![]() XHost |
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink |
marinaru scrie:Waelsch am sa fac un topic sper sa prezinti ce ai tu in suportul crucii. Repet eu cred ca nu se stie sigur 100%. Dar vedem...
bunica mea a murit la 92 de ani (luna trecuta) dupa 20 de ani in care nu a mai putut iesi din curtemarinaru scrie:MariaB de ce crezi ca un om poate avea nevoie de simboluri pentru inchinare ?
ne spuneacalea scrie:de unde şti tu că ea avea nevoie?
dar ne spunea ca are nevoie de icoanele din camera ei, de sfintii din calendar...calea scrie:Putea şi ea să se roage ca tine fără icoane?
oare?!?calea scrie:În plus, noi ne raportăm la experienţe ci la Cuvântul lui Dumnezeu
depinde de spiritul inchinarii tale si de capacitatea ta de inchinare la Dumnezeuradu scrie:MariaB, o întrebare: dacă aş spune că am nevoie de imagini în cadrul închinării şi mi-aş face cu mâna mea o statuie reprezentând pe Isus şi m-aş închina în faţa ei, sărutând-o, punând tămâie etc., consideri că acest mod de închinare ar fi acceptat de Dumnezeu ?
aici am sa-ti raspund din experienta mea (ceilalti poate ca au avut altfel de exeperiente): preotul meu (catolic) nu m-a amenintat niciodata cu flacarile iadului (nici cand faceam Yoga) si nu mi-a impus sa ma rog vreunei icoane sau statui binecuvantate...radu scrie:MariaB, un preot catolic sau ortodox, s-ar sesiza imediat şi m-ar ameninţa cu flăcările iadului pentru că nu m-am închinat în faţa unei icoane "sfinţite", adică o icoană sau o statuetă care să fi primit binecuvântarea unui prelat bisericesc - numai acele obiecte de cult sunt recunoscute de bisericile tradiţionale.
dar ortodoxul sau catolicul nu se inchina in fata obiectelor - de ce este atat de greu de acceptat asta?!?radu scrie:Te întreb: au preoţii harul de a sfinţi obiecte în aşa măsură încât credincioşii de rând să se poată închina în faţa lor ? ce anume le conferă această autoritate ? o diplomă de studii teologice ?
depinde de definitia pe care o dai sfintenieiradu scrie:de ce unele obiecte sunt sfinte si altele nu?
prin ce iese în evidenţă sfinţenia unui obiect?
în definitiv, poate un obiect să fie sfânt?
NUradu scrie:MariaB, un om care sfinţeşte un obiect, nu ar trebui să fie la rândul lui, sfânt ?
radu scrie:argumentul adus de tine, MariaB, face trimitere la Biserică. Este un argument circular şi închis. Să nu încercăm să explicăm Biserica prin Biserică căci ar fi un lucru ilogic - să încercăm să explicăm practicile şi învăţăturile Bisericii în lumina Scripturilor, singurele inspirate...
radu scrie:religia creştină nu lucrează cu simboluri, acestea le întâlnim în forme de misticism de multe ori de sorginte păgână, creştinii se închină unei realităţi omniprezente, omnisciente, adică Dumnezeul cel Viu.
crucea stimulează înclinaţia unora către idolatrie.
să ne limităm la a folosi cuvântul cruce doar cu referire la jertfa Domnului, şi nu la un obiect folosit in inchinare.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator