![]() XHost |
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink. |
marinaru scrie:Waelsch eu personal nu accept aceasta motivatie...cea cu heruvimii. Da-mi un verset din NT unde sa se spuna ca in biserica lor ei pictau sau puneau statui cu heruvimi. Aceasta tinea de vremea lui Moise...in ziua de azi Dumnezeu nu mai vine in biserica ca atunci...intre heruvimi...nu mai exista nici chivot...Ca sa nu mai spun ca pentru crestini nu mai exista nici acea Lege.
Waelsch scrie:De cade faza cu heruvimii, cade si «sä nu-ti faci...»
marinaru scrie:Waelsch nu prea am inteles ce vrei sa spui...Apare scris cu & la mine...In orice caz ceea ce vreau sa spun asa cum a spus Ory este ca partea cu heruvimii tine de aranjamentul la templu din acea perioada. Crestinii nu au mentionat si nu au facut acest aranjament niciodata.
OryNider scrie:Care e diferenţa între a onora şi a te închina? Există diferenţă?
marinaru scrie:Poze cu diferite reprezentari au multe culturi...dar nu ele nu sunt puse la loc de cinste...Sunt doar reprezentari...nimeni nu spune ca cei din poza arata ca persoanele ca sunt reprezentate.
Eu cred ca noi putem sa ii onoram pe primii crestini de exemplu...Asta nu inseamna ca ne inchinam la posibile poze care i-ar reprezenta. De exemplu eu pot spune ca il admir pe Pavel pentru ce a facut sau pe Iov. Crede-ti ca este gresit ?
exact cum spuneai: unii dintre noi avem nevoie de poza pentru ca nu il constientizam pe Tatal in camera cu noi - este un pascalea scrie:când avem un Domn viu..ce nevoie mai avem de poze cu El (şi acestea falsificate) ???????
Dacă părintele meu este viu şi cu mine în cameră ce rost are să mă rog la poza lui şi să nu-l chem pe el direct............???
Dumnezeu nu e departe de noi................iar cu cei credincioşi Tatăl şi Fiul şi-au făcut locuinţa cu ei............nu mai avem nevoie de altceva..........
radu scrie:... noi putem avea acces la acest "canal de comunicare", singurul folosit de Dumnezeu...
prin urmare, există 3 trepte de spiritualitate: 1 - comunicarea prin vise de noapte,
2 - viziuni, adică imagini sau mici filmuleţe în timpul rugăciunii ,
3 - viziuni reale cu Domnul Isus sau cu îngeri, care apar atunci când omul este conştient.
Dacă există astfel de binecuvântări, căci Domnul Îşi îngrijeşte cu drag Trupul său, adică Biserica, ce nevoie avem de nişte reprezentări făcute de mâna omului neînsufleţite ?
marinaru scrie:Waelsch biserica se poate numi orice daca ea nu respecta cuvantul in opinia mea nu este aprobata deci este lipsita de valoare...
marinaru scrie:Waelsch Pavel nu este Judecatorul.
Dar daca lui nu i-a placut fi sigur ca nici lui Dumnezeu. Mai mult eu nu cred ca ei au fost de acord cat au trait cu o biserica care continua in greseala sau care si mai multe mai si adauga altele dupa un anumit timp...
Cam asa se intampla cu multe biserici traditionale care incep sa slujeasca creaturii si nu creatorului...
marinaru scrie:Sa vedem asadar daca eu sunt intr-o biserica care face multe dar nimic nu are legatura cu scriptura tot pot sa spun ca biserica mea este aprobata de Dumnezeu...Tot ma numesc Biserica daca fac ce este urat inaintea lui Dumnezeu ?
de unde stii ca este ceva "urat" sau nu inaintea lui Dumnezeu?!?!marinaru scrie:Sa vedem asadar daca eu sunt intr-o biserica care face multe dar nimic nu are legatura cu scriptura tot pot sa spun ca biserica mea este aprobata de Dumnezeu...Tot ma numesc Biserica daca fac ce este urat inaintea lui Dumnezeu ?
dupa ce criterii o faci aceasta cautare?!?!marinaru scrie:Waelsch pe mine ma intereseaza sa caut biserica acceptata si aprobata...
consider ca nu trebuie sa cauti prea mult - intervin in cautarea prelungita mai mult impresii personale, decat chemarea lui Dumnezeumarinaru scrie: Eu nu caut perfectiune pentru ca stiu ca nu exista perfectiune. Doresc sa gasesc o biserica care sa accepte si faptul ca poate eu nu cred la fel ca majoritatea...
NUmarinaru scrie:cand a venit Isus prima data a ales el vreo religie existenta ca fiind aprobata?
Scriptura atentioneaza pe evrei asupra celor ca nu tin Legea (Torah), dar spune "cei fara de Lege" ca vor da socoteala in fata lui Dumnezeu dupa legea lormarinaru scrie:Scriptura spune si sa iesim dintre cei care fac nelegiuiri...
parerea ta!marinaru scrie:voi catolicii aveti multe invataturi, ritualuri, obiceiuri, traditii etc...care nu prea au nici o legatura cu scriptura.
radu scrie:MariaB, ce crezi, din punctul de vedere al unui catolic, bisericile ortodoxe, datorită faptului că nu îl recunosc ca Vicarus Fili Dei (scuze dacă am scris greşit, am avut note mici la latină), pe papă, mai beneficiază de binecuvântarea lui Dumnezeu dacă nu îl recunosc pe Păstorul desemnat al Bisericii Universale ? Dacă îl ignori pe cel care a fost desemnat de Isus în a conduce Biserica Sa pe pământ, îl ignori pe Isus...cam aşa ar fi...
marinaru scrie:la Vatican
Am vazut multe ritualuri si obiceiuri pe care nu le-am citit in biblie.
MariaB scrie:catolic fiind, daca "il ignori" pe Papa, vei da socoteala in fata lui Dumnezeu
daca nu esti catolic, vei sa socoteala in fata lui Dumnezeu doar conform credintei tale! - asta este parerea mea, dar este si parerea Bisericii Catolice
exista reguli deosebite pentru fiecare om in parte - ajungem in Dumnezeu fiecare in mod personal, nu datorita unui spirit de turmaradu scrie:Există reguli deosebite pentru fiecare creştin în parte ?
marinaru scrie:Waelsch pe mine ma intereseaza sa caut biserica acceptata si aprobata. biserici si adunari sunt multe si cu multe nume eu incerc sa gasesc una care sa faca ce spune scriptura nimic mai mult si nimic mai putin
marinaru scrie:Dar de la o biserica perfecta si pana la o biserica care se inchina la idoli, au dumnezei eu stiu ce oameni, au ritualuri care nu au la baza decat porunci omenesti si traditii pagane, nu respecta si nici nu incearca sa respecte poruncile lui Isus, pun traditia mai presus decat porunca divina, nu il cunosc pe IHVH si au imprumutate zeci sau sute de doctrine pagane care nu se regasesc in scripturi...etc. este un drum FOARTE lung.
marinaru scrie:Waelsch ii citesc cu drag daca am ocazia![]()
Daca eu nu sunt capabil sa inteleg cuvantul atunci cum poate judeca Dumnezeu oamenii cand ei sunt prea prosti pentru a intelege ce doreste acesta de la ei ?
marinaru scrie:Waelsch multumesc de sfat dar prefer sa ascult de scripturi pentru ca si eu stiu sa citesc. Mai mult cine spune ca biserica din ziua de azi talmaceste corect si face ce spune scriptura ? Doar pentru ca liderii considera asa ?
Eu nu adun pe nimeni las pe fiecare sa judece in cunostinta de cauza. Avem datoria ca o viata intreaga sa cautam adevarul noi insine nu sa ne lasam pe tanjeala si sa credem orbeste in ceea ce spun alti oameni care au propriile lor interese...Trebuie sa cercetam tot si sa pastram ce este bun...
Eu citesc ca Isus se roaga la cineva...citesc ca el numeste pe cineva Tata...
citesc ca el spune ca altcineva este singurul Dumnezeu adevarat...
citesc ca el spune ca este Fiul lui Dumnezeu. Pot sa spun eu ca acestea sunt minciuni daca sunt scrise in scripturi ? Ce talmacire trebuie ? Pentru a justifica o doctrina omeneasca ?
marinaru scrie:Waelsch ti-am raspuns la subiectul trinitate. Ma bucur ca vrei sa ma ajuti...nu am nimic nici cu Russel nici cu Rutherford. Oricum ei nu au facut o doctrina din ceva ce nu esteDespre Russel pot sa spun ca el a cautat adevarul din cate am citit. Avea bani...nu avea nevoie de bani. Cu Rutherford poate lucrurile stau altfel el dorea putere
Waelsch scrie:Merde! Nu reusesc sä accedez la pagina 3...
Înapoi la Confesiunea Ortodoxă.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori