Iadul, ca loc de chin literal si etern, a fost inventat de filozofii pagani, ca un sistem religios de a "civiliza", de a face pe oameni mai morali. Insa nu e bine, nu e drept sa inventam minciuni, ca prin ele sa apropiem pe oameni de moralitate, de dreptate.
In Vechiul Testament oamenii - fie cei drepti, fie cei nedrepti, erau considerati ca fiind "adormiti" in tarana pamantului, unde asteptau judecata.
"Multi dintre cei care dorm in tarana pamantului se vor trezi: unii pentru viata vesnica si altii pentru rusine si dispret vesnic" Daniel 12:2
Asadar si cei mai conservatori traditionalisti sadisti iadisti ar trebui sa accepte macar acest adevar, ca pana la judecata nimeni nu este in iad. Si chiar am auzit pe un pastor baptist de la Vocea Evangheliei - care spunea> Fratilor, iadul inca nu s-a deschis, ci se va deschide numai dupa mia de ani".
In Vechiul Testament nu apare niciodata cuvantul iad, ca un mare lac de foc, ci sheol, expresia locului unde sunt mortii. Insa cu timpul, in perioada elenistica, cand evreii au fost fortati de catre cuceritorii lor greci sa imbratiseze elenismul si credintele grecesti, multi au cedat adevarul si traditia lor Biblica si au preluat conceptul de iad pagan.
Despre judecati>
Biblia descrie 3 tipuri de judecati, in afara de judecata care incepe de la, sau cu casa lui Dumnezeu - 1Petru4:17:
"Caci suntem in timpul cand judecata incepe de la casa lui Dumnezeu. Si daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor care nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu?" Evreii mozaici nu se mai pun aici, ca ei nu mai sunt casa lui Dumnezeu, ci crestinii sunt acea casa acum, asadar evreii mozaici au fost judecati si pedepsiti, iar casa lor a ramas pustie - Matei 23:38> "Iata, vi se lasa casa pustie"
Judecatile viitoare
1.Judecata neamurilor inainte de Armaghedon Apocalipsa 19:1-21
2.Judecata natiunilor si a lui Israel in Mileniu Matei 19:27-29, Luca 19:11-27
3.Judecata finala de la tronul alb Apocalipsa 20:11-15
Sa nu uitam, ca Biserica va invia undeva inainte de Armaghedon, ca sa asiste si ea la judecata - Apocalipsa 2:26,27: "Celui ce va birui si celui ce va pazi pana la sfarsit lucrarile mele, ii voi da stapanire peste neamuri. Le va pastori cu un toiag de fier si le va zdrobi ca pe niste vase de lut, cum am primit si eu de la Tatal meu."
Dupa inviere, Biserica nu mai are dreptul la casatorie - Matei 22:30, caci dupa invierea lor ei sunt fapturi noi, fiind rapiti si transformati ca sa fie ca Isus Christos, Domnul lor, de natura dumnezeiasca - 2Petru 1:4 - ei sunt virgini ca ingerii, si pentru totdeauna ei asa raman.
Biserica va asista in calitate de judecatori la toate aceste 3 tipuri de judecati - 1Corinteni 6:1-3.
Biblia scrie clar ca ceilalti morti, care nu fac parte din Biserica, invie numai la judecata de la tronul alb,
dupa mileniu - Apocalipsa 20:11-15, chiar daca propozitia "Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" din Apocalipsa 20:5 nu apare in toate manuscrisele, contextul din Apocalipsa 20:11-15 arata clar asta.
In mia de ani, nasterile vor continua, vor fi multi copii si oamenii vor popula din nou Pamantul. Moartea inca va mai exista, dar va lovi numai pe pacatosii care vor comite pacate capitale, deci vor fi si pacatosi, care vor muri, care se vor razvrati, chiar si in mileniu>
"Nu vor mai fi in el copii care traiesc putine zile, nici batrani care sa nu-si implineasca zilele. Caci cine va muri la varsta de o suta de ani, va fi inca tanar si cel care va muri la varsta de o suta de ani, va fi blestemat ca pacatos."
Isaia 65:20
Dupa Armaghedon, hoiturile vor fi devorate de animale - Apocalipsa 19:17,18, dar in scurt timp conditiile atmosferice din mileniu se vor schimba, va fi o clima excelenta peste tot si chiar si pe varful muntilor vor fi bogate terenuri agricole, paduri si pasuni. Soarele nu va mai dogori, fermentatia si putrefactia va fi minora, animalele vor avea hrana diversificata si bogata, vor fi toate vegetariene ca si oamenii. De aceea mortii de la Armaghedon, care mai raman dupa "ospatul" animalelor, vor trebui stransi si ingropati - Ezechiel 39:12-16.
Insa apare un lucru interesant in mileniu. Oamenii care se razvratesc in mileniu, vor fi lasati neingropati - posibil dusi intr-o groapa comuna langa Ierusalim si in alte parti, iar toti aceia care se vor duce sa se inchine la Ierusalim, ii vor putea vedea - Isaia 66:22-24. Profetia din Isaia nu arata ca acesti morti ar fi vii si s-ar chinui in foc, ci mai degraba trupurile lor sunt lasate asa pentru ca sa fie "un dezgust", o avertizare pentru toti.
Dupa mia de ani, cand Satan va fi dezlegat, el va iesi sa insele neamurile si va insela pe multi. Dupa pedepsirea lor, va urma invierea generala, al celorlalti morti, care nu au facut parte din Biserica, si vor fi judecati dupa faptele lor - Apocalipsa 20:11-15. Atunci, moartea va inceta definitiv. Locuinta mortilor de asemenea. Aceste stari vor fi distruse in lacul de foc. Moartea a doua va consuma totul si se va stinge, sau va arde la nesfarsit, chinuind omenirea decazuta acolo? Eu am observat ca si in Apocalipsa au fost puse interpolari. Am gasit nu una, ci mai multe fraze care nu apar in toate manuscrisele vechi. Trebuie sa cercetam toate manuscrisele vechi, ca sa vedem cum a fost textul original si daca cuvintele au fost traduse potrivit cu sensul lor vechi sau tendentios, pentru a sprijini o anume doctrina.
Haideti sa facem o lista cu toate aceste adaugiri din Apocalipsa. Luam traducerile care au la baza Textus Receptus al lui King James Version si le comparam cu cele mai vechi manuscrise.