![]() |
Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi. |
marinaru scrie:radu ma refer la culturile care cred in trinitate. Ei cand se refera la Dumnezeu spun Isus.
OryNider scrie:Expresia "Sfâta Treime" e nebiblică. De la al numi pe Iesus: Dumnezeu adevărat sau "Dumnzeu tare" până la a inventa sau impumuta chestii ca triuniunea de la păgâni e departe. Dar sunt de acord că cine nu crede în "Dumnezire" e eretic doar cu exresia nebibică nu sunt de acord fiincă aplic principiul "Sola Scripura".
edit:
Dar despre cine este mai mare în interiorul Dumnezeirii sau cine cui i se supune, vreau să vorbim în forumului "Despre Dumnezeire" dacă e cazul.
marinaru scrie:Waelsch cum explici faptul ca nu scrie in scripturi ? Sunt 2 cuvinte...chiar asa de zgarciti in vorbe au fost cei care au scris scriptura sau nu au fost ei indeajuns de inspirati sa scrie asta ? Ce sa mai spunem despre Isus sau despre ingeri care nu mentioneaza nimic...cum explici asta aceasta absenta ?
marinaru scrie:Cat priveste VT ce spui ca nu exista nici macar o urma...Si acolo au fost zgarciti sau avem alta poveste...Poate mutam discutia la topic
radu scrie:e greu de spus tranşant acest lucru : mai mult gruparea Jesus Only procedează astfel ... şi mişcarea "tabernacolul lui Branham", care se cam trage tot din Jesus Only.
Waelsch scrie:
"Sä facem om dupä chipul si asemänarea noasträ". Nu-ti spune asta nimic? Sau primul verset din Biblie: "Fäcu (singular) Dumnezei (plural)"?
OryNider scrie:Mie nu a reuşit până acuma să-mi demostreze egalitatea dintre Tatăl şi Fiul, nici un teolog, dar când a fost Iesus pe Pământ în primul rând, apoi când a fost în cer înainte şi nici când Dumnezeu va fi totul în toţi în viitor. Ca să fie împlinite condiţiile trebuie să fie egali în orice timp iar din scripturi reiese alceva.
Apoi nu a reuşit să-mi demostreze cu Biblia nimeni că Duhul Sfânt este o persoană în sensul în care este Tatăl şi Fiul.
calea scrie:Draga Waelsch lasă speculaţiile.............ce spui tu se bazeaza doar pe argumente deductive şi speculative...........ai vreu singur argument clar din Scriptură că Dumnezeul Bibliei sunt trei persoane?
Undeva unde să spună: Dumnezeu este: tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt?
Waelsch scrie:Ti-am dat: Mat 28:19.
calea scrie:1 Corinteni 8:2 Dacă crede cineva că ştie ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască.
calea scrie:E o diferenţă să-l cunoaştem pe Dumnezeu sau să cunoaştem lucruri despre Dumnezeu......şi acelea venite prin ceea ce au spus teologii, oamenii filozofii............Tu l-ai întrebat vreodată pe Dumnezeu personal ca să-ţi explice El Scripturile?
marinaru scrie:Da radu si mie imi place
Waelsch este adevarat ca Isus este Dumnezeu dar la fel de adevarat este ca si Moise este Dumnezeu sau din punctul de vedere al evreilor si Avraam. Mai mult este adevarat ca si crestinii o sa fie sau sunt Dumnezeu.
De ce ignori aceste aspecte ? Ce nu iti convine la ele ? Contrazic cumva anumite doctrine ?
marinaru scrie:Waelsch imi place cum spui tu UNUL si enumeri Tatal, Fiul si Spiritul Sfant...mai mult recunosti ca este vb. despre persoane diferite dar totusi spui ca este UNUL. Ce confuzDe ce il vezi tu pe Dumnezeu asa de confuz ?
Iti spun eu de ce...Liderii bisericilor au cautat mereu ce nu exista si ce este complicat pentru ca asa prostimea putea sa vina la ei crezand ca au nevoie de ei pentru a-l intelege pe Dumnezu.
Nici nu ma mira ca cei care l-au inteles pe Isus au fost oamenii fara prea multa scoala...pentru ca nu ai nevoie de scoala ca sa il intelegi pe Dumnezeu. Nu are nici o legatura...trebuie doar sa vrei si sa accepti asta.
marinaru scrie:Waelsch Dumnezeu l-a ales si pe Faraon sa isi duca misiunea la indeplinire dar asta nu inseamna nimic...
Tu ii faci Dumnezei pe acesti lideri... adica ei nu au voie sa greseasca nimic.
De ce nu apare cuvantul trinitate in scripturi ? Daca apostoli, Isus, profetii cunoasteau de ce nu au spus ei clar sau de ce nu au facut ei doctrina ? Sau Isus stie mai putin decat cei care au inventat trinitate ? De ce Isus nu spune clar...exista trinitate, asta inseamna etc...amandoi stim de ce nu spune...
Daca Dumnezeu s-a facut om la cine sa rugat Isus ? Cine era vocea din cer la botezul acestuia care spune...acesta este fiul meu preaiubit ?
Eu cred ca voi ati vazut prea multe filme SF...aici este o relatie normala intre Tata si Fiu...nu o zapaceala./quote]
Nu. Tu vrei sä spargi misterele dumnezeiesti. Asta tine de orgoliu...Cei care au inventat trinitatea nu au avut smerenia si nu au dorit sa accepte ca scriptura vb. prea simplu de Dumnezeu. Nici nu ma mira daca era asa cine mai venea la ei sa ceara "intelepciune" ?!?!?!? Ei mureau de foame asa cum ar muri si in ziua de azi multi...
si eu spun ca Dumnezeu este Unul si enumar trei: Tatal, Fiul si Sfantul Duhmarinaru scrie:Waelsch imi place cum spui tu UNUL si enumeri Tatal, Fiul si Spiritul Sfant...mai mult recunosti ca este vb. despre persoane diferite dar totusi spui ca este UNUL. Ce confuzDe ce il vezi tu pe Dumnezeu asa de confuz ?
marinaru scrie:Nimeni nu este la nivelul Tatalui. Absolut nimeni. Nu o sa fie si nici nu v-a vi niciodata. Cine crede altfel face idolatrie...
damarinaru scrie:Nimeni nu este la nivelul Tatalui. Absolut nimeni. Nu o sa fie si nici nu v-a vi niciodata. Cine crede altfel face idolatrie...
cam asa este!calea scrie:cuvântul Elohim
... acest plural nu se referă la un plural de persoane cum cred unii teologi care vor să susţină prin orice doctrina trinităţii, căci tot expresia Elohim este folosită pentru Moise, care a fost o singură persoană (Exod 4:16; 7:1), şi pentru Baal care a fost un singur zéu (1Împăraţi 18:27), sau pentru alte zeităţi false (Geneza 35:2,4; Exod 12:12; 18:11; 23:24).
pentru ca limba ebraica nu are pluralul majestatiicalea scrie:expresia Elohim se referă la pluralul de maiestate al Creatorului.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori