![]() XHost |
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
Moderator: MariaB
pe ce iti bazezi aceasta credinta?sofia scrie: eu cred ca catolicii ar lua-o de la capat,daca ar putea-cu inchizitia,ma refer.
cui nu-i pasa?sofia scrie:Faptul ca nu le pasa ce au facut mi se pare ca nu-i impiedica sa aiba adepti multi si ferventi care nu se gindesc o clipa ca acest cult a omorit oameni.
nu Biserica a ucis, ci oamenii unui anumit timpradu scrie: scuzele aduse de catolici nu au nici o valoare - BISERICA LUI DUMNEZEU nu ucide oameni, niciodată
ramane cum s-a stabilit!marinaru scrie:deci cum ramane cu succesiunea apostolica in acest timp ??? I-a aprobat pe ei Dumnezeu in acest timp ?
atentie: nimic pe lumea asta nu poate fi TOTAL!marinaru scrie:esti naiva daca crezi ca timp de 700 de ani biserica nu a fost corupta TOTAL.
se face aceasta diferenta in practicarea credintei crestine catolice, dar fiecare credincios dupa limitele proprii - Dumnezeu nu asteapta de la noi sa fim perfecti, ci sa fim crestinimarinaru scrie:macar cauta sa faci diferenta intre Dumnezeul Adevarat si idolatrie...
numarinaru scrie: Isaia
explica in detaliu ce inseamna de fapt un idol si cum un om taie un lemn pune pe foc si din acelasi lemn face si un idol si se inchina la el...Nu ti se pare o asemanare cu ceea ce fac fratii tai ?
spune-m, te rog, unde ai vazut tu la mine marginire si indoctrinare?sofia scrie:Eu nu te condamn si nu te critic pe tine,ci sistemul de marginire si indoctrinare
inteleg, dar nu inteleg de ce nu vezi tu sistemul prin exemplul meu, ci prin prejudecati si situatii istorice depasite de mult timp in sistemul actual...sofia scrie:Maria scumpa si draga,eu ti-am spus ca nu te critic pe tine,ci sistemul,tu nu esti sistemul(sper).
eu spuneam ca 8inmi accept religia asa cum imi accept familia - seful ti-l poti schimba oricand, familia poti doar sa o parasesti...sofia scrie:Acuma,daca tu iti accepti religia ptr ca asa vrei,este alegerea ta,asa cum acepti si un sef bun sau prost.
asa ma invata si religia measofia scrie:cum sta situatia din punctul meu de vedere:noi toti sintem copii ai Tatalui,unic creator
nici familia mea nu este perfecta, nu este Dumenzeu insusi, si totusi, este un mediu care ma duce la Dumnezeu...sofia scrie:cind spui ca-ti accepti religia ,accepti o chestie omeneasca, prin care nu-nseamna nicicum ca ajungi unde speri
exact!sofia scrie:Noi oamenii avem o cale pe care Isus a sfintit-o,aceea a iubirii,aceea a nejudecarii de aproape,aceea de a ne comporta ca si cind formam un intreg desi avem constiinte de sine individuale.
da, si am invatat asta in mediul catolic - privind din exterior, si mie mi se parea la fel!sofia scrie:Nu sintem aici ptr a ne lupta ptr intiietate.Nu sintem aici ptr a tine te miri ce sarbatoare din calendar,nici ptr a ne spovedi la popa.Noi nu sintem aici sa dam acatiste pentru 50 mii bucata,nici sa punem icoane pe pereti,nici s-aprindem candele
Noi nu suntem aici sa plimbam moaste,sau sa fim mai buni decit altii,sau sa iubim pe papa sau pe Teoctist.II iubim si pe ei,dar nu numai
parerea ta!sofia scrie:Ritualurile bisericii omoara scinteia data omului de divinitate.Il ancoreaza in vulgar,dind iluzia de D-zeu.
asa este si invatatura in comunitatea mea de credintasofia scrie:Fiecare trebuie sa fie ceea ce este destinat,un fiu al luminii,parte dintr-un intreg luminos creat de Tatal,iar din creatie face parte totul,de la pamintul pe care calcam pina la cel din puscarie care a omorit pe cineva.
