avraam, "tatăl tuturor credincioşilor", care era necintită cu privire la făgăduinţa că Sara care era bătrână şi stearpă va naşte un copil din care se va naşte un popor mare ca stelele cerului.
Credinţa în mântuire e impropriu a spune, ci mai departe apostolul a vorbit despre "credinţa în făgăduinţa" Tatălului pe care au auzito de la Mesia.

3. Pocainta spre mantuire
Pocăinţa vine cu întoarcerea la Dumnezeu, în ebraică însemnă "Te Şuva" - Te Salvează, Salvează-te, întoarce-te, dar mai există şi un alt cuvânt arameic care arată această străpungerea în inimă care au avut-o izraeliţii care au auzit "cuvântul" lui Simon Petru. Aceasta este împlinirea poruncii din Deuteronom unde scrie să nu fim tari la cerbice (să nu ne încruntăm, încăpăţânăm, ş.a.) ci să fim circumcişi în carnea inimii noastre.

4. Botezul si esti mantuit daca ramai smerit
Când Mesia spune "oricine crede şi se va boteza va fi mânuit, şi cine nu osândit", nu arată că "pocăinţa" e unul din paşi pentru că el mai spune şi că nu a venit pentru neprivăniţi ci pentru păcătoşi. Deci dacă cineva e neprivănit e suficient să creadă în Mesia şi să se boteze pentru Mesia.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde innoire » Vin Noi 15, 2013 1:32 pm

Toti sunt pacatosi din pricina pacatului mostenit si toti au nevoie de pocainta. Nu exista nici unul, nici unul macar care sa faca binele in chip desavarsit, deaceea toti mor. Daca ar exista vreun om care sa faca binele in chip desavarsit nu ar muri, deoarece nu ar putea fi condamnat la moarte. Ori faptul ca toti mor, arata ca toti pacatuiesc intr-un fel sau altul.
Dumnezeu este iubire.
innoire
Membru Special
Membru Special

Anul naşterii: 11 Noi 1969

Înapoi la Doctrina mântuirii