BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Când a fost făcută lumina?

Orice subiect teologic.

Mesajde stefi » Mie Feb 20, 2008 8:15 pm

In ce zi a aparut lumina, in ziua 1 sau a patra ?
Evrei4;12 " Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri .... "
stefi

Mesajde calea » Joi Feb 21, 2008 12:10 pm

lumina a părut din prima zi.probabil sursa de lumina a fost însuşi Dumnezeu sau slava Lui, iar în apatra zi au apărut luminătorii fizici, soarele, luna, stelele..........
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde stefi » Dum Feb 24, 2008 12:23 pm

calea scrie:lumina a părut din prima zi.probabil sursa de lumina a fost însuşi Dumnezeu sau slava Lui, iar în apatra zi au apărut luminătorii fizici, soarele, luna, stelele..........

Probabil ?! Cum intelegi lumina din ziua I-a ? Ai versete biblice cu care sa-ti sustii afirmatia ?
Evrei4;12 " Caci Cuvantul lui Dumnezeu este viu si lucrator, mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri .... "
stefi

Mesajde nicu » Dum Feb 24, 2008 6:29 pm

Daca intunericul era pe fata adancului, pe pamant, dar nu in inimile oamenilor, si daca lumina a
fost despartita de intunericul noptii, nu de cel spiritual, trebuie sa fie lumina de la astrul zilei...
nicu
Membru Nou
Membru Nou

Mesajde OryNider » Dum Feb 24, 2008 7:21 pm

Ziua se deosebeşte de întuneric prin faptul că ziua e lumină iar noaptea e întuneric, dacă nu era lumină nu era nici zi şi deci prima zi a creaţiei ar fi minciună.

Când se zice că Dumnezeu a aşezat pe cer luminătorii şi stelele se referă din punctul de vedere al unui observator terestru şi se referă la primul cer care este bolta cerească văzută de pe Pământ.

Dacă Dumnezeu l-ar fi inspirat pe Moise să scrie din punct de vedere al unui observator din afara atmosferei Pământului, sau de pe orbită, nu ar fi înţeles nimeni Geneza în cea mai mare parte din istoria omenirii.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde stefi » Dum Feb 24, 2008 8:14 pm

Draga Orynider
Unde scrie ceea ce zici tu ? De unde aceasta interpretare ? Ai sustinere biblica ? Biblia se refera la Facere in absolutul ei, nu doar intr-o parte a universului, iar ziua si noaptea nu avea rost sa o specifice daca nu avea legatura cu ideea de om, de ce sa apara o lumina materiala in alta parte a universului daca nu avea nici o legatura cu omul si sa fie mentionata de Dumnezeu in ziua I. Ce rost avea sa faca Dumnezeu o lumina materiala in alta parte a universului , pentru ce si pentru cine, mai ales ca nu o specifica asa cum spui tu sau cum s-ar intelege la modul material cum e descris in ziua a patra.

Draga Nicu
Cum e cu lumina din ziua a 4-a , pentru ca atunci apare soarele si luna sau mai bine zis lumina materiala ?
stefi

Mesajde OryNider » Dum Feb 24, 2008 9:10 pm

stefi scrie: Draga Orynider
Unde scrie ceea ce zici tu ? De unde aceasta interpretare ? Ai sustinere biblica ? Biblia se refera la Facere in absolutul ei, nu doar intr-o parte a universului, iar ziua si noaptea nu avea rost sa o specifice daca nu avea legatura cu ideea de om, de ce sa apara o lumina materiala in alta parte a universului daca nu avea nici o legatura cu omul si sa fie mentionata de Dumnezeu in ziua I. Ce rost avea sa faca Dumnezeu o lumina materiala in alta parte a universului , pentru ce si pentru cine, mai ales ca nu o specifica asa cum spui tu sau cum s-ar intelege la modul material cum e descris in ziua a patra.

Dragă Ştefi, am zis eu că lumina din prima zi a creaţiei era materială? Tu ce crezi în cer unde e scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi vin îngerii să i se închine este tot timpul noapte şi nu este zi deloc?

Pe de altă parte ştii că ziua marţiană este aproape la fel de lungă cu cea de pe Pământ, măsurând exact 24 de ore, 39 de minute şi 35 de secunde ?

Tu nu mai înţeles bine, de exemplu dacă condiţiile climatice sunt nefavorabile şi e ceată 3 zile pentru cel care s-a născut atunci soarele şi stelele apar pe bolta cerească în prima zi cu condiţii favorabile adică ziua a patra, dar el poate deosebi ziua de noapte şi în primele 3 zile.

Însuşi rolul de luminători ai corpurilor cereşti este rolul pe care îl puteau înţelege oamenii pe parcursul istorie, astăzi noi ştim că chiar poziţia axei Pământului faţă de Soare determină anotimpurile, astfel dacă emisfera nordică e mai aprope de Soare este vară la noi iar dacă emisfera sudică e mai aproape de Soare e vară în Australia. Astfel nu doar lumina ci şi căldura şi magnetismul care vin de la Soare sunt esenţiale pentru Pământ, ca să nu intru în mai multe detalii ...

Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric.

De aici rezultă că ziua şi noaptea existau deja când au fost aşezaţi luminătorii pe bolta cerească tradusă de Cornilescu cu întinderea cerului, şi ei aveau rolul să stăpânească peste acestea, deasemenea nu zice că asftel a fost creată lumina ci zice că ei aveau rolul să despartă lumina de întuneric. Dacă înainte "Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric" (Geneza 1:5) în mod supranatural, acum Luminătorii fiind vizibili pe bolta/întinderea cerească fac acest lucru în mod natural.
Dar, dacă va face cineva să păcătuiască pe unul din aceşti micuţi, care cred în Mine, ar fi mai bine pentru el să i se lege de gât o piatră mare de moară şi să fie aruncat în mare. (Marcu 9:42)
OryNider
Membru cu statut special
Membru cu statut special

Anul naşterii: 31 Aug 1976

Mesajde calea » Lun Feb 25, 2008 10:04 am

Iata susţinerea Biblică pentru o lumină în afara soarelui:

Apocalipsa 21:22  În cetate n-am văzut nici un Templu; pentru că Domnul Dumnezeu, Cel Atotputernic, ca şi Mielul, sunt Templul ei.
23  Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu şi făclia ei este Mielul.24  Neamurile vor umbla în lumina ei şi împăraţii pământului îşi vor aduce slava şi cinstea lor în ea.
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde adycel » Lun Feb 25, 2008 9:12 pm

1. Stiind ca Universul se afla intr-o expansiune continuua, cum ramane cu sorii si stelele ce s-au format, au aparut de-a lungul miliardelor de ani, stiindu-se ca Dumnezeu si-a incheiat creatia dupa ziua a sasea. ??? A cui creatie sunt aceste stele sau chiar galaxii ???

2. Dumnezeu a creat lumina. El este Atotputernic si Atotstiutor. Cum explicati faptul ca in Geneza se afirma : "...Dumnezeu a vazut ca lumina era buna..."???. El a vazut acest lucru doar dupa ce l-a creat, si nu stia dinainte ca era buna ??? si pentru cine era buna ???

3. Cum explicati crearea intunericului, in ce a constat acesta, fiindca Dumnezeu cand a creat lumina, logic reiese ca intunricul exista deja, fiindca D-zeu afirma ca a despartit lumina de intuneric ? In ce a constat intunericul, nu se poate pune problema universului material fiindca stelele inca nu existau, nici galaxii, iar un Univers doar cu luna si soare si pamant nu stiu cum arata ???

4. Ory, bravo ce gandire, cum adica D-zeu nu i-ar fi dat lui Moise toate detaliile, cum adica soarele si stelele existau inca din prima zi dar erau ascunsi ? In cazul acesta il faci indirect mincinos pe Dumnezeu, cand afirma ca soarele si stelele apar doar in ziua a patra, dar nu le-a spus oamenilor de atunci sa nu ii poticneasca in vremea aceia. Dar oare D-zeu nu stia caci cuvintele din Geneza vor ajunge si la urechile zilelor noastre si ca stiinta va descoperi acest lucru, iar in cazul acesta Dumnezeu ar fi discreditat in fata oamenilor ???

5. Ory, care este bolta cereasca, daca tot o iei cu stiinta si cu iesirea in spatiu atunci raporteaza-te la perioada noastra nu la perioada lui Moise. Hotaraste-te din ce perspectiva vorbim, Geneza inteleasa prin prisma celor din vechime, a celor din vremurile noastre sau vorbim intr-un absolut ??? Si atunci bolta o percepi tu de pe pamant aceasta luand conturul planetei noastre, insa daca iesi in spatiu la milioane de km. departare poti sa definesti unde se afla bolta cereasca ??? Ce intelegi tu prin ceruri ???

6. Lumina pe care a creat-o Dumnezeu o raportezi la ce ? Fiindca ideea de lumina in spatiu nu exista iar daca privesti pamantul din spatiu lumina materiala nu exista ci doar se poate observa cum pamantul pe o parte straluceste, mai mult, reflecta lumina trimisa de soare iar daca afirmi ca soarele ar fi fost ascuns sau nevazut de pe pamant pana in ziua a patra atunci pamantul era luminat de ce anume ???

7. Calea tu vrei sa spui ca Slava lui Dumnezeu despre care se vorbeste in Apocalipsa se afla in Univers in distanta dintre pamant si soare, raportand creatia la cum o percepeti voi ???
"Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18

www.freewebs.com/crestininabsolut
adycel
Membru Bronz
Membru Bronz

Mesajde calea » Lun Feb 25, 2008 9:33 pm

Dragă adycel

întrebări putem pune şi noi..........dă-ne tu răspunsurile la întrebări...........dacă ai mai multă lumină...........
calea
Membru Special
Membru Special

Mesajde adycel » Lun Feb 25, 2008 9:41 pm

Un om care pune intrebari mi se pare normal ca sa primeasca raspunsuri mai intai. Poate ca nu stiu, cine stie, de aceia te-am intrebat pe tine si pe Ory ca vad ca le cam aveti cu astea... :)
"Neprivind noi la cele ce se vad, ci la cele ce nu se vad, fiindca cele ce se vad sunt trecatoare, iar cele ce nu se vad sunt veonice." 2 Corinteni 4;18

www.freewebs.com/crestininabsolut
adycel
Membru Bronz
Membru Bronz

Înapoi la Orice Subiect