asa fac oameniisofia scrie:Oamenii separa rugaciunea la biserica de viata cotidiana,dar totul este un intreg,caci nu ne lasam mintea la biserica si fundul acasa.Pe simplul motiv ca asa ne-a facut Tatal.
sunt fobii omenesti, inclusiv printre oamenii biserici (pentru ca si ei sunt tot oameni)...sofia scrie: Multi nu realizeaza cit sint de mintiti si condusi prin frica,inclusiv frica sa nu speli duminica,frica ca-ti pierzi jobul,frica de ziua de miine,frica de hoti etc.
se facemarinaru scrie:Ce crede-ti se poate face o comparatie intre inchizitie si musulmanii fanatici din ziua de azi ?
da, sunt mult mai putine "capete incoronate" musulmane, altfel...marinaru scrie:Dar si o diferentaMusulmanii nu au o asa mare autoritate
![]()
![]()
eu am acceptat Catolicsmul si ma simt implinitasofia scrie:Eu nu am acceptat catolicismul si ma simt mai bine.
nicidecumsofia scrie:Mie mi se pare ca ocolesti subiectul.Sincer.
Tot timpul o dai cotita cu intrebari .
eu vorbesc despre credinta mea si raspund la observatiile care nu reflecta tocmai realitatea catolica, ci doar o parte a eisofia scrie:Mi se pare ca propagi acesasta miscare care pierde adepti(lumea se mai si desteapta).
nu acestea, ci credinta mea ma face sa ma simt implinita in Catolicismsofia scrie:Tu spui ca te simti implinita in catolicism.Ce te implineste?Crima?Uimitor.Minciuna? Statuile?
actualul mod de a trai crestineste in Catolicism imi aduce liniste si implinire sufleteasca, imi permite sa ma cunosc pe mine insami si sa-i inteleg pe cei din jur... toate acestea se obtin traind Catolicsmul, nu procurand vreo reteta mai mult sau mai putin catolicasofia scrie:Dar ce aduce noul catolicism?
si chiar este, pentru el insusisofia scrie:Fiecare om,secta ,si ce vrei tu considera ca credinta lui/ei este o implinire.
nici eu nu prea inteleg - partea asta de inchinare eu nu o practic (dar nu este acesta un motiv sa le-o refuz celorlalti)sofia scrie:D-zeu si Isus sint perfecti,iar restul amanunte,de ce sa ma-nchin la idoli de lemn si morti?
adica, ar trebui sa renunt la sotul meu, pentru ca al tau este perfectul?!?sofia scrie:Iubirea sotului meu ptr mine este primul motiv ptr care traiesc,nu mi-am pus niciodata problema daca el e perfect sau nu.Dar acum ,gindindu-ma,el este perfect.
cu ce scop?marinaru scrie:MariaB desi Legea lui Moise nu este valabila pentru un crestin eu te sfatuiesc sa cauti cum erau pedepsiti idolatriSau in general cauta in scriptura sa vezi ce le spunea Dumnezeu evreilor sa le faca idolatrilor...
exact asta am spus si eusofia scrie:ideea era ca sotul tau ar trebui sa fie perfect ptr tine.
Catolicismul este religie crestina, bazata pe Isus Cristos si invatura lui - si asa l-am acceptat si eusofia scrie:cita vreme tu ai acceptat catolicismul care n-are legatura cu ideea de Isus si cu ce a spus el.
marinaru scrie:MariaB imi poti arata unde a invatat Iesus tot ce faceti voi ?
OryNider scrie:Totuşi la înălţare le-a cerut ucenicilor să discipolizeze toate naţiunile şi să le înveţe tot ceeea ce El a poruncit, iar pe vremea aceea la evrei încă mai era tradiţia să consemneze toate evenimentele importante şi să trimită scrisori în toate ţinuturile unde trăiau evrei. Deci El nici nu le-a spus să nu folosească acest canal.
Înapoi la Confesiunea Catolică.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator