creştinismul constă întro relaţia sau părtăşie cu Tatăl şi Fiul cum spune apostolul Ioan,.......ei bine fiind o relaţie, o comunicare, care nu este unilaterală, ci noi îi vorbim lui Dumnezeu prin rugăciune, El ne răspunde, fie prin Biblie, fie prin vise, circumstanţe, în duhul nostru în inima noastră, prin primirea unor cuvinte sau viziuni, printr-o călăuzire supranturală sau naturală............
În primul rând tu trbuie să accepţi cu credinţă ce îţi spune Biblia despre post, că el trbuie însoţit de dărnicie, binefacere, rugăciune, fapte bune.......
Ar fi bine să îl rugăm pe Dumnezeu să ne spună,
când să postim,
cum să postim,
ce să facem în post, etc...........nu ne-aparat să trebuie să ne aşteptăm la un răspuns miraculs un vis o viziune.......de fapt cine nu ascultă Cuvântul scris nu e vrednic să primească revelaţie suplimentară...........
ca să înţelegi mai bine am să-ţi spun din experienţa mea personală.
Acum câteva zile am citit o carte ce prezenta viaţa unui indian hindus ce sa convertit la creştinism, el a hotărât să postească (la un timp după convertire), 40 zile ca şi Isus. În timp ce am citit cartea am simţit că şi pe mine Dumnezeu mă cheamă la un post asemănător, cu toate că Dumnezeu nu mi-a vorbit printr-un vis sau altfel, doar am simţit că Dumnezeu mă chemă şi pe mine la post, chiar dacă nu pot ţine post total din cauza stării mele fizice de sănătate - fără mâncare sau apă ca acel indian......am hotărât să postesc 40 zile fără carne, doar legume, fructe, vegetale, lactate (ca şi Daniel 10:2,3).
Altădată Dumnezeu mi-a vorbit prin textul din Daniel 10:2,3 şi am postit tot aşa dar doar 21 de zile ca Daniel.
În ultima perioadă de timp am postit trei zile pe săptămână (fără carne), de data acesta nu a fost doar un simţ, o chemare, ci Domnul Isus mi-a spus personal să postesc trei zile pe săptâmână în timp ce mă rugam am primit această înştinţare. (Pentru cei ce nu cred în darul profeţiei este greu să accepte ceea ce am scris eu

).
Mai de mult că nu am avut probleme cu ficatul, am reuşit să postesc 24 ore fără mâncare sau apă..........şi nu pot să spun ce minunat m-am simţit spiritual, simţi că te poţi ruga mai bine, te simţi uşor, simţi că ai ungere mai mare de rugăciune, şi chiar şi într-un post parţial, Duhul Sfânt te inspiră mai bine în rugăciune, şi ai mai mare putere parcă asupra unor păcate, unor pofte.........
Cât priveşte lucrările însoţitoare, mă rugam ca Dumnezeu să-mi deschidă uşi de Cuvânt, dar şi de dărnicie şi binefacere, astfel Dumnezeu în general când plecam acsă în ziua de post mă întâlneam cu persoane sărace pe unele le cunoşteam într-o anumită măsură.......şi puteam face dărnicie, sau binefacere, fie dându-le bani fie prin alte mijloace.....
primi creştini mâncarea ce trbuiau să o mănânce o dădeau la săraci în ziua când posteau.........dacă nu cunoştem săraci putem da banii pentru lucrarea Domnului, la un orfelinat, la o biserică pe care o frecventăm, etc......
Rugăciune:
Doamne, învaţă-mă când să postesc, cum să postesc, şi deschidem Tu uşi de binefacere şi dărnicie, îţi mulţumesc că mă asculţi în numele lui Isus, fă ca postul meu să-mi aducă putere de rugăciune şi smerenie în suflet, AMIN.